Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Υποταγή και εθελοδουλία χωρίς όρια από την κυβέρνηση Και πάλι νέα αξιολόγηση και νέα προαπαιτούμενα (15 +41 δράσεις)

Υποταγή και εθελοδουλία χωρίς όρια από την κυβέρνηση
Και πάλι  νέα αξιολόγηση και νέα προαπαιτούμενα (15 +41 δράσεις)
Διαλυόμαστε.
Γνωστός ο τρόπος.
Η προδοσία και το πισώπλατο χτύπημα.
 Η προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ  και το πισώπλατο χτύπημα κατά του λαού που το εμπιστεύθηκε που τον θεωρούσε πως ήταν  δίπλα του.

Δρουν - κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ- ως ψυχροί  δολοφόνοι , ανηλεούς εξόντωσης του λαού.
Έχουν  γίνει γενίτσαροι .

Όταν υπέγραφαν το τρίτο Μνημόνιο, μιλούσαν για πραξικόπημα, για εκβιασμό με το πιστόλι στον κρόταφο, για μια συμφωνία που δεν την πιστεύουν και που θα προσπαθήσουν να την επαναδιαπραγματευθούν κτλ. Πλέον γλείφουν εκεί που έφτυναν, αποδεικνύοντας ότι έχουν «υιοθετήσει» (ή αλλιώς «ενστερνιστεί») το Μνημόνιο, όπως ακριβώς απαιτούσαν οι δανειστές.
Καμαρώνουν  ακόμα και όταν υλοποιούν υποδουλοτικά μέτρα και  σχέδια – υποδηλωτικά της μεταλλαγής τους σε μνημονιακή  νεοφιλελεύθερη πολιτική δύναμη    που επί χρόνια κατείχαν μια εξόχως συμβολική θέση στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ  τους.
Το Ελληνικό ήταν ένα απ' αυτά.
Δεν  είναι μόνο αυτό
Είναι  που βγαίνουν  στο σφυρί όλα τα δάνεια, πολιτών και επιχειρήσεων  είναι  που ψήφισαν την παράδοση όλης την οικονομική της πολιτική στους δανειστές, τον έλεγχο όλων των δημοσίων εσόδων, διαχείριση για 99 χρόνια της δημόσιας περιουσίας  και την αυτοματοποίηση της λιτότητας και των μελλοντικών περικοπών, με νομική ασυλία για τις πράξεις τους.

Οι υποσχέσεις  πετάχτηκαν στα σκουπίδια.
 Κι επειδή η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, προσπαθούν με προπαγάνδα σαν αυτή του πρωτοσέλιδου της «Αυγής» να κάνουν το μαύρο άσπρο.

Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση υποταγμένη και παραδομένη  στην Γερμανία και το ΔΝΤ, η οποία υπακούει σε ότι τη διατάζουν τ' αφεντικά της.

Και πάλι  νέα αξιολόγηση και νέα προαπαιτούμενα (15 +41 δράσεις)

Εως τις 31 Οκτωβρίου θα έχει περιθώριο η κυβέρνηση να υλοποιήσει το δεύτερο σετ προαπαιτούμενων μέτρων, που αριθμεί 15 δράσεις, ώστε να ξεκλειδώσει την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης 2,8 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα θα πρέπει να «τρέξει» για να κλείσει 41 δράσεις ώστε να ολοκληρωθεί και ο δεύτερος έλεγχος του προγράμματος.

Μπορεί σε πολιτικό επίπεδο να έχει ήδη εγκριθεί η υποδόση των 2,8 δισ ευρώ, αλλά εάν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου η Αθήνα δεν έχει εφαρμόσει τις 15 προαπαιτούμενες δράσεις, τότε η υποδόση θα «χαθεί». Κάτι το οποίο θα καθυστερήσει και την έναρξη του δύσκολου δεύτερου ελέγχου του προγράμματος (που περιλαμβάνει και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις), δημιουργώντας προβλήματα και στη συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους.

Σύμφωνα με την πρόταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την εκταμίευση της δόσης των 10,3 δισ. ευρώ, «η τελευταία ημερομηνία εκταμίευσης του οποιοδήποτε ποσού έχει απομείνει θα είναι η 31η Οκτωβρίου». Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ψηφίσει και υλοποιήσει όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις λίγες ημέρες νωρίτερα.

15 Δράσεις

1.
Ολοκλήρωση της εναρμόνισης των κοινωνικών εισφορών, μέσω:
• Της εξάλειψης της κατώτατης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων.
• Της κατάργησης όλων των εξαιρέσεων των χαμηλών εισφορών υγείας.
• Της αναθεώρησης προς τα κάτω των εκπτώσεων για τα εφάπαξ.
2.
Το ΤΧΣ θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει ολοκληρώσει –σε συνεργασία με ανεξάρτητο διεθνή σύμβουλο– την αξιολόγηση όλων των συμβουλίων των τραπεζών.
3.
Η κυβέρνηση θα πρέπει εντός του Ιουνίου να:
• Έχει συμφωνήσει με τους δανειστές για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων, το οποίο θα ορίσει και τα μέλη του συμβουλίου διοικητών.
• Έχει ολοκληρώσει τον εσωτερικό κανονισμό του ταμείου.
4.
Μεταφορά του δεύτερου πακέτου ΔΕΚΟ στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.
5.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει περάσει από τη Βουλή τη συμφωνία πώλησης των μετοχών του Ελληνικού.
6.
Ενίσχυση του πλαισίου λειτουργίας της ΥΠΑ.
7.
 Το ΤΑΙΠΕΔ θα απευθύνει πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος όσον αφορά στις μακροχρόνιες συμβάσεις (35 ετών) για την Εγνατία Οδό.

8.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει όλες τις εκκρεμότητες όσον αφορά στο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ έως τον Αύγουστο.

9.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την επάρκεια πόρων (ανθρώπινων και υλικών) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
10.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να ορίσει τα μέλη του συμβουλίου διοίκησης της νέας αρχής δημοσίων εσόδων.
11.
Μέχρι τον Ιούνιο του 2016, η ΡΑΕ θα πρέπει να προχωρήσει τα μέτρα για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και η Επιτροπή Ανταγωνισμού να αναθεωρήσει στην ίδια κατεύθυνση τις ποσότητες για τις δημοπρασίες.
12.
Νέο πλαίσιο για την κατανoμή του ΕΤΜΕΑΡ και την αναμόρφωση της αγοράς των ΑΠΕ, που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και τον μηδενισμό του ελλείμματος το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2017.
13.
Τον Ιούνιο του 2016 η γενική συνέλευση της ΔΕΗ να αποφασίσει για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ και τον Ιούλιο του 2016 να βγάλει την προκήρυξη για τη διάθεση κατ’ ελάχιστον ποσοστού 20% σε στρατηγικό επενδυτή.
14.
Τον Ιούνιο του 2016 η γενική συνέλευση της ΔΕΗ να εξουσιοδοτήσει τη διοίκηση της εταιρείας για την υπογραφή συμβάσεων με τους βιομηχανικούς καταναλωτές στη βάση ευέλικτων διαπραγματεύσεων.
15.
Έως τον Ιούνιο του 2016 να καταθέσει σχέδιο για τη μετάβαση της αγοράς ηλεκτρισμού στο ευρωπαϊκό μοντέλο απελευθέρωσης (target model).

Δεύτερος έλεγχος και 41 νέες δράσεις

Εκτός από τα μέτρα για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ, υπάρχει και ένα «βαρύ» πακέτο δράσεων, που θα πρέπει να υλοποιηθούν από τώρα έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου, για να ολοκληρωθεί επιτυχώς και ο δεύτερος έλεγχος του προγράμματος. Συνολικά, οι δράσεις αυτές ανέρχονται σε 41 και από αυτές ξεχωρίζουν, βέβαια, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Μεταξύ των δράσεων αυτών περιλαμβάνονται:

Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2017-2020.
Η πλήρης εφαρμογή της εργαλειοθήκης Ι του ΟΟΣΑ, που αφορά στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.
Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας (φυσικό αέριο), βελτιώνοντας την πρόσβαση σε πολλούς προμηθευτές, με στόχο την αύξηση της διαθέσιμης ποσότητας.
Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων.
Η τροποποίηση και ψήφιση του θεσμικού πλαισίου για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.
Η ευθυγράμμιση με τις βέλτιστες πρακτικές της Ε.Ε. του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων, των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του συνδικαλιστικού νόμου.
Η προκήρυξη της πρώτης δημοπρασίας ισχύος ηλεκτρικής ενέργειας (ΝΟΜΕ).
Η οριστικοποίηση του ενιαίου τρόπου τιμολόγησης των υπηρεσιών ύδατος από την Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων.
H απελευθέρωση του επαγγέλματος των μηχανικών.
 Η τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για τα «κόκκινα» δάνεια σχετικά με την εξειδίκευση για τις εξωδικαστικές ρυθμίσεις.

 Ο  συνεχής εξευτελισμός της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου από τους δανειστές δείχνει πόσο έχει βαθύνει η αποικιοποίηση της Ελλάδας.

Οι  ξένοι επικυρίαρχοι θα στηρίξουν αυτή την κυβέρνηση, γιατί τους κάνει τη δουλειά παραπάνω από τέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου