Κυριακή 8 Μαΐου 2022

«Έγκλημα» στην Ηλεία ….Καταστρέφουν του καταρράκτες της Νέδας και της Νεμούτας, εξαφανίζουν δια πνιγμού περιβαλλοντικούς θησαυρούς και οικότοπους

 «Έγκλημα» στην Ηλεία ….Καταστρέφουν του καταρράκτες της Νέδας και της Νεμούτας, εξαφανίζουν δια πνιγμού περιβαλλοντικούς θησαυρούς και οικότοπους

Ένας περιβαλλοντικός όλεθρος της Ηλείας, της Μεσσηνία και Αρκαδίας είναι σε εξέλιξη διότι μετά τις προθέσεις για εγκατάσταση εκατοντάδων τεραστίων Ανεμογεννητριών στα ορεινά της Ηλείας στον Ερύμανθο και βουνά της Επαρχίας Ολυμπίας (στην Ανδρίτσαινα, στην Φιγαλεία, στην Μίνθη κλπ.), τις εξέδρες Γεωτρήσεων στο Κυπαρισσιακό Κόλπο, προωθείται ο πνιγμός παραδείσων της φύσης της Ηλείας, η καταστροφή πανέμορφων οικότοπων και καταρρακτών ..
Στην Ηλεία (στα ορεινά) ετοιμάζονται 18 Υδροηλεκτρικά έργα/Φράγματα που αφενός θα καλύψουν με τα νερά τους πανέμορφες περιοχές/κοσμήματα του του τόπου, αλλά θα καταστρέψουν και θα εξαφανίσουν τους ονομαστούς καταρράκτες της Νέδας, της Νεμούτας και του Τρίτωνα και τα σύνολο των εκεί φημισμένων, πασίγνωστων οικότοπων τους…. όπως επίσης και τον οικότοπο της συμβολής του ποταμών Αλφειού και Ερυμάνθου….
Περιβαλλοντικό «ολοκαύτωμα», καταστροφή οικότοπων, περιβαλλοντική θησαυρών και φυσικών ενδιαιτημάτων, εξαφάνιση πλούσιων περιοχών δια του πνιγμού, εκμηδένιση της αναπτυσσόμενης τουριστικής τα αξιοποίησης … και όλα αυτά σε περιοχές της Ηλείας που έχουν υποστεί πρόσφατα αλλά και παλαιότερα πλήγματα από τις πυρκαγιές ….
Ο φρικτός κατάλογος της ολικής περιβαλλοντικής ισοπέδωσης δια του κατακλυσμού …. Υδροηλεκτρικά έργα/Φράγματα
  • Νέδα ποταμός εγγύς των καταρρακτών και ουσιαστική στέγνωση του οικοσυστήματος αφού το νερό θα παρακρατηθεί για την δημιουργία του ταμιευτήρα του φράγματος θα παρέχεται κατά το δοκούν με βάση τις ανάγκες του εκεί εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής (παρατίθεται χάρτης ..)
  • Ποταμός Ερύμανθος (2 φράγματα-2 εργοστάσια ) αρκετά κοντά στους καταρρακτών της Νεμούτας που ουσιαστικά πάψουν να υφίστανται όπως και όλο οικοσύστημα που μάλιστα το καλοκαίρι του 2021 είχε κατακαεί… (παρατίθεται χάρτης ..)
  • Συμβολή ποταμών Ερυμάνθου και Αλφειού (εγγύς της γέφυρας Αλφειού που από τον παραποτάμιο δρόμο οδηγεί στα Άσπρα Σπίτια)μήκους επί των κοιτών 4x1 χιλιόμετρα ! εκτός των καταστροφικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα επηρεάσει και το εργοστάσιο υδροδότησης του Δήμου Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας από τον Ερύμανθο ποταμό αφού η περιοχή θα κατακλυστεί .από το λίμνη του υδροηλεκτρικού φράγμα τος…
  • Στους καταρράκτες του Τρίτωνα στην Μονή Σεπετού στην Ανδρίτσαινα …!
  • Στον χείμαρρο Τσεμπερούλα (μεταξύ Πλατιάνας και Καλλιθέας στην Επαρχία Ολυμπίας/Ηλείας , όπου θα πλημμυρίσει όλος κάμπος του και το πέτρινο γεφύρι αλλά ακόμη ένα υδροηλεκτρικό στον Αλφειό κοντά στο Μάτεσι …και άλλα μικρότερα …
Αν αφεθούν και κατασκευαστούν όλα αυτά τα τερατουργήματα, που αλλοιώνουν το φυσικό τοπίο, περιβαλλοντικούς παράδεισους αλλά και την εν δυνάμει δυνατότητας ήπιας τουριστικής ανάπτυξης αλλά και τη πιθανότητα να επιδράσει αρνητικά στην ποιότητα του νερού υδροδότησης των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας πρόκειται περί εγκλήματος !
Απορία προκαλεί η αφωνία και σιωπή των Δήμων Ζαχάρως, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και των βουλευτών Ηλείας της ΝΔ (Ιδιαίτερα αυτής που παριστάνει την Προέδρο Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής) …
Όλοι τους καθίστανται υπόλογοι περιβαλλοντικού εγκλήματος κατά του τόπου …
Σημείωση:
Οι χάρτες προέρχονται από τον επίσημο ιστότοπο της ΡΑΕ(Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) στην διεύθυνση https://www.rae.gr/















2 σχόλια:

  1. Για να κωφευουν οι τοπικοι αρχοντες (Δημοτικοι και Περιφερειακοι) κατι "πονηρο" ισως συμβαινει. Αρκετοι ανα τη χωρα "ξεπουληθηκαν" σε ΑΠΕτεωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να κωφευουν οι αρχοντες (Δημοτικοι και Περιφερειακοι), ισως κατι "πονηρο" συντρεχει. Εξαλλου αρκετοι, "ξεπουλησαν" τον τοπο τους σε ΑΠΕτεωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή