Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί στην Ηλεία


Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί στην Ηλεία
Εν  μέσω πανδημίας και τεράστιας οικονομικής κρίσης στο επόμενο διάστημα προγραμματίζονται στην Ηλεία 26 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων χωρίς ουσιαστικά να προβλέπεται καμιά νομική προστασία για την πρώτη κατοικία.

Οι άμεσα επερχόμενοι πλειστηριασμοί στην Ηλεία  είναι 26 και αυτοί είναι :
Δήμος Πύργου: 9, Δήμος Ήλιδας: 3, Δήμος Πηνειού: 1, Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης: 6, Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: 1, Δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων: 6, Δήμος Ζαχάρως: 1

Αυτές τις μέρες της καραντίνας, της απαγόρευσης κυκλοφορίας, του κορωνοϊού, οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται ακάθεκτοι ακόμα και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και το πρόγραμμα πλειστηριασμών για τον Απρίλιο, είναι ασφυκτικά γεμάτο.

Οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται ακάθεκτοι και δεν καταλαβαίνουν ούτε από υγειονομική ούτε από οικονομική κρίση ούτε από απαγορεύσεις κυκλοφορίας.
Αυτοί κυκλοφορούν ελεύθερα!

 Και μάλιστα από 1η Μαΐου καταργούνται και τα τελευταία ίχνη προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Τα νοικοκυριά έχουν τον πόνο τους και την δυστυχία τους και την ίδια ώρα αρκετά από αυτά χάνουν τα σπίτια τους και τα λίγα περιουσιακά τους στοιχεία.

Το αίτημα  είναι ένα και βαθιά ανθρώπινο: να ανασταλούν τώρα και επ’ αόριστον οι πλειστηριασμοί μικρομεσαίων και μεσαίων περιουσιακών στοιχείων και φυσικά να ανασταλούν πρώτα απ’ όλα και κυρίως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας με άμεσο στόχο την πλήρη προστασία της τελευταίας.

Τα επισπεύδοντα κοράκια είναι οι Τράπεζες και οι εισπρακτικές  του τρόμου:

·         Cepal Hellas… Η Alpha έχει αναθέσει ήδη στη Cepal Hellas τη διαχείριση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις ονομαστικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ, μέρος των οποίων πωλήθηκαν πρόσφατα στη B2Holding με την διαχείριση να παραμένει στη Cepal.Συνολικά η Cepal Hellas διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή απαιτήσεις συνολικού υπολοίπου άνω των 3,7 δισ. ευρώ (σ.σ. συμπεριλαμβάνεται και το πακέτο που αγόρασε η B2Holding) και μετά την νέα ανάθεση το ύψος τους θα ξεπεράσει τα 6,2 δισ. ευρώ.
·         Η Εταιρία INTRUM (Eurobank )  που πήρε 27 δισ. ευρώ δάνεια, με 328 εκ. ευρώ από την Πειραιώς που εκτός από ακίνητά  περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια λιανικής και μικρά επιχειρηματικά δάνεια χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις συνολικής απαίτησης 2,4 δισ. ευρώ.
·         …και άλλες ...

Οι τράπεζες οι οποίες πουλάνε κοψοχρονιά τα κόκκινα δάνεια σε funds, δάνεια τα οποία θα έπρεπε να είχαν να είχαν διαγραφεί εξαιτίας των ανακεφαλαιοποιήσεων, δεν τα προσφέρουν με τις ίδιες προδιαγραφές στους δανειολήπτες αλλά θέλουν να κρατάνε τους τελευταίους σε ομηρία, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν υποθηκευμένα ακίνητα τα οποία οι τράπεζες ορέγονται.

Τα επόμενα χρόνια θα γίνει η πιο βίαιη μεταφορά ακινήτων από τα μικρομεσαία στρώματα σε τράπεζες και ξένα funds και το τέλος της ιδιοκατοίκησης, με την ανείπωτη δυστυχία που αυτό συνεπάγεται.

Να το σταματήσουμε !
Να τους σταματήσουμε !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου