Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Το ρατσιστικό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας «Πατρίς» Πύργου … «Αλλοίωση του πληθυσμού» της Ηλείας επειδή γεννιούνται 50 αλλοδαποί τον χρόνο (Αλβανοί και Σύριοι )


Το ρατσιστικό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας «Πατρίς» Πύργου  …
«Αλλοίωση του πληθυσμού» της Ηλείας επειδή γεννιούνται 50 αλλοδαποί τον χρόνο (Αλβανοί και Σύριοι )


Το ανατριχιαστικό πρωτοσέλιδο με το συνακόλουθο ρεπορτάζ περί αλλοίωσης του πληθυσμού της Ηλείας η εφημερίδα «Πατρίς» Πύργου υπερέβη τον ανθρωπισμό και τάχτηκε με τον ρατσισμό και  το ακραίο εθνικισμό.

Σε ένα δημοσίευμα εκτός από το μισαλλόδοξο και ρατσιστικό λόγο που υιοθετεί  η «αρχαιότερα» (που το χρησιμοποιεί για να πουλήσει φύλλα και αναγνωσιμότητα )είναι και παντελώς αστήριχτο.

Εκτιμά ότι αλλοιώνεται η καθαρόαιμη ράτσα των Ηλείων επειδή από τις χίλιες (1.000) κατά μέσο όρο ανά έτος  γεννήσεις στην Ηλεία( το ρεπορτάζ αναφέρει μόνο τις 936 στο Δήμου Πύργου σε μια 2ετία )  « οι 101 περιπτώσεις (και το 2019 και το 2018), αφορούν αλλοδαπούς. Από αυτές τις 101 γεννήσεις οι περισσότερες προέρχονται από Αλβανούς ενώ καταγράφονται και γεννήσεις από Σύριους που –ως γνωστό- μένουν στη Μυρσίνη Λεχαινών τα τελευταία χρόνια.»


Ναι  ! λοιπόν κατά εφημερίδα «Πατρίς» οι Αλβανοί ( που ζουν μαζί μας πάρα πολλά χρόνια, δουλεύουμε μαζί, τα παιδιά τους πάνε σχολείο, και οι Σύριοι στη Κυλλήνη μας αλλοιώνουν. Ναι !,  το 5% (101 γεννήσεις στην 2ετία έναντι 2.000 συνολικά) θα μας αλλοιώσουν… !

 Η χρήση της λέξης «αλλοίωσης» δεν είναι τυχαία και κινητροδοτεί ρατσιστικές και ακροδεξιές αντιλήψεις περί «καθαρών Ελλήνων» που οι «ξένοι» θα τους «αλλοιώσουν» τον πολιτισμό κτλ. 
 Η χρήση της λέξης «αλλοίωσης» ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή.

Δηλαδή αφού μας αλλοιώνουν να τους διώξουμε, να τους κάνουμε στείρωση, Τι να τους κάνουμε ?
 Αισχρότητα και ηλιθιότητα !

Η «Πατρίς» πρόχειρα και ελλιπή  (από πλευράς στοιχείων) βασίζεται σε υπαρκτή μείωση του πληθυσμού της Ηλείας την τελευταία 10ετία,

 αντί να εμβαθύνει στις υπαρκτές αιτίες της υπογεννητικότητας και των θανάτων που για την Ηλεία το 2016 έκλεισε με 1.071 γεννήσεις και 1.865 θανάτους, δηλαδή η Ηλεία λιγοστεύει κάθε χρόνο κατά 800 άτομα περίπου. Το 2015 η κατάσταση ήταν περίπου η ίδια, με 1058 γεννήσεις και 2046 θανάτους!
( Θάνατοι: ελλιπής ιατροφαρμακευτική περίθαλψή, άσχημη διατροφή, αυτοκτονίες κλπ, Υπογεννητικότητα: Φυσικές καταστροφές -πυρκαγιές 2007, σεισμοί..- , οικονομική ανέχεια με αποτέλεσμα μείωση γάμων και γεννήσεων, έλλειψη κρατικής πρόνοιας, μετανάστευση  νέων κλπ),

το προσεγγίζει επιφανειακά με υπολογιστικούς ακροβατισμούς και βλέπει αλλοιώσεις.. 

Απόψεις που δεν είναι μόνο ότι είναι ανιστόρητες αλλά είναι και επικίνδυνες  γιατί απειλούν να διαμορφώσουν όρους ενός «πολέμου των πολιτισμών» εντός των ευρωπαϊκών κοινωνιών, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, νομιμοποιώντας ρατσιστικές πρακτικές αλλά και ωθώντας σε τυπικές και άτυπες μορφές αποκλεισμού την ώρα που απαιτείται μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή.

Η δημοσιογραφία δεν πρέπει να μετατρέπεται σε μηχανισμό προπαγάνδας, ούτε να «στρατολογείται στο πλευρό των πιο αντιδραστικών θεωριών για «εισβολείς» και «αλλοιώσεις πληθυσμού», ούτε να απευθύνεται στα κατώτερα αισθήματα της κοινωνίας με εκφοβιστικές αναφορές ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου