Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Δημήτρης Μπαξεβανάκης: Ο ευτελισμός ενός που παρίστανε τον αγωνιστή ή πως μια κωλοτούμπα σε κάνει υπουργό

Δημήτρης Μπαξεβανάκης: Ο ευτελισμός ενός που παρίστανε τον αγωνιστή ή πως μια κωλοτούμπα  σε κάνει υπουργό


Πέρυσι απλώς παρίστατο στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση στον Πύργο, φέτος   ήταν προκαθήμενος ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο περί ου ο λόγος,   Δημήτρης Μπαξεβανάκης ο υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα’, λέει ο λαός, επαναλαμβάνοντας αυτό που είπε ο Δημοσθένης: «Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται». Δηλαδή από τις τελευταίες πράξεις κρίνονται και οι πρώτες.


Σε μια παρέλαση στον Πύργου της 28ηςΟκτωβρίου προ εκλογής του και .. προαγωγής του από αγωνιστή σε  εξουσία(βουλευτής , υπουργός …),  παρέλαση μέρα του ΟΧΙ και της Αντίστασης , ομάδα αγωνιστών  παρήλασε, κόντρα σε αστυνομικούς, απαγορεύσεις  με ένα πανό που ανέγραφε «Αντίσταση Ξανά», μια αφίσα του κινήματος «Ενάντια στα μνημόνια » με τα συνθήματα «Δεν
πληρώνω», Δεν αναγνωρίζω το χρέος», «Όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας», «Να φύγουν Τρόικα και ΔΝΤ»,,  φώναξαν συνθήματα προς τους επισήμους, πέταξαν μπουκάλια νερό προς αυτούς (έτσι δεν είναι Δημήτρη;) γιατί θεωρούσαν ότι αυτοί εκφράζουν την αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη  κυβέρνηση  των μνημονίων και της κοινωνικής  καταστροφής.


Τότε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ εξέδιδε ανακοίνωση που μεταξύ των άλλων ανάφερε :
«Ο κόσμος του Πύργου είπε χθες το δικό του ΟΧΙ στην υποταγή της χώρας στην τρόικα και τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο. .. Το μήνυμα ήταν σαφές: Να σταματήσει η εξόντωση της κοινωνίας, να ανατραπεί η νεοφιλελεύθερη χούντα που κυβερνά την Ελλάδα, να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια μας.
Να φύγει αμέσως η κυβέρνηση που έχει μετατρέψει τη χώρα σε μπανανία. Ή εμείς ή αυτοί!»


Τότε η Κεντρική Επιτροπή  του ΣΥΡΙΖΑ εξέδιδε ανακοίνωση που μεταξύ των άλλων ανάφερε :
«Τιμούμε την  28η Οκτωβρίου .
Η επίσημη πολιτεία προσπαθεί να απογυμνώσει  την  ημέρα αυτή από το πραγματικό της περιεχόμενο, με τις στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις που υμνούν τον μιλιταρισμό και διαστρεβλώνουν τα μηνύματα της επετείου.

Η επίσημη πολιτεία, δυστυχώς, διαχρονικά απεκδύθηκε του δικαιώματος της χώρας πάνω στις πολεμικές αποζημιώσεις και την επιστροφή του κατοχικού δανείου..
… η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οδηγεί στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τη νεολαία...

ΟΧΙ στα μνημόνια της ανεργίας, της φτώχειας, της χρεοκοπίας
ΟΧΙ στα ευρωπαϊκά πακέτα ψευδεπίγραφης
διαγραφής του χρέους που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική λεηλασία, σε οικονομικά αδιέξοδα και στον περιορισμό της δημοκρατίας, της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας.
Να χρεοκοπήσουν οι πολιτικές της υποτέλειας που υποτάσσουν τα συμφέροντα της χώρας στα συμφέροντα των τραπεζών και του κεφαλαίου.»


Αυτά έλεγε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 28/10/2011, αλλά και στις μετέπειτα επετείους της  28ης Οκτωβρίου και του ΟΧΙ.
Αυτά έπραττε ο  Δημήτρης  Μπαξεβανάκης, τότε Γραμματέας  Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και μετά κατέστησαν κυβερνήτες, βουλευτές, εξουσία.


Υποστηρίζουν, ψηφίζουν μνημόνια, αντιλαϊκούς νόμους.
Ξεχνούν  το «Δεν πληρώνω», Δεν αναγνωρίζω το χρέος», «Όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας», «Να φύγουν Τρόικα και ΔΝΤ».

Δεν διεκδικούν τις πολεμικές αποζημιώσεις και την επιστροφή του κατοχικού δανείου και δεν υπογράφουν για το Δίστομο, για να προστατέψουν την Γερμανία από την εκτέλεση της απόφασης που δικαιώνει τα θύματα  και την ίδια ώρα, υπογράφουν για να πλειστηριάζονται τα σπίτια των υπερχρεωμένων πολιτών.
 Κόβουν συντάξεις, αυξάνουν τους φόρους, κατάσχουν τα πάντα (μισθούς, συντάξεις αποταμιεύσεις, επιδοτήσεις αγροτών), εκπλειστηριάζουν τα σπίτια και τις περιουσίες  του λαού, πουλάνε τα δάνεια σε ξένα κοράκια, υμνούν το Τράμπ και τις ΗΠΑ, ξεπουλούν την χώρα, κόβουν τα ρεύμα στα σπίτια των φτωχών, κόβουν το ΕΚΑΣ, σφαγιάζουν τα   προνοιακά επιδομάτα των ΑμεΑ, διαλύουν τις  εργασιακές σχέσεις, καταργούν το  δικαιώμα της απεργίας, προωθούν το οριστικό ξεπούλημα της χώρας με νέες ιδιωτικοποιήσεις …


Παρακολουθούν ως αρχόντοι τις παρελάσεις που τις κατηγορούσαν ως μιλιταριστικές και πως πρέπει να καταργηθούν.
Στέκονται ως επίσημοι, όχι σε εξέδρα, αλλά σε παράταξη  όχι με κάγκελα αλλά περιφρουρούμενοι (από τους αστυνομικούς που παλιά αντιμάχονταν ) και σε απόσταση από τους πολίτες ..


Παρακάθονται ως επίσημοι πια μαζί με αυτούς που τους κατάγγελλαν για αυτό που εκπροσωπούσαν (μνημονιακό κράτος), μαζί με αυτούς που τους  πέταγαν μπουκάλια με νερό και με την ειρωνεία ένας από αυτούς που ήταν στόχος του μπουκαλοπετάγματος να είναι παραστεκούμενος (έτσι δεν είναι Δημήτρη;).

Πάνε και οι «μπανανίες» και τα «προτεκτοράτα» και στρογγυλοκάθισαν στην… αναπαυτική και ωφέλιμη καρέκλα του βουλευτή.

..και ζει αυτός καλά και εμείς χειρότερα..

Ζούμε σε καιρούς εκπτώσεων, αξιών, πολιτικής, αξιοπρέπειας, αριστεροφροσύνης, αρχών, διακηρύξεων, της συνέπειας και αμαύρωσης της Αριστεράς
Όμως πια δεν πρόκειται περί εκπτώσεων αλλά περί ξεπουλήματος, τόσο μα τόσο γρήγορα, και τόσο μα τόσο φτηνά…

Η κοινωνία κατέρρευσε, φτώχια παντού, απελπισία και αδιέξοδα η καθημερινή συνθήκη της πλειοψηφίας του λαού
Η  φτωχοποίηση και η δυστυχία του ελληνικού λαού είναι χωρίς προηγούμενο, ακόμη και για εμπόλεμες καταστάσεις.
 Η χώρα απ' άκρου σε άκρο ξεπουλιέται αλύπητα, και στην κυριολεξία για ένα κομμάτι ψωμί, και η καταστροφή της παραγωγικής βάσης και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της αγγίζουν τα όρια του μη αντιστρέψιμου.

Αυτοί πουλήθηκαν φτηνά γιατί φτηνοί ήταν του δεκάρικου (ως αμοιβή και ως λόγου…), έκατσαν στις καρέκλες της  και ζεστάθηκε ο πισινός και η τσέπη τους…
Εκεί που έφτυναν τώρα γλύφουν…

Μόνο αηδία προξενούν

Μασκαράδες σε ένα διαρκές καρναβάλι των σαλτιμπάγκων της πολιτικής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου