Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Επιστολή κόλαφος για τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου και για την 6η ΥΠΕ και σήμα κινδύνου για τους Ηλείους

 Επιστολή κόλαφος  για τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου και για την 6η ΥΠΕ και σήμα κινδύνου για τους Ηλείους


Έλαβα ανώνυμη επιστολή με τίτλο «Το Νοσοκομείο Πύργου στην εποχή της πανδημίας», από άνθρωπο εντός του Νοσοκομείου Πύργου, που καταγγέλλει φοβερά και τρομερά για την οργάνωση, την λειτουργία και την διοίκησή του, θέτει ερωτήματα, προβαίνει σε αποκαλύψεις και συνάγει ένα άκρως ανησυχητικό και ανατριχιαστικό συμπέρασμα αναφέροντας «Το τονίζω και το φωνάζω περίτρανα: κάνετε κάτι γιατί θα πεθάνει κόσμος. Σε  θανατάδικο το έχουν μετατρέψει, που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή όλων μας. Τι άλλο να πω;»

Η επιστολή που έλαβα είναι ( οι υπογραμμισμένοι μεσότιτλοι είναι δικοί μου) :

«  «  «

«Το Νοσοκομείο Πύργου στην εποχή της πανδημίας

....ι θα ήθελα να καταγγείλω κάποιες καταστάσεις τις οποίες θεωρώ άκρως επικίνδυνες, προκλητικές  και απαράδεκτες. 

Ελλείψεις ιατρών, μετακινήσεις και ιδιωτικά συμφέροντα


Οι ελλείψεις του προσωπικού προ COVID-19,  ήταν γνωστές.

Πρόσφατα με την δημιουργία πτερύγων για την νοσηλεία ύποπτων και θετικών  κρουσμάτων COVID-19, η ήδη ετοιμόρροπη παθολογική καταποντίστηκε.

Μετακινήθηκε από το νοσοκομείο  Αμαλιάδας  ο μοναδικός παθολόγος κ. Αλεξόπουλος, προκειμένου να συνεπικουρήσει σε αυτή τη μάχη. Σωστά μέχρι εδώ και ήδη θα έπρεπε να έχει γίνει από καιρό αυτή η μετακίνηση.

Στην αρχή μετακινήθηκε και  η πλέον ειδική για την κατάσταση και μοναδική πνευμονολόγος  στο νομό (σε δημόσια θέση νοσοκομείου) Πνευμονολόγος κ. Προφίρ.

Γιατί όμως ανέστειλαν τη μετακίνηση της και θα έρχεται μόνο για κάποιες εφημερίες; Και αυτό με τις εφημερίες, επετεύχθη λόγω αντιδράσεων για την τόσο προκλητική συμπεριφορά. Στις κλινικές υπάρχουν ασθενείς που χρήζουν πνευμονολογικής εκτίμησης.  Είναι πιο απαραίτητη στην Αμαλιάδα ενώ στο νοσοκομείο του Πύργου μαίνεται πόλεμος;

Από ποιον προστατεύεται και γιατί; Μήπως μένει στο απυρόβλητο  λόγω του συζύγου και των κομματικών διασυνδέσεων  με το κυβερνών  κόμμα; Αν δεν είναι ο πνευμονολόγος στην πρώτη γραμμή, τότε ποιος;

Μάλλον συμφέρει περισσότερο να πληρώνεται ιδιώτης Πνευμονολόγος με μπλοκάκι για να είναι κάποιες μέρες εκεί. 

Η ΜΕΘ


Επιπλέον μετά την αποχώρηση των δυο εξειδικευμένων ιατρών της ΜΕΘ,  και πάνω στον πανικό, έχουν στελεχώσει τη  ΜΕΘ όπως  όπως.

Η στελέχωση αποτελείται  από ιατρούς  όχι εξειδικευμένους (ένας θα πάρει σύντομα τον τίτλο της εξειδίκευσης ) , αναισθησιολόγους,   χειρουργό  και καρδιολόγο  από τους οποίους οι δυο τελευταίοι δεν έχουν καμιά εμπειρία και εκπαίδευση στη ΜΕΘ. Έκαναν ένα κομμάτι ίσως της ειδικότητας τους που αφορά σε μικρό χρονικό διάστημα προ πολλών ετών.

Το χειρότερο όλων, είναι ότι τη διοικητική και επιστημονική ευθύνη ανέλαβε, άκουσον άκουσον,  ιατρός  που καμιά σχέση δεν έχει και είναι εντελώς ανεκπαίδευτη. Στα χρόνια της ειδικότητας έκανε ένα μικρό κομμάτι στην ΜΕΘ. Προ αιώνων.

Αν αυτό δίνει το δικαίωμα να χειρίζεται επιστημονικά και να ελέγχει τους ιατρούς της ΜΕΘ, που κάποιοι από αυτούς όντας εκπαιδευόμενοι, κατέχουν απείρως περισσότερες  γνώσεις και εμπειρία από το συγκεκριμένη ιατρό, τι να πω?

Επιπλέον, αξιοποιώντας  κάποιες  μεταβατικές διατάξεις,  έλαβε  τον τίτλο  στην  ειδικότητα της Επείγουσας Ιατρικής που τα τελευταία έτη ξεκίνησε ως αυτόνομη ,στην Ελλάδα.  Όχι εντατικολογίας. Οι ιατροί αυτοί στελεχώνουν  τα τμήματα επειγόντων περιστατικών αφού εξειδικευτούν και δώσουν εξετάσεις σε ειδικά κέντρα. Ένας από αυτούς τους ιατρούς που πήραν « τιμής ένεκεν» τον τίτλο , είναι και η διοικητικά και επιστημονικά υπεύθυνη, της ΜΕΘ  και Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας. Επιπλέον ως πνευμονολόγος που είναι η κύρια ειδικότητα της, ίσως θα ήταν πιο χρήσιμο  να αναλάβει αυτό που ξέρει και μπορεί να διαχειριστεί, όπως περιστατικά  στο ΤΕΠ  που είναι άλλο ένα ανοιχτό μέτωπο, προκειμένου να συμβάλει  ενεργά γιατί  η βοήθεια του καθενός μας είναι πολύτιμη. Μετά βλέπουμε για την διεύθυνση της ΜΕΘ.   

Ο Κίνδυνος και ο επικίνδυνος..


Γιατί το μόνο  σίγουρο είναι ότι  θα πεθάνει κόσμος εκεί μέσα. Τότε θα πάμε στον εισαγγελέα;

 Όχι βέβαια. Πήγαν ήδη κάποιοι συνάδελφοι προκειμένου να ενημερώσουν για την επικινδυνότητα της κατάστασης. Σημαντικό άξιο συγχαρητηρίων είναι ότι ο εισαγγελέας ενδιαφέρθηκε για το θέμα και κάλεσε για ανάκριση διοίκηση και ιατρούς. Βάσει νόμου όμως εάν δεν συμβεί το ιατρικό λάθος η δικαιοσύνη δεν μπορεί να επέμβει.

Αυτοί οι συνάδελφοι έχουν στοχοποιηθεί από τη διοίκηση, η οποία τους τρομοκρατεί και τους εκβιάζει είτε γιατί πήγαν  στον εισαγγελέα, είτε για να κάνουν 48ωρη εφημερία!!!!

Τους τρομοκρατεί και τους εκβιάζει με ποταπά μέσα και τεχνάσματα. Αν η διοίκηση κρίνει πως υπάρχει ολιγωρία σε κάποια περίπτωση να διατάξει ΕΔΕ, έχοντας βέβαια κατά νου την βαναυσότητα που ασκεί στο προσωπικό με τα συνεχή  εντέλλεσθε. 

Οργάνωση και εξοπλισμός κλινικής COVID19

Να μιλήσουμε και για την οργάνωση των  θαλάμων που νοσηλεύονται τα θετικά και ύποπτα κρούσματα COVID19 ….


Θα  πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον αναρρόφηση, ένα οξύμετρο, καρότσι ανάνηψης στο χώρο και  monitor. Μάλλον  παράλογο γιατί οξύμετρο δεν υπάρχει παρά μόνο αν  έχει κάποια νοσηλεύτρια στην κατοχή της .
Το καρότσι ανάνηψης  εξοπλίστηκε τελευταία. Φυσικά ούτε αναρρόφηση. Θα μου πείτε:  Τι υπάρχει τέλος πάντων σε εκείνες τις περίφημες μονάδες COVID 19  που έχουν δημιουργηθεί και το δηλώνουμε με «εθνική περηφάνια» ; Ένα κρεβάτι,  ένα στατό  και παροχή οξυγόνου που ύπαρχε από πριν. Τελευταία ενημερώθηκα πως επιτέλους έχει γίνει παραγγελία για οξύμετρα και πολύ πρόσφατα παρέλαβαν και τα στηθοσκόπια. Στηθοσκόπιο ειδικά για αυτούς τους ασθενείς δεν υπήρχε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ. Ούτε θάλαμος αρνητικής πίεσης για τους ασθενείς που φέρουν CPAP, όπως οι κατευθυντήριες οδηγίες ορίζουν. Δεν  υπάρχουν monitor ώστε να παρακολουθούνται οι ασθενείς  24ωρες/24ωρο. Όλα τελευταία στιγμή.  Κραυγή αγωνίας από το προσωπικό αλλά φωνή βοώντος  εν τη ερήμω. Κλείνουν τα αυτιά τους οι αρμόδιοι. Όλοι τους ανεύθυνοι  και επικίνδυνοι πέρα ως πέρα. 

Ο Διοικητής-μονάρχης


Τον Διοικητή-μονάρχη
το μόνο που τον νοιάζει είναι να κορδώνεται και να περιαυτολογεί στα ΜΜΕ πως γίναμε  κέντρο αναφοράς , παίρνοντας τα εύσημα από την 6η ΥΠΕ, που δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται. Από την άλλη διαψεύδει τα δημοσιεύματα  καθιστώντας το προσωπικό του αναξιόπιστο  και  «ιντριγκαδόρικο». 

 Αυτός ο άνθρωπος  έχει   άγνοια.  Προφανώς δεν έχει καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης. Από το μεσημέρι και μετά  που αρχίζει η εφημερία , ένας παθολόγος έχει την ευθύνη όλης της κλινικής, των πτερύγων  COVID 19 και τα επείγοντα. Ένα περιστατικό να  «στραβώσει», φτάνει. Οι βοηθοί, συνήθως είναι αγροτικοί, που μερικές φορές κάνουν και την πρώτη τους εφημερία.


Ένας γενικός ιατρός όταν  υπάρχει (όχι πάντα), είναι μόνο για την λήψη δειγμάτων  COVID 19, στο κοντέινερ.

Το τονίζω και το φωνάζω περίτρανα: κάνετε κάτι γιατί θα πεθάνει κόσμος. Σε  θανατάδικο το έχουν μετατρέψει, που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή όλων μας. Τι άλλο να πω; 

Το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας

Πρόσφατα ο Διοικητής από κοινού με το Δήμαρχο Ήλιδας  ανακοίνωσαν τη μεταφορά της Ορθοπεδικής και της Ουρολογικής κλινικής από τον Πύργο στην Αμαλιάδα. Άνθρακες ο θησαυρός.

Οι κλινικές επέστρεψαν στον Πύργο και πλέον το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας θα λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

Ποια η διαφορά του από ένα Κέντρο Υγείας; Η απόλυτη κοροϊδία στους κατοίκους της Αμαλιάδας και της Βόρειας Ηλείας.


Πρόσφατα μάλιστα αγοράστηκε κοντέινερ την ίδια στιγμή που παραμένει κλειστή η νέα πτέρυγα παρά τη γενναία οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας για την ολοκλήρωσή της μετά από 16 χρόνια.  

Το φευγιό των ιατρών, η φυλασσόμενο παλάτι του Διοικητή και τα μπουντρούμια εφημερευόντων ιατρών 

Επίσης η ΥΠΕ οφείλει να αναρωτηθεί, γιατί υπάρχει κύμα «μετανάστευσης» και παραιτήσεων των  ιατρών ?

 Μην μας πουν παραμύθια  του τύπου, έληξε το επικουρικό τους, γιατί  αφενός δεν ισχύει και αφετέρου, τότε  όφειλαν να φροντίσουν  να ανανεωθούν  οι συμβάσεις τους με τις ελλείψεις που υπάρχουν. 


Μήπως δεν υπάρχουν χρήματα για όλα αυτά; Πάντως για να αγοράζει ο διοικητής στρώμα για το δωμάτιο-εφημερείο υπάρχουν.

Περίπου 1600 ευρώ, μόνο για το στρώμα, νέα έπιπλα ,συστήματα ενδοεπικοινωνίας και παρακολούθησης έξω από το γραφείο του!!!! Αντικατάσταση των παλαιών επίπλων, ΗΥ κόστους 1600 ευρώ .Με ποιο καθεστώς χρησιμοποιεί τα χρήματα του νοσοκομείου; Αντίθετα υπάρχουν εφημερεία-μπουντρούμια για τους ιατρούς κοντά στο παλιό ΕΚΑΒ, που φτιάχτηκαν όταν «επιτάχθηκαν» τα εφημερεία για να γίνουν οι θάλαμοι  COVID. Μπουντρούμια χωρίς υπερβολή. Δεν υπάρχει παράθυρο παρά  μόνο οι 4 τοίχοι, ένα κρεβάτι κι ένας σκουπιδοτενεκές. Ούτε νιπτήρας, ούτε τουαλέτα. Έχει πιο πέρα στο διάδρομο, μια κοινή!!!!!! Δεν μπορεί να καταστρατηγείται και να προσβάλλεται η αξιοπρέπεια κανενός. Ειδικά των ιατρών που βρίσκονται 30 ώρες κάθε φορά, σε εφημερία και σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες.

Τώρα «κύριε» Χριστόπουλε, αν διαβάσετε το άρθρο, τι θα κάνετε; Θα απειλήσετε θεούς και δαίμονες;

Εγώ αν είχα έστω και την παραμικρή αξιοπρέπεια θα υπέβαλα την παραίτηση μου.

 Αν και θα έπρεπε να το έχουν  πράξει ήδη, αυτοί που σας τοποθέτησαν.»

» » »

Σημείωση: Η μόνη διαφωνία που έχω είναι αυτή που αφορά την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας που την θεωρώ όχι σωστή γιατί η λύση είναι η ενδυνάμωση  και των δύο Νοσοκομείων και για την μην πραγματοποίηση αυτής έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου