Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Άδωνις, ο ανίδεος και όμως είναι υπουργός (αλλά χρήσιμος ως αδίστακτος ακροδεξιός γυμνοσάλιαγκας)


Άδωνις, ο ανίδεος και όμως είναι υπουργός (αλλά χρήσιμος ως αδίστακτος ακροδεξιός γυμνοσάλιαγκας)  



Τι είπε ο ανόητος  Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης:  «Ευκαιρία για την Ελλάδα το ενδεχόμενο η διεθνής οικονομία να μπει σε ύφεση»

Ο επικεφαλής του δεύτερου  πιο σημαντικού οικονομικού Υπουργείου είπε μια απίθανη χαζομάρα! Τόνισε ότι :«στο ενδεχόμενο η διεθνής οικονομία να εισέλθει σε νέο κύκλο ύφεσης, εξέλιξη που θα μπορούσε όμως να αποδειχθεί ευκαιρία για την ελληνική οικονομία, κυρίως λόγω μείωσης των επιτοκίων αλλά και λόγω αυξημένης πιθανότητας για προσέλκυση επενδύσεων.»

Παναπεί, οι άλλες χώρες θα φτωχαίνουν κι η δικιά μας θα πλουτίζει !



Αυτό που όλοι οι οικονομολόγοι ξέρουν( ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές οικονομικών σχολών είναι ό,τι...

Η διεθνής ύφεση θα πλήξει πρώτα και εντονότερα τις αδύναμες οικονομίες , όπως αυτής της Ελλάδας, θα πληγεί ο Τουρισμός, θα μειωθούν οι εξαγωγές, θα αυξηθεί η ανεργία, θα μειωθούν τα έσοδα του κράτους,  η συνολική ζήτηση/ κατανάλωση θε μειωθεί βάζοντας περαιτέρω καθοδική πίεση στις τιμές παραγωγού (άρα κλείσιμο επιχειρήσεων, ανεργία κλπ) και δεδομένου ότι τα ιδιωτικά και τα δημόσια χρέη καθορίζονται ονομαστικά, η μείωση των τιμών μπορεί να αυξήσει το πραγματικό βάρος του χρέους.

Με άλλα λόγια, καθώς οι τιμές μειώνονται τα κρατικά και ιδιωτικά έσοδα παρακμάζουν, ενώ η εξυπηρέτηση του χρέους παραμένει αμετάβλητη. Αυτό αναγκάζει τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα να δώσουν ένα αυξανόμενο ποσοστό των εσόδων τους για την εξυπηρέτηση του χρέους, αναγκάζοντάς τους να μειώσουν τις δαπάνες τους για αγαθά και υπηρεσίες. Αυτό με τη σειρά του αυξάνει την ένταση της διαδικασίας της ύφεσης. Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική αρνητική επίδραση της.

Και επιχαίρει για αυτό ο ακροδεξιός γυμνοσάλιαγκας..

Τηλεπωλητής ήταν που τσίριζε και τέτοιος παραμένει, με μόνη διαφορά ότι επειδή είναι αδίστακτος και δεν έχει ηθικούς  πολιτικούς φραγμούς, επελέγη  για αυτήν την θέση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και όπως αποδεικνύεται από το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο» για να  υλοποιήσει κάθε απαίτηση του κεφαλαίου με  τσακισμένους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος   χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες στο λαό και το περιβάλλον.

Ένας αμόρφωτος στυγνός εκτελεστής είναι …  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου