Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

...όταν εξαργυρώνονται γραμμάτια και υποσχετικές ....



...όταν εξαργυρώνονται γραμμάτια και υποσχετικές ....



Εγείρονται πολλά ερωτήματα από το δημοσίευμα  του  Ilialive   για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Πύργου/Κατακόλου και τον Λεωνίδα Βαρουξή.
Αναφέρει το  Ilialive  :
««
Επίτιμος πρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου ο Λεωνίδας Βαρουξής;
 Μπορεί να παραιτήθηκε στο τέλος της θητείας του ο Λεωνίδας Βαρουξής, από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, όμως είναι έντονη η φημολογία πως διατηρεί επαφή με το φορέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr έχει ανακηρυχθεί από τον δήμαρχο Πύργου και σημερινό πρόεδρο του ΔΛΤ Πύργου, ως Αριστίνδην Μέλος, ενώ επίσης έχει ανακηρυχθεί και ως επίτιμος πρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου.
Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ερωτηθείς για το θέμα αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση, λέγοντας πως δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, ως απόφαση και ως γεγονός.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως έχει υπάρχει αλληλογραφία που έχει διακινηθεί προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το δήμο Πύργου, όπου ο κ. Βαρουξής φέρεται να υπογράφει ως Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου αλλά και ως μέλος της ΕΛΙΜΕ (θέση που μπορεί να κατέχει άσχετα με το αν είναι μέλος της διοίκησης του ΔΛΤ ή όχι.)
»»

ΕΛΙΜΕ

Εγώ να προσθέσω στο δημοσίευμα  ότι ο πρώην (και πλήρως αποτυχημένος) πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου/Κατακόλου (ΔΛΤΠ/Κ) Λεωνίδας Βαρουξής παραμένει μέλος της ΕΛΙΜΕ (Ένωση Λιμένων Ελλάδας)  όπως εμφαίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα της (https://www.elime.gr/enosi ) ενώ στο καταστατικό της ορίζεται σαφώς(https://www.elime.gr/images/Docs/Katastatiko/KatastatikoElime.pdf ) :

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΛΙΜ.Ε. είναι 15μελές και αποτελείται από έναν εκ των νομίμων εκπροσώπων των εταίρων μελών του, ο οποίος ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του εταίρου μέλους.»
«Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πρέπει να έχουν την ιδιότητα του Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου ή Διευθύνοντος Συμβούλου ή άλλου μέλους του, ή ανώτερου στελέχους της Διοικήσεως του μέλους.»

…ως εκ τούτου…
1.
Ή παρανόμως  κατέχει την θέση του μέλους του ΔΣ της ΕΛΙΜΕ και πρέπει να παραιτηθεί, αλλά και να έχει ενημερώσει την ΕΛΙΜΕ το ΔΛΤΠ/Κ ό.τι δεν υφίσταται εκπροσώπηση του δια του Λεωνίδα Βαρουξή και αν δεν το  έχει κάνει το ΔΛΤΠ/Κ και ο Πρόεδρος του ( που είναι ο Δήμαρχος) υπάρχει ισχυρό πρόβλημα…
2.
Ή του έχει δοθεί  εκπροσώπηση από το Διοικητικό του ΔΛΤΠ/Κ όποτε νομίμως κατέχει την θέση του μέλους του ΔΣ της ΕΛΙΜΕ αλλά υπάρχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα για την Δημοτική Αρχή Πύργου και τον Δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο.

..και ορισμένα τινά…

Βέβαια είναι εμφανής αλλά και πολύ γνωστή η υπερβολική επικοινωνιακή προβολή του Δήμαρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου από τα ΜΜΕ («Πατρίς» και «ΟΡΤ») του Λεωνίδα Βαρουξή γεννώνται ερωτήματα « Γιατί? », «Πως ?» αλλά και με τι ανταλλάγματα γιατί ως γνωστόν στο πεδίο της πολιτικής και των επιχειρήσεων …  «Τίποτα δεν δίδεται δωρεάν…».

Και τέλος  δύο ακόμη θέματα..
1.
Έλεγχος  πεπραγμένων (οικονομικών και διαχειριστικών ) για την πενταετία του ΔΛΤΠ/Κ (που τόσα έχουν καταγγελθεί και έχουν  δει το φως της δημοσιότητας) θα γίνει ?
Που πρέπει να γίνει ! ( όχι βέβαια από τον γνωστό ορκωτό λογιστή…)
2.
Αυτά που διαδίδει ο πρώην (και πλήρως αποτυχημένος) πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου/Κατακόλου (ΔΛΤΠ/Κ) Λεωνίδας Βαρουξής, ότι σε ένα χρόνο θα είναι και πάλι πρόεδρος του ΔΛΤΠ/Κ
..εκτός με όλα αυτά ( ΕΛΙΜΕ, προβολή από ΜΜΕ, απουσία ελέγχου κλπ ) εξαργυρώνονται γραμμάτια και υποσχετικές…

Μετά την δημοσιότητα ....

Πηγή: ilialive.gr /17|12|2019
Επίσημα τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, για το θέμα που παρουσίασε χθες το ilialive.gr σχετικά με το αν έχει ανακηρυχθεί σε επίτιμο πρόεδρο του ΔΛΤ Πύργου ο πρώην πρόεδρος Λεωνίδας Βαρουξής.
Ο κ. Αντωνακόπουλος αρνήθηκε πως υπάρχει τέτοια θέση ως ορισμένη και τέτοια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Ωστόσο σήμερα φέρνουμε στη δημοσιότητα το έγγραφο που έφτασε στα χέρια μας και φέρει και αριθμό πρωτοκόλλου από το δήμο Πύργου αλλά και επισήμανση να ενημερωθεί το γραφείο Δημάρχου.
Στην απάντησή που έδωσε ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε ότι “…όσον αφορά στην ορολογία επίτιμος, στην δημόσια διοίκηση, δεν υπάρχει επίτιμος, υπάρχει πρώην πρόεδρος, υπάρχει νυν πρόεδρος. Το διοικητικό συμβούλιο ως επίτιμο δεν έχει ονομάσει κανέναν πρόεδρο. Τώρα από κει και πέρα οι ορολογίες μπορεί να χρησιμοποιούνται κατά τρόπο άστοχο ή αυθαίρετο. Εκείνο που ισχύει βέβαια είναι ότι σύντομα εγώ θα ειδοποιήσω όλους τους πρώην προέδρους του λιμενικού ταμείου και είναι αρκετοί, για να πάρω τις απόψεις, την εμπειρία τους και τις προτάσεις τους.
Από τον κ. Βαρουξή θα πρέπει να πάρουμε τις πρόσφατες εξελίξεις σε πολύ σοβαρά θέματα, διότι ασκούσε διοίκηση και επομένως ξέρει πρόσωπα και πράγματα. Πρέπει να πάρουμε τη σκυτάλη δηλαδή σε μία σειρά από θέματα τα οποία δεν εξαντλούνται σε 1 ώρα συζήτησης.
Επίσης να σας πω ότι υπάρχουν διάφοροι οργανισμοί συνδικαλιστικού χαρακτήρα όπου εκπροσωπούνται τα λιμάνια και αυτή η εκπροσώπηση συνεχίζεται στα φυσικά πρόσωπα που συμμετείχαν και σιγά-σιγά με το χρόνο υπάρχει η αντικατάσταση.
Άρα μέσα και από αυτές τις συμμετοχές πρέπει να έχουμε μία συνεργασία για την καλύτερη απόδοση των προσπαθειών. Και εγώ είμαι από αυτούς που όταν είναι για το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, αρμοδίως και θεσμικά μπορώ να συνεργαστώ με τον οποιοδήποτε έχει έναν θεσμικό ρόλο” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνακόπουλος.
Από την άλλη το έγγραφο που έφτασε στο δήμο και υπογράφει ο πρώην πρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής, ως επίτιμος πρόεδρος αλλά και μέλος της ΕΛΙΜΕ (για τη δεύτερη ιδιότητα δεν είναι απαραίτητο να είναι μέλος της διοίκησης του ΔΛΤ - σύμφωνα με πληροφορίες).
Πέραν του τι αναγράφει το έγγραφο - το οποίο δεν σχολιάζουμε επί της παρούσης - δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ένας σοβαρός τοπικός παράγοντας και επιχειρηματίας όπως είναι ο κ. Βαρουξής χρησιμοποιεί “κατά τρόπο άστοχο ή αυθαίρετο” όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Αντωνακόπουλος, τίτλους.
Καλό θα είναι να μας επιβεβαιώσει η διοίκηση του ΔΛΤ Πύργου τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί υπάρχουν τέτοια έγγραφα, από τη στιγμή που όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος δεν έχει υπάρξει κάποια τέτοια ανακήρυξη.
Το επίμαχο έγγραφο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου