Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Η ντροπή του Πύργου, ο δήμαρχος της, ο Γαβρίλης Λιατσής

Η ντροπή του Πύργου, ο δήμαρχος της, ο Γαβρίλης Λιατσής



Όταν το ψέμα, η αναλγησία, το θράσος και  ο σατραπισμός συνδυάζεται με το μίσος για τον λαό, το αποτέλεσμα λέγεται Γαβρίλης Λιατσής.

Ο Λιατσής (που δυστυχώς είναι Δήμαρχος Πύργου ) έχει ξεφύγει
..από την ζωή και τις ανάγκες του Δήμου και της πόλης και από   την πραγματικότητα.

Δεν φτάνει που είπε αισχρά ψέματα προεκλογικά για την λύση που είχε έτοιμη για τα την διαχείριση των απορριμμάτων με αποτέλεσμα ο Δήμος να έχει καταντήσει ένας απέραντος σκουπιδότοπος.
Δεν φτάνει που δεν έχει κάνει  τίποτα, μα τίποτα, για τον Δήμο και την πρωτεύουσα του Νομού, κοκορεύεται και ανοήτως.

Μισεί τους πάντες διώκοντας κάθε τι πνευματικό και πολιτιστικό  (σχολεία, ΤΕΙ, θέατρο/Θεατρικές ομάδες, Φεστιβάλ Κινηματογράφου, κινηματογραφικές προβολές) και καταργώντας όλους του χώρους που μπορούν να ανθίσουν αυτές (εκδιώκει το ΤΕΙ, κλείνει το Θέατρο «Απόλλων»- τον παραχωρεί σε όποιον θέλει και όποιον γουστάρει, καταργεί την Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου και την αίθουσα εκδηλώσεων στο Λάτσειο ) και η πόλη έχει απομείνει  μόνο με ένα χώρο εκδηλώσεων αυτόν της Νομαρχίας.

Ως παράφρων ταύρος  σε εντός υαλοπωλείου διαλύει τα πάντα, ανοιγοκλείνει αθλητικές εγκαταστάσεις (Κλειστό και Στάδιο ), κλείνει τις παιδικές χαρές, πάρκα, εγκατέλειψε το Κολυμβητήριο και όλα αυτά,  αυθαιρέτως (ας παρουσιάσει μια απόφαση συλλογικού που να συνηγορεί σε αυτές τις αισχρές ενέργειες).

Αχαλίνωτος  οδηγεί τη πόλη και τον Δήμο στην καταστροφή την οδηγεί στο περιθώριο, εκεί όπου βρίσκεται αυτός

Εμμονικά  προσκολλημένος στο παρελθόν (το προσοδοφόρο …), το κατατρέχουν έργα όπως τα υπόγεια και ανώγεια  παρκινγκ, οι σχολές στην Βαρβάσαινα, το τελεφερίκ (!) στο βουνό του Κατάκολου, γιατί εκεί έχει μείνει (στο παρελθόν και τα οφέλη του) και εκεί ανήκει (στο παρελθόν), άσχετα αν έτυχε (ελέω άλλων παρατάξεων, έτσι δεν είναι Γιάννη και Αντώνη ; ) να εκλεγεί Δήμαρχος (αν και ο αντίπαλός του στον Β΄γύρο...., χάλια αδιόρθωτα).

Ονειρώνεται  παραμύθια μαγικά,  για θέατρα στα Κατάκολο (μεγάλη  επιμονή δεν νομίζεται;) όταν στερείται θεάτρου ο Πύργος, για τον Δήμο να οδηγείται σε «δρόμους  ανάπτυξης», και ότι αποτελεί « Δήμο/ Πόλη   πρότυπο» με την συνακόλουθη σκέψη/ερώτημα από του Πυργιώτες: «μα που ζει ό Δήμαρχος ;».

Ζει σε ένα άλλο παράλληλο  κόσμο, γιατί στον Πύργο δεν εκτελείται κανένα μα κανένα έργο, οι παιδικές χαρές δεν υπάρχουν, οι  πλατείες έρμες και μόνες, οι δρόμοι σπασμένοι, η Πλατεία παρκινγκ, τα χωριά και οι γειτονιές εγκαταλελειμμένα, τα νεοκλασικά καταρρέουν. Χωρίς  σιδηρόδρομο, χωρίς «Ολύμπια Οδό». Το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει ,το Νοσοκομείο και οι  κοινωνικές δομές.

Κάνει ψευτοτσαμπουκάδες με εργολάβους/έργα (… ανάπλαση εργοστασίου Ξυστρή) ή με την εταιρία που θα πραγματοποιήσει τις γεωτρήσεις εξόρυξης των υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, που προσομοιάζουν  με εκβιασμό  με άλλους στόχους… και που όπως μας έχει συνηθίσει, κάπως θα τα βρει… και όλα μέλι- γάλα..

Εδώ τον βρίζει και τον καταγγέλλει όλος ο κόσμος, Πυργιώτες, επισκέπτες, περαστικοί, τον κατηγορούν οι πάντες  για το κατάντημα του Πύργου   και αυτός αγέρωχος, κορδωμένος και καρφωμένος στην καρέκλα του, ζει στον κόσμο του.

Στενός του συνεργάτης  μου είπε προσπαθώντας να εξηγήσει την συμπεριφορά και την πολιτική του Λιατσή « ο Γαβρίλης πάντα ήταν αυταρχικός και πολύ δεξιός, αλλά ήταν έξυπνος, δεν θα έκανε αυτά τα απαράδεκτα που κάνει σήμερα, άλλο τι σημαίνει και αυτό έχει σχέση με το …μυαλό..»

Δεν ξέρω ίσως..

Βέβαια όλα αυτά τα κατάντια της πόλης δεν βαραίνουν τον Δήμαρχο μόνο αλλά συνολικά την πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής, αντιδημάρχους, συμβούλους και λοιπούς παρατρεχάμενους.

Στυγνοί υπολογιστές και… οικονομι(η)στές , ανίκανοι να κινήσουν το παραμικρό, να σχεδιάσουν, να ονειρευτούν (μόνο εφιάλτες σε όλους μας στέλνουν).
Οι γελοίοι ομιλούν ότι έλυσαν το θέμα των σκουπιδιών, όταν ο Δήμος στα δύο χρόνια της θητείας τους έζεχνε στην βρώμα, όταν προεκλογικά έλεγαν πως έχουν σχέδιο για τα απορρίμματα. Ψεύτες !

Ξέρουν πως οι Δημότες τους βρίζουν ( και πολύ άσχημα μάλιστα… ) για αυτό τοποθέτησαν ένα νεαρό παιδί  στην θέση του αντιδημάρχου καθαριότητας, διότι  είχε την θετική γνώμη  και την συμπάθεια του κόσμου  για τη προσπάθεια του, για να οχυρωθούν πίσω από αυτόν  και την δραστηριότατα του,  τον χρησιμοποιούν τώρα που είναι χρήσιμος, τώρα… (γιατί μετά θα τον πετάξουν, θυμηθείτε το. Είναι η κλασική  μέθοδος Λιατσή..  )

Είναι και αυτοί συνένοχοι…

Όπως συνένοχα  είναι και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης (όχι όλα, κυρίως τα τρία Π  ) που τον υποστηρίζουν, γιατί θέτουν το επιχειρηματικό συμφέρον τους πάνω από το δημοσιογραφικό καθήκον και λειτούργημα. Άλλος γιατί θέλει να είναι πρόεδρος και οικονομικά ωφελημένος,  άλλος γιατί  είναι παράρτημα (μετοχικό) του προέδρου και εκποιείται φτηνά (για καμιά ανακοίνωση ), άλλος λόγω … μηχανογραφίας  και πιθανών … τηλεδιαχειρήσεων και κάποιοι άλλοι (πιο φτηνοί), για κάποια καθίσματα σε γήπεδα..

Όπως συνένοχοι είναι  και οι της αντιπολίτευσης, γιατί ο Λιατσής  δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό  ήταν πιο παλιά αυτοί (ως βουλευτές, αντινομάρχες, γραμματείς νομαρχιακών επιτροπών ), γιατί είναι  υπάλληλοι  των αφεντικών τους (των προέδρων/εκδοτών εννοώ) και  έχουν όρια που δεν μπορούν να τα υπερβούν, υπηρετούν το ίδιο σύστημα ,αυτό της εξαπάτησης των πολιτών, του λαϊκισμού, της  ανέξοδης αντιπολίτευσης και των μεγάλων υποσχέσεων, που τα ξεχνούν όταν καβατζάρουν την καρέκλα της εξουσίας.

Είναι συνένοχοι γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η δημαρχιακή καρέκλα, αυτό τους ενδιαφέρει, τίποτα άλλο. Το αποδεικνύει το παρελθόν τους, που τους καθορίζει και το μέλλον τους..

Το αποτρόπαιο παρελθόν αυτό και αυτοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή, αυτοί που 40  χρόνια τώρα, βρίσκονται στην πολιτική και αυτοδιοικητική εξουσία, ως πρόσωπα και ως κόμματα –ΠΑΣΟΚ και ΝΔ-  ήλθαν και πάλι ως φαντάσματα, ως ζόμπι, να στοιχειώσουν το παρόν και το μέλλον μας, της πόλης μας, του Δήμου Πύργου που  και οι συνένοχοι/συνεταίροι,  να θέλουν να γίνουν σωτήρες.

Αυτοί όλοι δεν χειρίστηκαν το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τα μεγάλα έργα υποδομής (λιμάνια, Ολυμπία οδός, σιδηρόδρομος, ΑΕΙ-ΤΕΙ, αεροδρόμιο, Βιομηχανική Ζώνη, οδική σύνδεση Ολυμπία-Βυτίνα-Τρίπολη κ.α) και κατέστρεψαν την πόλη και τον νομό;

Δεν είναι αυτοί που μαζί τους Λιατσήδες συμφωνούν με τα μνημόνια, την φτώχια και την λιτότητα, με τα μνημόνια του στραγγαλισμού των πόρων της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης, της ελάττωσης του προσωπικού της   του απόλυτου έλεγχου της από το κεντρικό κράτος ;

Η υπόλοιπη αντιπολίτευση η αριστερή έχει ευθύνες κυρίως για την υποτονικότητα της, την απουσία  εναλλακτικής ρεαλιστικής λύσης και προτάσεων και τη πολιτικής δράσης που μένει στα Δημοτικά συμβούλια και  δεν  «βγαίνει » στο λαό.

Με τον φασίστα λεπεν , το τσιράκι του Δημάρχου, τον νεαρό  συνταξιούχο  τον αφήνουμε να ζει με τα ακροδεξιά, ρατσιτσιστικά και εθνικιστικά παραληρήματα του και την κενότητα του, όπως το μηδέν και αυτός…

Ας επανέλθουμε στα προβλήματα και στην δημοτική αρχή.

Ο Πύργος ως πόλη και πρωτεύουσα της Ηλείας αλλά και ως Δήμος, είναι μια πόλη μίζερη, βρώμικη, μια πόλη χωρίς ζωή , νεκρή !

Παντού σε όλη την Ηλεία, εκδηλώσεις, εκθέσεις, δραστηριότητες, συναυλίες,  θεατρικές παραστάσεις, ανθεστήρια, παντού γίνεται μι προσπάθεια χαράς  και ζωντάνιας.
Παντού κάποια έργα εκτελούνται, μικρά ή μεγάλα.

Κοιτάζεις στη Αμαλιάδα. Αλλεπάλληλες εκδηλώσεις, έργα,  Θέατρο, νέοι χώροι πολιτισμού, πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις, παραστάσεις, Κουρούτα Παλούκι, Ήλιδα.
Συγκρίσεις που θλίβουν  τους Δημότες του Πύργου..

Στο Πύργο τίποτα !
Μάλλον όχι  τίποτα …

Υπάρχουν τα σκουπίδια, η ανικανότητα, οι  σπασμένοι δρόμοι, η εμπάθεια, η μιζέρια, ο σατραπισμός και ο ευκολοκαθισμός   στην πολυθρόνα της εξουσίας...

Υπάρχει ο φόβος των Πυργιωτών   για πλημμύρες  σε κάθε βροχή πάνω από το ψιλόβροχο, για τα σκοτάδια που επικρατούν στις γειτονιές.

Υπάρχει η αγωνία των Πυργιωτών για το μέλλον της πόλης και του Δήμου, για την απουσία οιαδήποτε σχεδίου εξόδου από την κρίση.

Υπάρχει η απουσία των γειτονιών, των χώρων άθλησης και τζόκινγκ , πρασίνου και πολιτισμού, χώρων φιλικών και φιλόξενων για τα παιδιά, οργανωμένων παραλιών, ποδηλατοδρόμων.
Υπάρχει η έλλειψη ενδιαφέροντος για την Τρίτη Ηλικία, την μητέρα, τα παιδιά.

Υπάρχει  το τίποτα των υποδομών, με ένα δίκτυο  ύδρευσης σουρωτήρι, που σπάει κάθε τρεις και λίγο και αντί για την αντικατάσταση του προωθείται η (τήλε)διαχείριση (που βεβαίως είναι αναγκαία ) των βλαβών του, το αποστραγγιστικό δίκτυο σε κακά χάλια και  οι κτιριακές σχολικές υποδομές ελλειματικές

Υπάρχει και ένας που παριστάνει τον Δήμαρχο που ως βρικόλακας επανήλθε στο παρόν για να αποτελειώσει το θύμα του , τον Πύργο.

Υπάρχουν κάποιοι που παριστάνουν τους αντιδημάρχους και τα στελέχη του Δήμου, κάποια τίποτα που περπατούν και που παίζουν μια φαρσοκωμωδία που λέγεται Δημοτική Αρχή (!)  του Πύργου.

Ο Λιατσής και η πλειοψηφία του  Δήμου  καθώς και μέρος της αντιπολίτευση είναι επικίνδυνοι  για τον παρόν και το μέλλον του Πύργου.

Το έχω ξαναγράψει, αυτοί την  «δουλειά» τους κάνουν ..

 Εμείς οι πολίτες, τι  ;

Συνηθίσαμε  να κοιτάμε τον τόπο μας, τον Πύργο  και να βλέπουμε  το κενό, το μηδέν, την μαύρη τρύπα,  το απόλυτο τίποτα ;

Συνηθίσαμε  να αποδεχόμαστε την  πόλη  του Τίποτα, την  Δημοτική Αρχή των μηδενικών, την αντιπολίτευση των ανύπαρκτων και συνενόχων και τα μέσα ενημέρωσης -όχι όλα, τα τρία Π-, της μούγκας και της μπούκας(εκ του μπουκώνω);

Συνηθίσαμε ένα  Δήμο  Πύργου,  χωρίς μέλλον, χωρίς προοπτική αλλαγής και βελτίωσης της ζωής των δημοτών του.

Συνηθίσαμε  να μας διοικούν και να καθορίζουν το μέλλον μας τέτοιοι «αρχόντοι», σαν   αυτούς που μας σώνουν τώρα (Λιατσής) και σαν αυτούς  που θέλουν να μας σώσουν στο μέλλον (αντιπολίτευση);

Συνηθίσαμε τα ψεύτικα χαμόγελα τους και αυτούς που δεν κοιτούν εμάς τους πολίτες αλλά –δια μέσου ημών- την πολιτική καρέκλα, το βόλεμα, το κόρδωμα  και την μαρμίτα  ;

Συνηθίσαμε και δεν αντιδρούμε, άβουλοι ;

Συνηθίσαμε και όχι μόνο δεν αντιδρούμε, αλλά λέμε γραφικούς  όσους αγωνίζονται και  κουτσομπολεύουμε  στα καφέ και κοροϊδεύοντας τους .
Συνηθίσαμε  να είμαστε πιόνια;
Γίναμε ίδιοι, γινόμαστε σαν αυτούς που κατηγορούμε;

Δεν βλέπετε ότι διερχόμαστε ιστορικά μια από τις χειρότερες περιόδους της του  Δήμου Πύργου και της Ηλείας.

Αποδεχόμαστε την κατάρρευση  του Πύργου και της Ηλείας και την μετατροπή τους σε ρυπαρό, βρώμικο και δυσώδη ερειπιώνα ;

Δεχτήκαμε την ήττα της κοινωνίας , χάσαμε τα όρια της αξιοπρεπείας, αποκτήσαμε συνείδηση δούλου και ανελεύθερου πολίτη;

Καταντήσαμε χωρίς νόημα και ελπίδα και κάποιο διάολε όραμα για μας , τους νέους , τα παιδιά μας, τους επόμενους;

Αν όχι, αν δεν είμαστε/είσαστε τέτοιοι , αντιδράστε!

Αναιρέστε την εξουσία και την μιζέρια και την βρωμιά-κάθε είδους - που μας έχει επιβληθεί.

Να θυμηθούμε ότι είμαστε άνθρωποι, να ξεβολευτούμε, να δώσουμε στον Πύργο, την καθαριότητα, την ποιότητα ζωής, την ζωντάνια, την κοινωνική ζωή, τον πολιτισμό, τις υποδομές  , την παιδεία, την Υγεία, την αίγλη και την δυναμική που του αξίζει ως πρωτεύουσα της Ηλείας.

Αναγκάστε τους,  κινητοποιούμενοι να αλλάξουν πολιτική.

Αγωνιστείτε  για ένα αξιοπρεπές παρόν και μέλλον.

Στείλτε στον αγύριστο όλο το παλιό πολιτικό και αυτοδιοικητικό  προσωπικό.

Δώστε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους,σε προοδευτικούς, σε νέα μυαλά, σε ζωντανές και δημιουργικές προσωπικότητες να άρξουν στον Πύργο και στην Ηλεία.

Σίγουρα θα τα καταφέρουν καλύτερα, από αυτούς και  από εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου