Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Η πολιτική απατεώνας, ο στολι(η)σμένος Καμένος, μια συνάντηση και μια φωτογραφία,

Η  πολιτική απατεώνας, ο στολι(η)σμένος Καμένος, μια συνάντηση και μια φωτογραφία,


Η πολιτική απατεώνας 

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη) χωρίς σχόλια (από τους μεγαλύτερους πολιτικούς απατεώνες δεν έχει γνωρίσει ο τόπος).




Ο  στολι(η)σμένος Καμένος
 Ο Υπουργός που πότε ντύνεται πότε ΟΥΚ, πότε βατραχάνθρωπος, πότε πτέραρχος .Πτέραρχος αλά Χατζηχρήστος.




Η  συνάντηση

H κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει τη σύνοδο της Αθήνας ως μια μεγάλη επιτυχία για τη διαμόρφωση ενός άλλου συσχετισμού στην Ευρώπη. Στην πραγματικότητα απέχουμε πολύ από αυτό.
Πρώτον, γιατί οι περισσότεροι από τους ηγέτες που συμμετείχαν είχαν και δικά τους προβλήματα να ασχοληθούν. Ο Γαλλικός τύπος έδωσε μικρή σημασία στη συνάντηση και μεγαλύτερη στο γεγονός ότι έχει ξεκινήσει η διαπάλη των επιγόνων και καθόλου εύκολα δεν θα είναι τα πράγματα ακόμη και για το ίδιο το χρίσμα του Ολάντ. Για να μην αναφερθούμε στη σχεδόν βεβαιότητα ότι δύσκολα θα μπει, ούτως ή άλλως στο δεύτερο γύρο των προεδρικών. Ο Ραχόι είναι αντιμέτωπος με μια βαθιά πολιτική κρίση. Ο Ρέντσι, ο μόνος που έπαιξε τη συνάντηση και στο εσωτερικό, θέλοντας κατά την προσφιλή του τακτική να πουλήσει μούρη στο εσωτερικό ότι "σηκώνει κεφάλι στο Βερολίνο", έχει μπροστά το δημοψήφισμα, το ενδεχόμενο να το χάσει και άρα εκλογές με βάση τη δέσμευσή του. Με αυτή την κατάσταση δεν ανατρέπεις συσχετισμούς.
Δεύτερον, η φραστική αντίδραση του Σόιμπλε, που άλλωστε έχει σχέση και με την ανάγκη του να ασκεί πίεση στους σοσιαλδημοκράτες μπροστά στις εκλογές, δεν δείχνει φόβο του Βερολίνου, αλλά υπενθύμιση ότι περιθώρια αλλαγών πολιτικής δεν υπάρχουν
Τρίτον, το ίδιο το κείμενο αφιερώνει πολύ περισσότερη έμφαση στη συνεργασία για την "ασφάλεια" και την (αντι)μεταναστευτική πολιτική και λιγότερο στην "ανάπτυξη" ή τη ριζική αλλαγή ρότας. Αναφορές στη δικαιοσύνη και την ανάπτυξη βρίσκεις και στις ανακοινώσεις των συνόδων κορυφής και ως γνωστόν η πολιτική της ΕΕ δεν κρίνεται στα παζάρια διατυπώσεων που ενίοτε είναι επιπέδου (ως προς τη σημασία)... Πανσπουδαστικού Συνεδρίου, αλλά στο τι γίνεται με την αξιολόγηση τα "προαπαιτούμενα" για τη δόση. Άλλωστε, όταν η Ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται τις δόσεις του ESM και αυτές πρέπει να εγκρίνονται και από τη Γερμανία, η μαγκιά είναι κάποιες φορές τζάμπα και πιο κοντά στο "να πούμε και μια κουβέντα παραπάνω"
Τέταρτον, αντιμέτωπη με μια αντιπολίτευση από τα δεξιά που θεωρεί ότι το να γρυλίζεις "κι άλλη λιτότητα, τώρα!' θα φέρει ψήφους και μια αριστερά κατακερματισμένη να συγκαλύπτει πίσω από τη μεγαλοστομία την πραγματικότητα της ήττας,προφανώς η κυβέρνηση θα προσπαθεί να κερδίζει "επικοινωνιακούς" πόντους, όπως έκανε και με τις τηλεοπτικές άδειες,εξ ου και η υπερπροβολή της συνόδου. Όμως κάποιες φορές η επικοινωνία σταματάει μπροστά στα ΑΤΜ...

Η φωτογραφία

Η φωτογραφία συγκεφαλαιώνει σε εκπληκτική συμπύκνωση ότι δεν πήγε καλά με την Αριστερά σε αυτό τον τόπο

- Ο επικεφαλής μηχανικός του μεγαλύτερου τεχνικού ομίλου της χώρας, πάλαι ποτέ προερχόμενος από το χώρο της κομμουνιστικής Αριστεράς, που παρ' όλα αυτά συμμετείχε στο μεγαλύτερο πλιάτσικο λεηλασίας δημοσίου πλούτου, καταστροφής του περιβάλλοντος και υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων... Σύμβολο των χιλιάδων "κόκκινων" αφεντικών, ημιαφεντικών, εργολάβων, μάνατζερ, που έβαλαν ουκ ολίγη πλάτη στην "ανάπτυξη" των τελευταίων δεκαετιών, και θεωρούσαν ότι η μαζική αγορά "κουπονιών" για το Κόμμα είναι άφεση αμαρτιών(Πρόεδρο της ΑΚΤΩΡ, Δημήτρης Κούτρας )

- Ο κλασικός αριβίστας πανεπιστημιακός που αφού το έπαιξε αγωνιστική φωνή ενάντια στην προηγούμενη κυβέρνηση και αντάρτης για "να μην περάσει ο Νόμος" ανταμείβεται από τη "νέα κατάσταση" με μια θέση Προέδρου στην Αττικό Μετρό Α.Ε(Γιάννης Α. Μυλόπουλος).

- Ο κλασικός πολιτευτής και βουλευτής της Αριστεράς που όταν ήρθε η ώρα να διαλέξει ανάμεσα στις υποτιθέμενες αρχές και την βουλευτική έδρα προτίμησε την βουλευτική έδρα, τσίμπησε και ένα υφυπουργιλίκι και περιφέρεται να κάνει κάνει δημόσιες σχέσεις με το παπαδαριό, ξεχνώντας αριστερά ρεύματα και άλλα παρόμοια(υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης)

- Ο απαραίτητος ΠΑΣΟΚος που την κατάλληλη στιγμή είδε που φυσάει ο άνεμος, πήδηξε στο κατάλληλο τρένο, και φυσικά συνέχισε να είναι βαθιά ΠΑΣΟΚος και ως υπουργός(υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης,)

- Και ο φυσικά ο πρωθυπουργός(Αλέξης Τσίπρας) που υποσχέθηκε ανατροπή των μνημονίων και μας κάλεσε στο όχι, μετά είπε ο μεγάλο ναι, εφαρμόζει μνημόνιο που μας κάνει να νοσταλγούμε το... e-mail Χαρδούβελη και προφανώς γελάει στα μούτρα  μας..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου