Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Κοροναϊός 2019-nCoV… το Βατερλώ του υγειονομικού συστήματος της Ηλείας ..η απόλυτη αποτυχία … με επώδυνες συνέπειες για τους Ηλείους και την οικονομία του τόπου


Κοροναϊός 2019-nCoV… το Βατερλώ του υγειονομικού συστήματος της Ηλείας ..η απόλυτη αποτυχία … με επώδυνες συνέπειες για τους Ηλείους και την οικονομία του τόπου

Ορίσθηκαν εκ της θέσεως τους  να μεριμνήσουν για την προφύλαξη του Ηλειακού λαού και την αντιμετώπιση του Κοροναϊός 2019-nCoV που εξελίσσεται σε επιδημία (Ένα βήμα πριν από την κήρυξη πανδημίας βρίσκεται πλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας/ΠΟΥ), αλλά απέτυχαν παταγωδώς με πολλούς φορείς του Ιού επί μια βδομάδα να κυκλοφορούν μεταξύ μας και 2.500 τουρίστες κρουαζιερόπλοιου να κάνουν αποβίβαση του Κοροναϊού στην ΗλείαΚατά τα άλλα έμειναν οι δηλώσεις περί πανέτοιμης Ηλείας  αντιμετώπιση του  Κοροναϊού, οι ασκήσεις ετοιμότητας και φωτογραφίες… 
Πολλά τα κρούσματα και πολλά ..πάρα πολλά θα έχουμε στο εγγύς μέλλον... σε όλη την Ηλεία...

Μνημείο ανικανότητας

Ήρθε Κρουαζιερόπλοιο ( που τώρα είναι σε καραντίνα) με 2.500 άτομα στο Κατάκολο με επιβεβαιωμένο κρούσμα ( το οποίο το αποβίβασε στην Γένοβα) και διέσπειρε τον Κοροναϊό σε όλη την Ηλεία και μάλιστα ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Χρ. Χριστόπουλος θριαμβολόγησε ότι  πέτυχε «Διοικητής Νοσοκομείου Πύργου: «Όλα λειτούργησαν άψογα κατά τη διάρκεια παραμονής του Κρουαζιερόπλοιου …» επειδή όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του  «Καθοριστικής σημασίας εξάλλου για την επιτυχημένη διαδικασία ελέγχου και τον ασφαλή ερχομό των χιλιάδων επισκεπτών στο Κατάκολο, τον Πύργο  και την Αρχ. Ολυμπία, ήταν  και η παρουσία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο χώρο του λιμανιού, το οποίο εστάλη με ενέργειες της 6ης ΥΠΕ.» Δηλαδή είδε ο Κοροναϊός 2019-nCoV το ασθενοφόρο και κρύφτηκε.. Γελοίοι και ανίκανοι !

53 άτομα που επισκέφτηκαν Ισραήλ κα Αίγυπτο και μεταφέρουν τον coronavirus 2019-nCoV, έχουμε νοσούντα επί  δύο εικοσιτετράωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική έχει έρθει σε επαφή με άγνωστο αριθμό ατόμων (ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί) και πολλοί άλλοι εκδρομείς με ύποπτα συμπτώματα ν ακυκλοφορούν και όλοι αυτοί  να έχουν μεταδώσει το Κοροναϊό σε εκατοντάδες άτομα  σε όλη την Ηλεία…

….και συνεχίζουν … ο νοσών παπάς ( διοργανωτής της εκδρομής)  να κάνει δηλώσεις στην Τηλεόραση σαν αστέρας  και να συνεχίζει το θεάρεστο έργο του αυτό της  διάδοσης του Κοροναϊού…τι να πει κανείς…!!!!!

Μίλαγαν και επαίρονταν για ετοιμότητα, για ασκήσεις, για προφυλάξεις κλπ και δεν λειτούργησε, δεν απέδωσε τίποτα
Λόγια, δηλώσεις, γραβάτες, φωτογραφίες επικοινωνιακά παιγνίδια..

Απέτυχαν  οικτρά…

Το Δημόσιο σύστημα  Υγείας στην Ηλεία που προΐσταται ο Διοικητής ο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Χρ. Χριστόπουλος που 1.) Είδε τα κρουαζιερόπλοια να περνούν και διασπείρουν τον  Κοροναϊό και ασθενείς επί  μέρες να τριγυρίζουν αναμεσά μας μετά την επιστροφή τους από την εκδρομή τους σε Ισραήλ κα Αίγυπτο και μεταφέρουν τον coronavirus 2019-nCoV σε εκατοντάδες Ηλείους και 2.) Να υπάρχουν πολλά κρούσματα στην Αμαλιάδα ..στο Νοσοκομείο και αυτός να έχει καταλάβει τίποτα !

…και επιπλέον μια Ηλεία που στο Δημόσιο  Σύστημα Υγείας υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις  σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε  ΜΕΘ για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων που χρήζουν ανάλογης νοσηλείας και υπάρχουν θαλάμους αρνητικής πίεσης (θαλάμους απομόνωσης νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων που είναι έτσι κατασκευασμένα/διαμορφωμένα για να εμποδίσουν την μετάδοση ασθενειών.)

Ο Δήμαρχος Πύργου που πέραν ενός ταξιδιού στην Αθήνα στο  Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΚΕΕΛΠΝΟ) και μια επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δράσεις ..αδράνειας που ουσιαστικά έχουν την έκφραση του «νίπτω τα χείρας μου και το κρίμα επάνω σας» Αυτό είναι αποφυγή ευθύνης που πρέπει να έχει ο Δήμαρχος που δεν είναι να αποφεύγει ευθύνες, αλλά να λύνει προβλήματα, να προλαμβάνει κρίσεις Απέτυχε πλήρως ο Δήμαρχος Πύργου  που κρύφτηκε κάτω από τα φουστάνια του  κεντρικού κράτους.  Δεν έβαλε βέτο ώστε να αποτραπεί  ο κατάπλους του κρουαζιερόπλοιου στο Κατάκολο… Είναι και γιατρός Υγιεινολόγος (Διασφάλιση Δημόσιας Υγείας) .

Ας μας πει τι έκανε για να αποτρέψει την εξέλιξη της διαφαινόμενης επιδημίας ??? … Τίποτα

Ο Δήμαρχος Αμαλιάδας Ιατρός στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν πήρε χαμπάρι τίποτα ?
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης  Ιατρός και αυτός στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας κα αυτός δεν πήρε χαμπάρι τίποτα ?

Για αυτήν απόλυτη αποτυχία πρέπει κάποιοι να παραιτηθούν  ( αλλά που ευθιξία..)


Και η Ηλεία στο μάτι του Κοροναϊού 2019-nCoV.  Κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια, αθλητικά κέντρα, κινηματογράφοι και θέατρα..
Οι  πόλεις απολύτως έρημες ...δεν κυκλοφοράει  κανείς..
Ο Τουρισμός θα εξαφανιστεί…
Τα καταστήματα εστίασης,  Καφέ,  κλπ θα υποστούν τεράστια ζημιά…
Η αδύναμη Οικονομία της Ηλείας  θα υποστεί καθίζηση .. (
Κάποιος φταίει για αυτό…

..και κάποιος πρέπει να κάνει κάτι …Το  ΕΒΕ, οι εργοδοτικοί, επαγγελματικοί φορείς τα εργατικά σωματεία πρέπει ζητήσουν μέτρα ενίσχυσης  της οικονομικής δραστηριότητας ( επιχορηγήσεις, δάνεια άτοκα, ειδικά προγράμματα) και ελάφρυνσης ( αναστολή οικονομικών εισφορών, ασφαλιστικών , δόσεων δανείων κλπ)
Όλοι άμεσα να απαιτήσουν άμεσες προσλήψεις μονίμου Ιατρικού και Νοσηλευτικού  ( αλλά και Διοικητικού) Προσωπικού και εφοδίων μονάδες ΜΕΘ / θαλάμους αρνητικής πίεσης .

Εμείς ως πολίτες ας το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και μα τα μέτρα και τις οδηγίες των ειδικών, των Ιατρών και των ανθρώπων της Υγείας που δίνουν αγώνα για εμάς και  να τους ευχαριστούμε για αυτό..

Επιβεβαίωση
(ενημέρωση/03/14.30')

Επιβεβαίωση των όσων αναφέραμε για την αποτυχία του Υγειονομικού συστήματος  αποτελούν οι πληροφορίες του site  apokalypseis.com/Μάκης  Νοδάρος που αποκαλύπτει ότι ο ΕΟΔΥ(Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) είχε ενημερωθεί από την Κυριακή 01/03/2020  όπως δήλωσε η πνευμονολόγος ( και το επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης αλλά και ιατροί του νοσοκομείου της Αμαλιάδας) και αμέλησε να ενεργήσει με το επιχείρημα «ο ασθενής μου δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία αλλά στο Ισραήλ και την Αίγυπτο»,

με αποτέλεσμα λόγω αυτής της ανεύθυνης του ΕΟΔΥ « ο 66χρονος να νοσηλευτεί αρχικά στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας ως ασθενής με λοίμωξη του αναπνευστικού και στην συνέχεια λόγω επιδείνωσης της υγείας του και υψηλού πυρετού» και «να περάσει ο κρίσιμος χρόνος των τριών ημερών και να εκτεθούν σε άμεσο κίνδυνο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δύο νοσοκομείων το οποίο και τέθηκε σε καραντίνα.»
«Οι παραλείψεις του ΕΟΔΥ και ο κακός χειρισμός των αρμοδίων στο συγκεκριμένο θέμα , που περιέργως κρατήθηκαν ως «επτασφράγιστο μυστικό» από όλα τα ΜΜΕ, εκτός από το ότι εξέθεσαν σε κίνδυνο ανυποψίαστους πολίτες, γιατρούς και νοσηλευτές, θέτουν σοβαρά ερωτηματικά για την ικανότητά του να χειριστεί το σοβαρότατο ζήτημα της εξάπλωσης και της πρόληψης του κορονοϊού στη χώρα μας.»

Όμως σοβαρά ερωτήματα και ανησυχίες προκύπτουν και για τους υπόλοιπους ασθενείς που βρέθηκαν πλησίον του 66χρονου , για τους συνοδούς και τους συγγενείς τους…  που δραστηριοποιούταν χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης και μάλιστα  «ο συγκεκριμένος ιερέας συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία της ενορίας του την περασμένη Κυριακή παρουσία δεκάδων πιστών! !»

Είχαμε γράψει στις 26/02/2010 «Κοροναϊός και Ηλεία…»  (https://www.facebook.com/groups/404687456394742/permalink/1252675484929264/)
Και είχαμε επισημάνει τα προβλήματα …αλλά …

Είχαμε γράψει ..
«Κοροναϊός και Ηλεία…
Σύμφωνα με πληροφορία  που δημοσίευση στο διαδίκτυο ο Κώστας Καντούνης   ( Ναυτικός Πράκτορας στο Κατάκολο )  την Κυριακή  1η Μαρτίου αφικνείται στο Κατάκολο το κρουαζιερόπλοιο  «Opera» προερχόμενο από την Γένοβα της Ιταλίας με 2.500 επιβάτες και πλήρωμα…από Βόρεια Ιταλία που υπάρχουν τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού(κρούσμα καταγράφηκε στην Περιφέρεια Λιγουρίας, με  πρωτεύουσα την Γένοβα)
.…και έτσι τίθεται ως τεράστιο θέμα για την Ηλεία...
… και τα ερωτήματα  θέλουν απάντηση …
Πως θα αντιμετωπισθεί το θέμα αυτό ώστε να μην υπάρχει πανικός αλλά ταυτόχρονα να μην χτυπηθεί ο τουρισμός της Κρουαζιέρας που αποτελεί μια μεγάλη πηγή εσόδων για τους επιχειρηματίες και απασχόλησης για τους εργαζομένους  ?
 Ποια μέτρα επιτήρησης και ελέγχου θα υπάρξουν στους επιβαίνοντες στα κρουαζιερόπλοια για την αποφυγή μετάδοσης της και υπάρχουν τα ανάλογα μέσα  και εξοπλισμός  ?
Ποια  προληπτικά μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων  και επαγγελματιών στον χώρο του Τουρισμού, των υπαλλήλων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και των κατοίκων της Ηλείας ( κυρίως του Κατακόλου, της Αρχαίας Ολυμπίας, του Πύργου αλλά και στα μέρη που διοργανώνονται εκδρομές )  ως  πύλη εισόδου για τη χώρα ?
Έχει ενισχυθεί  το νοσοκομείου Πύργου ( ή πρόκειται άμεσα )  με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τη ΜΕΘ του ΓΝ Πύργου για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων που χρήζουν ανάλογης νοσηλείας και υπάρχουν θαλάμους αρνητικής πίεσης (θαλάμους απομόνωσης νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων που είναι έτσι κατασκευασμένα/διαμορφωμένα για να εμποδίσουν την μετάδοση ασθενειών.)  ?

Η απαντήσεις και η δράση των υπηρεσιών θα κρίνουν όλους …

Γιατί θα χρειαστούμε:
- Ένα καλό δημόσιο σύστημα υγείας, γιατί εκ των πραγμάτων θα υπάρξουν περιστατικά που θα χρειαστούν νοσηλεία και που θα πρέπει να μπορούν αυτά να λάβουν φροντίδα, με αναγκαστικούς όρους διαχωρισμού από άλλους ασθενείς.
- Ένα καλό δημόσιο σύστημα υγείας που θα μπορεί να ενημερώσει έγκαιρα για το πότε τα συμπτώματα είναι ανησυχητικά ώστε κάποιος πρώτον να πάει στο νοσοκομείο, δεύτερον να πάει υποψιασμένος, τρίτον να προφυλάξει τους οικείους τους. Κοινώς να αποφύγουμε και πάνε όλοι με το πρώτο συνάχι και το "δεν έχω τίποτα". Αυτό π.χ. μπορεί να σημαίνει τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας ώστε να μπορεί κάποιος να πάρει, να ρωτήσει, να περιγράψει, να λάβει συμβουλές
- Ένα πραγματικό κοινωνικό κράτος, ικανό π.χ. να εξασφαλίσει ότι όλες οι αναγκαίες χαμένες μέρες εργασίας θα θεωρηθούν "ανωτέρα βία", ότι δεν θα χαθούν μισθοί, ότι δεν θα βρεθούν "έξυπνοι" εργοδότες να εκμεταλλευτούν τις αναγκαστικές αργίες για να κάνουν οικονομία, ότι θα καλυφθούν όντως τα κόστη από παύση κάποιων οικονομικών δραστηριοτήτων
- Ένα πραγματικό κοινωνικό κράτος που θα μπορεί να προσφέρει "βοήθεια στο σπίτι" για όσους μπορεί εν μέσω έκτακτων μέτρων να βρεθούν χωρίς πρόσβαση στα βασικά.
Και από εκεί και πέρα ψυχραιμία και να πλένουμε τα χεράκια μας (συνήθεια χρήσιμη, ούτως ή άλλως).
Και αλληλεγγύη! Να μην ξεχνάμε ποτέ ότι ο διπλανός μας δεν είναι αυτός που θα "μας κολλήσει" αλλά αυτός που θα μας βοηθήσει, άρα ας φερθούμε αναλόγως.

Κοροναϊός και Ηλεία…
https://odisseasml.blogspot.com/2020/02/blog-post_27.html









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου