Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Μεσαίωνας…Η απόφαση της Ιεραρχίας θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία… παντελώς ανεύθυνη η στάση Ηλείων ιερέων


Μεσαίωνας…Η απόφαση της Ιεραρχίας θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία… παντελώς ανεύθυνη η στάση Ηλείων ιερέων


«Εν αρχή» η εισαγωγή του κορονοϊού  από τους Αγίους Τόπους  και «εν τέλει» η εξάπλωση του με  τις αποφάσεις της  Ιεράς Σύνοδού της Εκκλησίας της Ελλάδος που μεσαιωνικά σκεπτόμενη δεν κλείνει τους Ναούς και συνεχίζει να μεταλαμβάνει τους πιστούς και  εμμονικά  δρούσα τους θέτει διλήμματα ομολογίας  πίστεως ή όχι με την συμμετοχή τους στην Κοινωνία και τη Μετάληψη
Κόντρα σε όλα τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, η Ιερά Σύνοδος εμμένει στη μεσαιωνική αντίληψη ότι η μετάληψη δεν μεταδίδει ασθένειες.

Έχουν αντιληφθεί οι της Εκκλησίας ότι συμβάλλουν έτσι στην διάδοση του κορονοϊού και έχουν αντιληφθεί οι της Ιεράς Συνόδου ότι αυτή  η προτροπή τους (  συμμετοχή σε λειτουργίες στους ναούς και στην μετάληψη)  κυριολεκτικά θα συμβάλλει στην διάδοση της επιδημίας θα ταλαιπωρήσει πολλούς ( πάρα πολλούς)  ανθρώπους που θα τους ρίξει στο κρεββάτι της ασθενείας και  ότι θα κοστίσει ανθρώπινες ζωές με την άρνηση της να αντιμετωπίσει προληπτικά την επιδημία του κορονοϊού.
Έχουν αντιληφθεί τι κακό έκαναν στην Ηλεία με την ανεύθυνη στάση τους  οι Ιερείς, που γύριζαν χωρίς προφυλάξεις στην Ηλεία, στην Γαστούνη, που κοινωνούσαν τους πιστούς ( αφού πρώτα είχαν μεταλάβει αυτοί- η απόλυτη διασπορά του κορονοϊού), που επισκέφτηκαν δεκάδες σπίτια προσφέροντας το Άγιο Μύρο  από τους Αγίους Τόπους  ( διάδοση ντελίβερι του κορονοϊού)  που έδιναν συνεντεύξεις στην Τηλεόραση «άνετοι και ωραίοι» ???

Με την  απόφασή της η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδος θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία υποστηρίζοντας ότι είναι ασφαλείς όσοι μεταλαμβάνουν «η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών» και παροτρύνοντας τους εμμέσως να αγνοούν «την καχυποψία, τις επιφυλάξεις, τους φόβους», επικαλούμενη το «αίσθημα ευθύνης έναντι του Θεού και της εκκλησιαστικής κοινότητος».

«Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, γιατί οι πιστοί όλων των εποχών, γνωρίζουν ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνιστά αφ᾿ ενός μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό», σύμφωνα πάντα με την απόφαση της Συνόδου.

….και εκβιαστικά αλλά και τσαρλατάνικα ισχυρίζεται πως η Κοινωνία  είναι «φάρμακο αθανασίας»  «Όσοι προσέρχονται «μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης» και απολύτως ελεύθερα χωρίς κανένα δυναστικό καταναγκασμό, κοινωνούν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, που γίνεται «φάρμακο αθανασίας», «εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον».



Μάλιστα, προτείνει στους πιστούς να εντείνουν τις προσευχές προς τον Ιησού Χριστό, «ώστε να διαφυλάξει υγιή και ακέραιο τον Λαό Του. Προς τον σκοπό αυτό παρακαλεί τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες να συστήσουν στους Εφημερίους, ώστε πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας της ερχομένης Β΄ Κυριακής των Νηστειών, να τελεσθεί Δέηση σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπέρ της αποτροπής εξαπλώσεως της νόσου».

Δεήσεις και προσευχές δηλαδή προς τον Ύψιστο, να καταπολεμήσει τον ιό. Προφανώς θα τον έστειλε ο διάολος για να δοκιμάσει την πίστη μας.
Οπότε αυτό που μας μένει, είναι να παρακαλέσουμε γονατιστοί τον Παντοδύναμο, να κάνει τα κουμάντα του και να μας απαλλάξει από την παρέμβαση του τρισκατάρατου.
… «Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου»….

….η  Ιερά Σύνοδος,  παπάδες, δεσποτάδες, δημοσιογράφοι ανακοινώνουν με κάθε επισημότητα και μεταφυσική τεκμηρίωση, ότι η «θεία κοινωνία» δεν μεταδίδει τον κορονοϊό.
Πλήρης τσαρλατανισμός.
Την ίδια ώρα, και η κυβέρνηση αποφεύγει μέχρι σήμερα να εξαιρεί τις εκκλησίες από τα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας του νέου κορονοϊού, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα ΚΑΠΗ, που θα παραμείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες.
Η πολιτεία-κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει, οι ιατρικοί σύλλογοι δεν μιλάνε, καθηγητές πανεπιστημίου και ειδικοί λοιμωξιολόγοι σιωπούν και το ανέχονται.
Από αλλού  το περιμέναμε, από τους Αγίους Τόπους (βοήθειά μας)   και την Εκκλησία (και πάλι βοήθειά μας) μας ήρθε.
Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου.

Υ.Γ:
Συμπληρωματικά με την προσευχή μπορείτε να προμηθευτείτε και το φάρμακο για τον  κορωνοϊό που συνιστά ο πρώην μητροπολίτης Αμβρόσιος, (https://youtu.be/0JaKx7BqRzU )
(Αυτό είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε το σχετικό σκεύασμα που πουλάει ο κ. Βελόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου