Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Το πυρηνελαιουργείο μίλησε! Και τι είπε; Όλα καλά και όλα ωραία… Υγεία, ανάσες ζωής, ευωδίες ! (ντροπή σας!)


Το πυρηνελαιουργείο μίλησε! Και τι είπε; Όλα καλά και όλα ωραία… Υγεία, ανάσες ζωής, ευωδίες ! (ντροπή σας!)


Η Εταιρεία που διαχειρίζεται το πυρηνελαιουργείο σε πρωτοσέλιδες πληρωμένες ανακοινώσεις του( ίσως σε χρηματική ανταπόδοσης προς τα ΜΜΕ της ανοσμία τους…) (μας) απάντησε και μεταξύ των άλλων ( ολόκληρη η ανακοίνωση ( στο τέλος του σημειώματός μας )  είπε τα εξής … νόστιμα και … χαριτωμένα  
  • «σε απάντηση ανακριβών και δυσφημιστικών αναρτήσεων σε web blogs και
    sites και για την αποκατάσταση της αλήθειας και την σωστή ενημέρωση των πολιτών
    (sic!)»
  • «Η εταιρία εκτελεί πρόγραμμα περιβαλλοντικών μετρήσεων και αναλύσεων από πιστοποιημένο εργαστήριο. Οι μετρήσεις και τα αποτελέσματα των μετρήσεων υποβάλλονται κάθε χρόνο στις αρμόδιες υπηρεσίες.»
  • «Η εταιρία λειτουργεί νομίμως με όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις.»
  • «Η εταιρία υπόκειται σε αυστηρούς και συστηματικούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.»
  • «Το πυρηνελαιουργείο είναι κρίκος της αλυσίδας παραγωγής ελαιολάδου, βασικού κεφαλαίου της φυτικής παραγωγής του Νομού Ηλείας.»
Δηλαδή τι λέει η εταιρεία με άλλα λόγια..

1./ Η Όσφρηση ( η αίσθηση ταυτοποίησης ουσιών μέσω των πτητικών μορίων που εκλύουν) δεκάδων χιλιάδων πολιτών σε ευρύτερο τμήμα της Ηλείας ( κυρίως όμως του Πύργου)  δεν λειτουργεί σωστά, οσφραίνονται κάτι που δεν υπάρχει, καθώς επίσης και η Όραση τους  γκαβίζει/αλληθωρίζει και συγχέει( προφανώς) τους καπνούς και τις ρυπαντικές εκλύσεις του πυρηνελαιουργείο με τα σύννεφα του ουρανού..
Δηλαδή αυτό που μυρίζουμε, βλέπουμε, μας προκαλεί δύσπνοια και αναγούλα, βρομίζει πνευμόνια ρούχα κλπ, επιβαρύνει την υγεία των πολιτών, δεν συμβαίνει, δεν υπάρχει… είναι φενάκη….μόνο Υγεία, Ανάσες ζωής, Ευωδίες εκπέμπει το εργοστάσιο..
Αυτό λέγεται κοροϊδία κατάμουτρα και με αναίσχυντο και προκλητικό τρόπο .
Αυτό μεταφράζεται ως
« δεν με νοιάζει, αν σας ενοχλεί, αν σας αρρωσταίνει» «σκασίλα μου μεγάλη και τσέπη μου γεμάτη..»,
ως αναλγησία όταν δεν σε ενδιαφέρει η βρόμα οι  επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων,
ως αναισθησία/ απώλεια  συνείδησης όταν πιστεύεις ότι πρέπει δεκάδες χιλιάδες άτομα να ανέχονται την βρόμα και την αρρώστια .

2./ Τις μετρήσεις και τις αναλύσει τις διενεργεί η ίδια η εταιρεία και ως εκ τούτου τις πραγματοποιεί όποτε θέλει, όπου θέλει και όταν θέλει και απλά τις στέλνει σε εργαστήριο (  «πιστοποιημένο» – που έτσι και αλλιώς πρέπει να είναι- προτέθηκε ως έκφραση που δίδει κύρος και σοβαρότητα στην ανακοίνωση...) που το πληρώνει η εταιρεία( ….).
Αλλά και πάλι τα αποτελέσματα των μετρήσεων γιατί δεν δίνονται στην δημοσιότητα ?
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τα πυρηνελαιουργεία –η μελέτη του Εθνικού Κέντρου Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», για την αντιμετώπιση της όχλησης ( εκτός της έντονης δυσοσμίας και των επιβαρύνσεων του αναπνευστικού των ανθρώπων) που δημιουργείται από τον κύκλο λειτουργίας ελαιοτριβείων και πυρηνελαιουργείων στη Μεσσηνία.
Διαπίστωσε :
Παρουσία πολυαρωματικών υδρογονανθράκων (π.χ. Βενζοπυρένιο κ.ά. που θεωρούνται δυνητικά επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία
Τα αιωρούμενα σωματίδια κατά πολλές φορές ξεπέρασαν τα επιτρεπτά όρια.
Έκλυση βενζόλιου στην ατμόσφαιρα (προκαλεί άμεσα λευχαιμία)
Άρα ...?

3./ Για τους  ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες ας μιλήσουν (μιλάει ο μουγκός ? ...) οι ίδιες και για τα αποτελέσματα των ελέγχων και για το αν έχουν καταλογιστεί πρόστιμα και αν έχει γίνει παραπομπή στην Δικαιοσύνη ( αυτή που εκτός από τυφλή έχει χάσει και την όσφρηση της..) ..γιατί η αναφορά στη  ανακοίνωση ότι « υπόκειται σε αυστηρούς και συστηματικούς ελέγχους» δολίως υπονοεί ότι είναι θετικές και απαλλακτικές για το πυρηνελαιουργείο…

4./ Η Διατήρηση  της Ελαιοπαραγωγής και της Ελαιοκαλλιέργειας
δεν επιτάσσει  συνέχιση της Διαχείριση του  ελαιοπυρήνα όπως γίνεται/συνεχίζει από τα εργοστάσια  όπως ψευδώς και εκβιαστικώς υπονοείτε/θέτετε αλλά Διαχείριση με τρόπο να μην επηρεάζει την καθημερινότητα των ανθρώπων  και  την Υγεία τους !
Δεν λέω να κλείσουν, ..δεν το αναφέρω αυτό, ...λέω να λάβουν μέτρα...φίλτρα...να γίνουν έλεγχοι, ..να τηρούνται οι κανόνες...
...και μην ξεχνάς και παλιά και παλιά είχαμε λιοκόκκι από τα ελαιοτριβεία...αλλά δεν είχαμε εργοστάσια...
...αλλά τώρα είναι πηγή κέρδους...
...για το χρήμα ....
Κέρδος ή Υγεία ?
Εγώ είμαι με την υγεία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων !

5./ Αν επιμένουν οι του πυρηνελαιουργείου περί «ανακριβών και δυσφημιστικών αναρτήσεων» νομικούς έχετε, χρησιμοποιήστε τους…

6./Τέλος για το «Η εταιρία λειτουργεί νομίμως», από πότε το νόμιμο είναι και ηθικό και περιβαλλοντικά ωφέλιμο και επιτρεπτό.
Νόμιμο μπορεί αλλά σίγουρα είναι ανήθικο να επιβαρύνεις ρυπαίνοντας  την καθημερινότητα και την υγεία δεκάδων χιλιάδων πολιτών !

Για το καλό μας βρέ
Για το καλό μας βρέ, στην εποχή επέλαση του Κορονοϊού που επιτίθεται στο αναπνευστικό των ανθρώπων, εμείς να το επιβαρύνουμε  με ρυπαντικά αέρια απόβλητα του πυρηνελαιουργείου εκτός και αν αυτά σκοτώνουν τον Κορονοϊό
Για το καλό μας βρε που Δήμαρχοι, οι βουλευτές, η Αντιπεριφερειάρχες της Ηλείας, ο φορείς έχουν ανοσμία και τυφλότητα.
Για το καλό μας που τα «Μέσα Ενημέρωσης»(….!!!) δημοσιεύουν διαψεύσεις του προβλήματος και όχι το πρόβλημα και την ρύπανση, την επιβάρυνση της Υγείας των Ανθρώπων.( εγώ το λέω Αλητεία ! και μασκαροσύνη ! …κατάντια «συνάδελφοι»)
Για το καλό μας βρέ
«Σ' ευχαριστώ, ω εταιρεία»( Διονύσης Σαββόπουλος)

Υ.Γ.: Για τα υγρά απόβλητα τσιμουδιά ε ?

Η ανακοίνωση  της «Ελαιουργική Ηλείας»
«Η εταιρία ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ ΗΛΕΙΑΣ ΑΕ, σε απάντηση ανακριβών και δυσφημιστικών αναρτήσεων σε web blogs και sites και για την αποκατάσταση της αλήθειας και την σωστή ενημέρωση των πολιτών, γνωστοποιεί τα παρακάτω :
1. Ουδέποτε εκδόθηκε ως διοικητική κύρωση απόφαση διακοπής λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου της εταιρίας μας.
2. Η εταιρία λειτουργεί νομίμως με όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις.
3. Η εταιρία υπόκειται σε αυστηρούς και συστηματικούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
4. Η εταιρία εκτελεί πρόγραμμα περιβαλλοντικών μετρήσεων και αναλύσεων από πιστοποιημένο εργαστήριο. Οι μετρήσεις και τα αποτελέσματα των μετρήσεων υποβάλλονται κάθε χρόνο στις αρμόδιες υπηρεσίες.
5. Η εταιρία αυτοβούλως, στη περίπτωση δυσμενών και ακραίων ατμοσφαιρικών συνθηκών συνδυασμού υγρασίας-ανέμου-θερμοκρασίας, διακόπτει προσωρινά την λειτουργία του πυρηνελαιουργείου και ενημερώνει εγγράφως την αρμόδια υπηρεσία.
6. Το πυρηνελαιουργείο είναι κρίκος της αλυσίδας παραγωγής ελαιολάδου, βασικού κεφαλαίου της φυτικής παραγωγής του Νομού Ηλείας. Η λειτουργία του συνδέεται με την λειτουργία των ελαιοτριβείων και εν κατακλείδι με την συλλογή και επεξεργασία ελαιοκάρπου.
Από το Δ.Σ. της εταιρίας»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου