Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Όταν ακροδεξιά θρασίμια και κάποιοι κενόμυαλοι υβρίζουν την Γενιά του Πολυτεχνείου και αμφισβητούν τους νεκρούς


Όταν ακροδεξιά θρασίμια και κάποιοι κενόμυαλοι  υβρίζουν την Γενιά του Πολυτεχνείου και αμφισβητούν τους νεκρούς


Επειδή ορισμένα ακροδεξιά τσόλια και από κοντά κάποιοι που το κεφάλι τος το έχουν για φιγούρα εμφανίστηκαν σαν σοβαροφανείς γελοιότητες  μιλούν (μουγκρίζουν …) για την  Γενιά του Πολυτεχνείου( ότι βολεύτηκε) και για τους Νεκρούς (ότι δεν υπάρχουν)  και μου τα έχουν πρήξει (συγνώμη για την έκφραση αλλά..)… πρέπει να πω ορισμένα τινά..

Η γενιά του Πολυτεχνείου
Όταν ακούτε για την "γενιά του Πολυτεχνείου που βολεύτηκε" να είστε ψυλλιασμένοι ποιοι και γιατί το λένε.

Συνήθως προέρχεται από ανιστόρητους οι οποίοι αναπαράγουν προπαγάνδα των ακροδεξιών που θέλουν να αμαυρώσουν το Πολυτεχνείο.
Γενιά του Πολυτεχνείου είναι όλοι όσοι έζησαν εκείνη την περίοδο. Είναι οι κλεισμένοι στα σπίτια τους άνθρωποι, που προσεύχονταν να μη πάθουν τίποτα τα παιδιά και αυτοί που φώναζαν στα καφενεία, για τα τσογλάνια με τα μακριά μαλλιά. Ήταν οι μπάτσοι, που ξύριζαν κεφάλια στο πεζοδρόμιο, νομίζοντας οι ανόητοι ότι σπάνε τον τσαμπουκά στους τύπους με τις καμπάνες.
Ήταν όλα εκείνα τα ιδανικά που αμπαρώθηκαν μέσα στο Πολυτεχνείο και ορκίστηκαν ότι θα βγουν ή νεκροί ή ελεύθεροι.

Η γενιά του Πολυτεχνείου στην συντριπτική της πλειοψηφία είναι εδώ, δίπλα μας, αγωνίζεται για να τα βγάλει πέρα όπως όλοι μας.
Μια πολύ μικρή μειοψηφία έκανε επάγγελμα την δράση της στο Πολυτεχνείο λερώνοντας τα οράματά του.
Μια πολύ μικρή μειοψηφία εκποίησε την ηθική  κληρονομιά  της γενιάς του Πολυτεχνείου, την κατασπατάλησε σε θέσεις, αξιώματα, μπίζνες και μίζες, Κάποιοι τα ισοπεδώνουν όλα και δεν είναι σωστό .
Ελάχιστοι και ορισμένοι ναι εξαργύρωσαν και το λέω μετά λόγου γνώσεως και γνωρίζοντας προσωπικά τους περισσότερους.
Δεν εξαργύρωσαν, δεν εκποίησαν οι περισσότεροι, και για να μην σας πάω μακριά κοίταξε στο νομό μας (Τζιαντζέοι, Κοροβέσης, Γρηγορόπουλος, Ξύδη, Λαμπρινός, Οικονομίδης, Βεργέτης, Σμυρνής, Λαϊνάς, Μπούρης, Τζεφριός   κ.α) (κάποιοι ακολουθήσαν διαφορετικές πολιτικές πορείες  αλλά ποτέ δεν εξαργύρωσαν !
Βέβαια  υπάρχουν και εδώ  αυτοί που εκποιήθηκαν…

Αν κάποιο  βέβαια αναφέρονται στην γενιά ΄70-΄80 που είναι κάτι πολύ ευρύτερο (κοινωνικά, πολιτικά και ιδεολογικά) αλλάζει το πράγμα..

Ο κανόνας είναι η τρανταχτή πλειοψηφία τήρησε μη εξαγορασθείσα πορεία και η εξαίρεση είναι ή Δαμανάκη, ο Τζουμάκας ο Λαλιώτης, ο Μπαλαούρας, ο Λαζαρίδης κλπ, τα δέκα άτομα, που εξαργύρωσαν τους αγώνες με παχουλές συντάξεις.
....άλλο η γενιά που είναι ισοδύναμη με 25-30 χρόνια περίπου και άλλο αυτοί που πάλεψαν κατά της χούντας.
Δες λοιπόν,
ποιοι από την γενιά μας (εκεί ανήκουμε και εμείς) πάλεψαν,
ποιοι συμβιβάστηκαν ,
ποιοι ήταν καλά παιδιά της χούντας,
ποιοι δεν μίλησαν καθόλου,
ποιοι βολεύτηκαν...

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους σχετικά με το Πολυτεχνείο είναι ότι μετά το Πολυτεχνείο κυβέρνησε η "γενιά του Πολυτεχνείου".
Άθλια ψέματα!

Αν το δούμε ηλικιακά μπορεί και να ισχύει.
Ναι το 80 και το 90 κυβέρνησε η γενιά του Πολυτεχνείου ηλικιακά, όσο κυβέρνησε και η γενιά των ΕΣΑτζήδων ασφαλιτών.
Μην ξεχνάμε πως πολλοί ΕΣΑτζήδες είχαν ίδια ηλικία με τους αντιδικτατορικούς φοιτητές.
Αν το δούμε όμως πολιτικά - έτσι πρέπει να το δούμε, κυβέρνηση η γενιά του "κοίτα την πάρτη σου", η γενιά "κοίτα τη δουλίτσα σου" η γενιά "μάσα κάνα κονδύλι ΕΟΚ, κάνα ΕΣΠΑ κι άσε τους άλλους να κουρεύονται" ακριβώς όπως μέσα στη Χούντα, "κοίτα τη δουλίτσα σου και άσε τους άλλους να βασανίζονται και να εξορίζονται".

Όταν ακούτε για την "γενιά του Πολυτεχνείου που βολεύτηκε" να είστε ψυλλιασμένοι ποιοι και γιατί το λένε.
Συμπέρασμα (για μένα):

Να μην απογοητεύεται- δεν χωράει απογοήτευση παρά μόνο αγώνας για αξιοπρέπεια.
Ο άνθρωπος έχει υποστεί πολλαπλές σκλαβιές,
απαιτείται η επανάσταση στην καθημερινότητα, και κάποτε μέσω της καθημερινότητάς  η κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων…
Να γίνει ο καθένας αυτεξούσιος και αλληλέγγυος ταυτόχρονα.
Και να δημιουργεί, να δρα, να φτιάχνει πράγματα.
 Κυρίαρχοι της ζωής μας , όχι βο(υ)λευτές.

Επίσης λένε  ότι η «γενιά του Πολυτεχνείου» είναι αυτή που κατέστρεψε την Ελλάδα!
Μόνο που όσοι τα λένε αυτά ξεχνούν ότι ούτε ο Κ. Καραμανλής, ούτε ο Α. Παπανδρέου, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Γ. Παπανδρέου (νεότερος), ούτε οι πρωθυπουργοί και οι κυβερνήσεις τους (πλην μεμονωμένων ατόμων) έχουν να κάνουν οτιδήποτε με το Πολυτεχνείο.
 Ή λένε πως η εξέγερση εκείνη οδήγησε στην ανατροπή της πρώτης χούντας και έφερε τη δεύτερη, που οδήγησε και στην καταστροφή της Κύπρου. Με άλλα λόγια αν ο Γ. Παπαδόπουλος δεν κουμάνταρε τα της χούντας και άφησε τον Ιωαννίδη να τον ανατρέψει, γι’ αυτό φταίει το Πολυτεχνείο; Είναι πραγματικά αστεία τα όσα λέγονται για να δικαιολογήσουν τα όσα ακολούθησαν με αποκορύφωμα την καταστροφή της Κύπρου. Μας λένε με λίγα λόγια ότι φταίει το θύμα αντί ο θύτης.

Οι νεκροί του Πολυτεχνείου

Τα ακροδεξιά θρασίμια, παρέα με διάφορα ανεγκέφαλα τσογλάνια  έχουν το εξής «επιχείρημα»: «Αυτοί – λένε – δεν είναι νεκροί του Πολυτεχνείου, γιατί δεν ήταν μέσα, ήταν “έξω” από το Πολυτεχνείο»!
Από μια άποψη… πάλι καλά. Γιατί αυτοί – οι ναζί και τα κάθε λογής τσογλάνια – είναι ικανοί να ισχυριστούν ακόμα και αυτό: Οτι οι «έξω» από το Πολυτεχνείο δεν δολοφονήθηκαν, επειδή ήταν «έξω»(!). Ότι επειδή ήταν «έξω» δεν εκτελέστηκαν από τη χούντα στο πλαίσιο της καταστολής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Κατά τους ναζί μπορεί, ενδεχομένως, να «σκόνταψαν» και να «χτύπησαν μόνοι τους»…

Απάντηση δίνεται  από :

1. Το πόρισμα Τσεβά
Στο πόρισμά του (14.10.1974) ο εισαγγελέας Δ. Τσεβάς σημείωνε εισαγωγικά ότι: «Ανεξιχνίαστος παραμένει εισέτι ο ακριβής αριθμός των νεκρών. Σύντονοι κατεβλήθησαν προς την κατεύθυνσιν αυτήν προσπάθειαι και πέραν των αμέσως ή εμμέσως περιερχομένων εις γνώσιν μου, έκκλησις δια του τύπου δημοσία διετυπώθη, όπως καταγγελθώσιν ή αναφερθώσι περιπτώσεις θανάτων ή και εξαφανίσεων ατόμων συνεπεία των γεγονότων του Πολυτεχνείου […]. Κατά την διαδρομήν της ερεύνης εβεβαιώθησαν ή και απλώς επιθανολογήθησαν περιστατικά εδραιούντα παρ’ εμοί την πεποίθησιν ότι οι νεκροί εκ των γεγονότων του Πολυτεχνείου υπήρξαν περισσότεροι των επισήμως ανακοινωθέντων».
Ο Τσεβάς εκτιμούσε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φθάνει τους 34 (18 επώνυμους και 16 ανώνυμους), τους οποίους διέκρινε σε τρεις κατηγορίες: α) Επισήμως ανακοινωθέντες νεκροί, στους οποίους περιελάμβανε τους γνωστούς 15. β) Νεκροί πλήρως βεβαιωθέντες, στους οποίους περιελάμβανε άλλους 3. γ) Νεκροί βασίμως προκύπτοντες, στους οποίους συγκατέλεγε 16 ανώνυμους νεκρούς, για τους οποίους υπήρξαν επώνυμες καταθέσεις. Σε αυτούς συγκαταλέγονται 10 που προέκυψε ότι διακομίστηκαν στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, χωρίς να καταχωρηθούν επισήμως.

2.Εθνικό Ίδρυμα  Ερευνών
ιστορικής έρευνας του «Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών» με τίτλο «Τεκμηριώνοντας τα γεγονότα του Νοεμβρίου 1973»που αφορά στους νεκρούς του Πολυτεχνείου κατά τη διάρκεια της εξέγερσης και αμέσως μετά την καταστολή της ο αριθμός των επωνύμων νεκρών ανέρχεται σε 24, ενώ αυτός των νεκρών αγνώστων στοιχείων σε 16.
Να σημειώνουμε ότι δεν θα αναφερθούμε και στους 88 εκ των δολοφονημένων από τη χούντα που μνημονεύονται στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ούτε σε προσωπικές μαρτυρίες (πλην αυτής που αφορά στον δολοφόνο Ντερτιλή), ούτε στους (πιστοποιημένα) 1.103 τραυματίες των γεγονότων του Πολυτεχνείου.

Αυτά λοιπόν και όποιος τολμά να αμφισβητήσει, του έχω και άλλα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου