Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Κάτσε σπίτι και «ψόφα» … τα τεστ για τον κορωνοϊό κάποτε θα γίνουν


Κάτσε σπίτι και «ψόφα» … τα τεστ για τον κορωνοϊό κάποτε θα γίνουν


Το σύστημα της κυβέρνησης , υπουργείου υγείας και του εοδυ ( τα γράφω με πεζά/μικρά γράμματα γιατί μικροί είναι..) είναι «εσείς φταίτε για την εξάπλωση του ιού, εμείς να μην την  χρεωθούμε» και «λόγια και άλλα λόγια και πράξεις με τον αραμπά», «κάτσε σπίτι, εξετάσου αν μπορείς-εμείς δεν μπορούμε/ κάνε τεστ και πλήρωσε» και «μην έρχεσαι στο νοσοκομείο γιατί δεν έχουμε  μονάδες ΜΕΘ, ιατρούς, νοσηλευτές…κάποτε θα προσλάβουμε»

Δύο τραγικοί θάνατοι από κορωνοϊό …
· 
  41χρονη γυναίκα και μητέρα τριών παιδιών που έχασε τη ζωή της τα
ξημερώματα του Σαββάτου στην Καστοριά. Η γυναίκα είχε συμπτώματα επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και έλαβε τη σύσταση να παραμείνει σπίτι της, απομονωμένη , ενώ δεν είχε υποβληθεί σε τεστ για τον κοροναϊό. Τα ξημερώματα του Σαββάτου εξέπνευσε και κατόπιν λήφθηκε δείγμα για να εξεταστεί….το δείγμα βγήκε θετικό.
Δηλαδή ο ΕΟΔΥ απλώς μίλησε μια ψυχρή φωνή από το τηλέφωνο καιης είπαν μείνε σπίτι σου και ότι βγει…ούτε τεστ, ούτε ιατρική βοήθεια, απλώς «ψόφα»

·        
81χρονη  βρέθηκε νεκρή (πέθανε μόνη και αβοήθητη )το πρωί της Τρίτης μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Από τους Αγίους Τόπους είχε επιστρέψει μαζί με την αδερφή της η ηλικιωμένη γυναίκα, παρότι όλα έδειχναν ότι είναι φορέας του κορονοϊού, καθώς η αδερφή της  είναι επιβεβαιωμένα φορέας του ιού, η ηλικιωμένη είχε ξεκαθαρίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν επιθυμεί να κάνει το τεστ.
Δηλαδή αδελφή επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού, από ταξίδι που είχε δώσει δεκάδες κρούσματα και θανάτους, δεν ιχνηλατήθηκε, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, δεν περιθάλπτηκε.  Πέθανε μόνη της…

Δύο τραγικοί θάνατοι από κορωνοϊό που δείχνουν την
αβελτηρία του
κράτους, την εγκληματική  του αμέλεια, την δολοφονική του απροετοιμασία …

Κατά τα άλλα θα παίρνουν  το σοβαρό τους ύφος ..θα διαγγέλουν, θα ανακοινώνουν μέτρα, θα επιρρίπτουν τις ευθύνες στον απλό πολίτη ( υπάρχουν σε ορισμένους, αλλά η κοινωνία έχει αντιδράσει με υπευθυνότητα) , και θα κρύβουν τις ευθύνες τος  για τις τεράστιες ελλείψεις στη Υγεία( Ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, τεστ, ΜΕΘ κλπ), θα ενσπείρουν τον φόβο (κρύβοντας την ανικανότητά τους )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου