Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Η βουλωμένες μύτες των πολιτικών της Ηλείας ( και των ΜΜΕ­) Η απίστευτη δυσοσμία που πνίγει τον Πύργου από την ατμοσφαιρική ρύπανση του Πυρηνελαιουργείου


Οι βουλωμένες μύτες των πολιτικών της Ηλείας (και των ΜΜΕ­)
Η απίστευτη δυσοσμία που πνίγει τον Δήμο Πύργου από την ατμοσφαιρική ρύπανση  των Πυρηνελαιουργείων
..Νεότερη ενημέρωση για την μόλυνση  με τα υγρά απόβλητα των πυρηνελαιουργείων.. ( στο τέλος του κειμένου)..
Απίστευτη και αβάσταχτη δυσοσμία πνίγει τον Πύργο συνεπεία της συνεχιζόμενης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Πυρηνελαιουργείου( λειτουργεί στο Επιτάλιο)  που καλύπτει ολόκληρο το Δήμο, δημιουργεί αποπνικτικές συνθήκες σε χιλιάδες κόσμο, σε εργαζομένους, σε μαθητές και σπουδαστές  ( το ΕΠΑΛ και το ΙΕΚ πνίγονται κυριολεκτικά), επιβαρύνει την Υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα αυτών που έχουν αναπνευστικά προβλήματα.Αποπνικτική δυσοσμία, την αισθάνεσαι και με την γεύση (τόσο έντονη είναι !), επικάθεται στα ρούχα, στα πνευμόνια, δημιουργεί έντονη δυσφορία αρρωσταίνει ανθρώπους !

Εγκληματούν σε βάρος της υγείας δεκάδων χιλιάδων πολιτών
και αυτοί που τους έχει ανατεθεί λόγω θέσεως (κρατικός μηχανισμός) και λόγω ψήφου ( Δήμαρχος, Περιφέρεια, Βουλευτές, Σύμβουλοι και λοιποί),
κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, πως δε μυρίζουν, πως δεν συμβαίνει τίποτα !

Τα τοπικά μέσα Ενημέρωσης (Εφημερίδες, Site, TV, Radio …) το ίδιο ( προφανώς λόγω των επί πληρωμή διαφημίσεων σε αυτά τα ΜΜΕ των εταιρειών που διαχειρίζονται τα πυρηνελαιουργεία…)

Όλοι αυτοί που ….κοπιάζουν για το καλό των πολιτών μάλλον έχουν κρυώσει και όσφρηση δεν έχουν, δεν βλέπουν τα σύννεφα της κάπνας γιατί δεν φορούν τα μυωπικά γυαλιά τους και μάλλον δεν ακούνε επίσης γιατί δεν ακούν τις φωνές  αγανάκτησης των πολιτών..

Δεν οσφραίνονται, δεν βλέπουν, δεν ακούν…. Πλήρης αναπηρία  ..Περαστικά σε όλους … που θα πάει δεν θα επανέλθει η όσφρηση, η όραση και η ακοή…


Το ίδιο και η Δικαιοσύνη…..

Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία, μια ιστορία δυσοσμίας, ανοχής και κοροϊδίας …
Επιβάλλονται στις Εταιρείες  κάποια πρόστιμα «χάδι», έχουμε περιβαλλοντικές μελέτες για φίλτρα…αλλά η ζωή συνεχίζεται με δυσοσμία και σύννεφα καπνιάς…

Σε άλλους νομούς( Αχαΐα, Μεσσηνία κλπ) έχουν προχωρήσει ( Περιφέρεια, Δήμος και  Κράτος)  σε αυστηρά πρόστιμα, αναστολές λειτουργίας πυρηνελαιουργείων, μελέτες  για τη επιβάρυνση της Υγείας των πολιτών, οι πολίτες κινητοποιούνται ( η όμορη κοινότητα στο πυρηνελαιουργείο έκλεισε το δρόμο για τους μετανάστες που θα έρθουν και όχι για την δυσοσμία και της επιβάρυνση της υγείας που είναι στο κάθε μέρα τους),
…αλλά στη Ηλεία «Είναι μεσάνυχτα κι όλη η φύσις ησυχάζει» που λέει και το άσμα…

Τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα που εποπτεύονται από το Υπουργείο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν πρέπει να παρέμβουν για την προστασία του Περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας ? … ώστε :
  • ·         Να γίνουν μετρήσεις αιωρούμενων σωματιδίων και των  εκπομπών αέριων ρύπων από τα καμιναέρια των εγκαταστάσεων και υπολογισμός της διασποράς τους».( μετρήσεις: ολικών αιωρούμενων σωματιδίων (TSP), Ολικού Οργανικού Άνθρακα (TOC), ανόργανων ρύπων (ΝΟx, SO2, CO, %CO2, %O2), πίεσης, θερμοκρασίας καυσαερίων και περιεκτικότητα).
  • ·         Να ελέγχεται η θερμοκρασία στα πυρηνελαιουργεία με απομακρυσμένο σύστημα καταγραφής (online monitoring system) από τις αρμόδιες αρχές.
  • ·         Να εγκατασταθούν συστήματα μείωσης των οσμών με διαθέσιμες τεχνικές, όπως βιόφιλτρα, συμπυκνωτές, χημική εξουδετέρωση οσμών κ.α
  • ·         Να ενημερωθούν οι κάτοικοι για τις  επιπτώσεις στην υγεία.( Οι υψηλές συγκεντρώσεις αερολυμάτων είναι αιτία καρδιαγγειακών παθήσεων και επίσης υπάρχουν υπόνοιες ότι προκαλούν καρκίνο. Τα λεπτά σωματίδια  είναι ιδιαίτερα σοβαρή απειλή επειδή είναι αρκετά μικρά ώστε να απορροφηθούν βαθιά στους πνεύμονες και μερικές φορές ακόμη και στην κυκλοφορία του αίματος.) και τα επικίνδυνα αερολύματα.

Ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος (..προεκλογικά …) στις 16/01/ 2019  και ανακοινώσεις για τις «Προτεινόμενες λύσεις στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα του δήμου Πύργου/ Τολμηρές λύσεις στα πλαίσια κοινής λογικής » είχε εξαγγείλει…:

«Γ .Ρύπανση ατμόσφαιρας από βιομηχανίεςΣίγουρα υπάρχουν τεχνικές λύσεις. Η ρύπανση του αναπνεόμενου αέρα, έστω μόνο η οσμή, αποτελούν στοιχείο επιβάρυνσης της ποιότητας ζωής. Κανείς δεν πίνει θολό νερό, κανείς δεν θέλει να αναπνέει δύσοσμο αέρα.Οι βιομηχανίες λειτουργούν, θετικά προς την τοπική οικονομία. Λύση δεν είναι το κλείσιμό τους ούτε η επιβολή καταστροφικού προστίμου.Μέχρι τώρα δυστυχώς το ΕΒΕ και ο Δήμος Πύργου  δεν έχουν από κοινού με τους ιδιοκτήτες αναζητήσει  πόρους   από ερευνητικά προγράμματα  , αναπτυξιακά προγράμματα, μέσω των οποίων θα εφαρμόσουν νέα τεχνολογία απόσμησης ,ούτε καν μελέτη του μεγέθους του προβλήματος δεν έχει γίνει. Σε αντίθεση με άλλες περιοχές ,όπως η Αχαΐα. Και σε αυτόν τον τομέα.Η λογική οδηγεί στην επιλογή λύσεων  για προστασία της ποιότητας ζωής, της δημόσιας υγείας, αλλά και  την  διασφάλιση της βιωσιμότητας των απαραίτητων για την τοπική οικονομία βιομηχανικής  δραστηριότητας. Αντωνακόπουλος Παναγιώτης/Καρδιολόγος/Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου»

Μάλλον  κρυωμένος είναι ο Δήμαρχος Πύργου και έχει βουλώσει μύτη του…
Ιατρός ων γιατί δεν χρησιμοποιεί αποσυμφορητικά μύτης  ?


Υστερόγραφο ερώτημα : Τα υγρά απόβλητα των πυρηνελαιουργείων που
«πάνε», που οδηγούνται, τι επιβαρύνσεις υπάρχουν στη ποιότητα των υδάτων,  γίνεται καταγραφή με επιτόπιους ελέγχους των υδάτινων φορέων στις παρακείμενες των εγκαταστάσεων περιοχές και αποτύπωση της ποιότητας των υδάτων με επιτόπιες αυτοψίες ?
…σε συνδυασμό με την επιβάρυνση από τα δεματοποιημένα απορρίμματα στο παρακείμενο  Ποτόκι τα νερά θα είναι … σούπερ ιαματικά ..…και το καλοκαίρι ελέω Αλφειού πολύ κατάλληλα για όλους τους λουόμενους …. όπου πηγαίνουν τα νερά του Αλφειού…


Υστερόγραφη νεότερη ενημέρωση:
Όπως με ενημέρωσε φίλος η υγρή ρύπανση από τα απόβλητα των
πυρηνελαιουργείων είναι υπαρκτή, ακραία και ανατριχιαστική ….και πηγαίνει στην Θάλασσα.
Οι εικόνες που μου εστάλησαν από το  πυρηνελαιουργείο στη περιοχή της Αγκινάρας του Πύργου μιλούν μόνες τους και  καταγγέλλουν..


Ιδού : 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου