Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ώρες αποφάσεων, ώρες ευθύνης , ώρες για ρήξη.

Ώρες αποφάσεων, ώρες ευθύνης , ώρες για ρήξη.


Ο ηγέτης της αριστεράς στη Γαλλία  Ζαν-Λυκ Μελανσόν τονίζει: «η Μέρκελ θέλει να ταπεινώσει τον Αλέξη Τσίπρα και καταστρέφει την Ευρώπη». Προφανώς για τρίτη φορά. Δεν είναι μόνο ο Μελανσόν που είναι οργισμένος. Εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντιδρούν οργισμένα για τα όσα γίνονται στις Βρυξέλλες , στην σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης. Φωνές για πραξικόπημα, φωνές για εκβιασμούς, φωνές ότι η Γερμανία δεν αλλάζει ποτέ. Η Ιταλία και η Γαλλία ωρύονται βλέπουν ότι έρχεται η σειρά τους, αλλά ταυτόχρονα θέλουν να βάλουν φρένο στη Γερμανία. Δεν πάει άλλο. Μέσα στη Γερμανία ξυπνούν μνήμες από τα χρόνια που είχαν απέναντί τους όλο τον κόσμο, οι αντιδράσεις αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα.
 Η Μέρκελ θέλει να ταπεινώσει τον Τσίπρα για το 61,3% που είπε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Θέλει να τον εκδικηθεί που τόλμησε να αντιδράσει και να αμφισβητήσει την γερμανική Ευρώπη. Και απαιτεί απίστευτα μέτρα, απαιτεί να ψηφιστούν άμεσα από το ελληνικό κοινοβούλιο, διαφορετικά η Ελλάδα θα φύγει από την ζώνη του Ευρώ. Αμετανόητοι Γερμανοί που νομίζουν ότι ο ελληνικός λαός ή οποιοσδήποτε λαός  στην Ευρώπη  μπορεί να αντέξει μια ακόμη κόλαση ύφεσης και λιτότητας, έναν ακόμη κύκλο οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής.
Αυτά που θα έρθουν στη βουλή, αν έρθουν , θα είναι προϊόν εκβιασμού και όχι διαπραγμάτευσης .
Είτε περάσουν , είτε όχι από το κοινοβούλιο, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν.
Όλοι το ξέρουν, εκτός από τους Γερμανούς, που θέτουν θέμα εμπιστοσύνης . Ακριβώς όπως οι Σύμμαχοι έδειξαν εμπιστοσύνη στη Γερμανία μετά τον πόλεμο, της διέγραψαν τα χρέη, την βοήθησαν να αναπτυχθεί και τώρα έγινε πάλι ένα ανεξέλεγκτο τέρας.
 Η Ευρώπη οδηγείται και πάλι σε σκοτεινούς δρόμους. Νεοφασίστες Φινλανδοί, φασίστες  Ούγγροι, ακροδεξιοί  πάσης φύσεως και οι Γερμανοί σύμμαχοί τους, όλοι μαζί ξαναβάζουν τους λαούς σε νέα περιπέτεια.
 Ας αποφασίσει ομόφωνα η βουλή, ότι όλα αυτά δεν γίνονται δεκτά γιατί είναι αποτέλεσμα εκβιασμών. Οι φίλοι του Σόιμπλε στην Ελλάδα ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τώρα ξέρουν και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει καταλάβει τι γίνεται.
Είναι αδιανόητο να ξαναδούμε την ελληνική βουλή να αποφασίζει υπέρ του Σόιμπλε .
 Ώρες αποφάσεων, ώρες ευθύνης , ώρες για ρήξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου