Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Οι καρνάβαλοι του Πύργου της Ηλείας, οι μασκαράδες και οι μπούλες που θέλουν την εξουσία του Δήμου


Οι  καρνάβαλοι του Πύργου της Ηλείας, οι μασκαράδες και οι μπούλες που θέλουν την εξουσία του Δήμου


Παντού Αποκριάτικες Εκδηλώσεις, Καρναβάλια, Χορός, Διασκέδαση αλλά…… σαν το Πύργο Ηλείας όμως, πουθενά … ! 















Παντού σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ηλεία , Αποκριάτικες Εκδηλώσεις, Καρναβάλια, Αποκριάτικα Πάρτι Μασκέ ,Παραδοσιακές «Μπούλες», Χοροεσπερίδας, Παιδικοί  αποκριάτικοι  χοροί, παρελάσεις, χορούς, δρώμενα, αποκριάτικους στολισμούς πόλεων,  κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, καρναβάλι των μικρών κλπ ….Χαρά, Διασκέδαση, Ζωντάνια  Ξεφάντωμα  ..
Σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις  πρωτεύουσες Νομών, σε όλους τους γειτονικούς νομούς. Στην Αχαΐα στην  Πάτρα,  στην Μεσσηνία στην Καλαμάτα, στην Αρκαδία στην Τρίπολη, στην  Ζάκυνθο,  στην Κεφαλονιά στο Αργοστόλι, ΠΑΝΤΟΥ !



Σε πολλές πόλεις της Ηλείας,  στην Αμαλιάδα, στα Λεχαινά, Ανδραβίδα, Βαρθολομιό , Βάρδα, Νιοχώρι, Τραγανό, Κρέστενα, Μακρίσια, Ζαχάρω, Φιγαλεία, Πελόπιο, Κάστρο, Νέα Φιγαλεία Κάτω Παναγιά, Μυρσίνη., Στρούσι, Μυρτιά, Βαρβάσαινα, Καλλιθέα και  αλλού…

….αλλά σαν το Πύργο όμως, πουθενά…!

…στον Πύργο άρματα, γκρουπ, καρναβαλιστές ξεφάντωσαν, με τραγούδια, χορό  μέσα στο  απολυτό κέφι, στο τρελό γλέντι
…το αδιαχώρητο από κόσμο στην κεντρική πλατεία. Γλέντι ,χορός, διασκέδαση, τα δε μαγαζιά «τρελάθηκαν» στην δουλειά!
…. παρέλαση των αρμάτων στους δρόμους του Πύργου. Ξεφάντωμα, τρελό κέφι, πήχτρα ο κόσμος. Η αγορά γνώρισε τρελές πιένες !


Και βέβαια το αποκορύφωμα, το κλου των αποκριάτικων εκδηλώσεων  στον Πύργο, στην πρωτεύουσα του  Νομού Ηλείας,

 ο μέγας καρνάβαλος, ο δήμαρχος της πόλης, ο Γαβρίλης Λιατσής…
με καρναβαλικά άρματα τα παντού σκουπίδια και την δυσωδία…  

Στην πρωτεύουσα Ηλείας ΤΙΠΟΤΑ (εκτός από δύο εκδηλώσεις που άρον – άρον  στήθηκαν για καλύψουν τις πομπές τους), έρημος ο Πύργος, οι Πυργιώτες σε άλλες πόλεις, τα παιδιά χωρίς χαρά, οι μεγάλοι χωρίς διασκέδαση, οι νέοι να πηγαίνουν αλλού να ξεδώσουν. ..

Εκτός των κατοίκων των πόλεων που πραγματοποιήθηκαν καρναβαλικές παρελάσεις, υπήρξαν  άνω των 7.000 επισκεπτών στην Αμαλιάδα, άνω των 5.000 επισκεπτών στα Λεχαινά, 2.000 στην Κρέστενα, 1.500 στη Ζαχάρω κ.ο.κ.  και προσθέστε και άλλα καρναβαλικά δρώμενα με πάρα πολλούς επισκέπτες(πχ «Αντάμωμα γενίτσαρων» στα Λεχαινά, Νυχτερινή Ποδαράτη Ανδραβίδας κλπ)
Η αγορές των καρναβαλικών  πόλεων σε όλη την Ελλάδα  σε πλήρη κίνηση καφέ, εστιατόρια,  ταβέρνες, μπαρ, καταστήματα που πωλούν καρναβαλικά και συναφή είδη(στολές , αποκριάτικα αξεσουάρ κλπ)  και μάλιστα σε πολλές περιοχές η διοργάνωση Καρναβαλιού αποτελεί «Σωσίβιο σωτηρίας» της τοπικής οικονομίας τους χειμερινούς μήνες.  Η μεγάλη συμμετοχή ατόμων στις εκδηλώσεις του αλλά και η προσέλκυση χιλιάδων επισκεπτών, διαμορφώνουν ένα τεράστιο όγκο ανθρώπων, που ως καταναλωτές, δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την κίνηση των οικονομικών δεδομένων της πόλης..

Πάντα τέτοια  δήμαρχε, συνέχισε  να αναπτύσσεις τον Πύργο, να του δίνεις ζωή και ζωντάνια !

Προχώρα ακάθεκτος και κάντα  όλα τώρα ρημαδιό, ισοπέδωσε την πόλη, κάνε την χωριό! Λίγο ακόμη και θα επιτυχείς τον στόχο σου…
Ευτυχώς που η πόλη θα σε εκδιώξει, θα σε ξεράσει…

Αλλά βέβαια για το καρναβαλικό ησυχαστήριο, την θλίψη και την ερημιά  του Πύργου δεν ευθύνεται  μόνο ο δήμαρχος της πόλης, ο Γαβρίλης Λιατσής…
Φταίνε και άλλοι….

Φταίει ο  Μητροπολίτης Ηλείας που έχει σιωπηρώς επιβάλλει την απαγόρευση του  και ως πειθήνια όργανα του όλοι οι μέχρι τώρα δήμαρχοι, υπάκουσαν…. «διότι χορεύουν, παίζουν, τραγουδούν ασυνειδήτως, … όλη η νύκτα εξοδεύεται εις χορούς και παίγνια και αταξίας και μασκαραλίκια, ….πανηγυρίζει η ασέλγεια, εορτάζει η ακολασία, ευφραίνεται η μέθη, αγάλλεται η τρυφή και ασωτεία, …». ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ !!!!!!!!

Φταίνε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που δεν άσκησαν κριτική προς την Δημοτική Αρχή, δεν είδαν τίποτα, δεν ξέρουν για τις παρεμβάσεις του Μητροπολίτη, δεν βλέπουν ένα Πύργο, μια πρωτεύουσα μίζερη, άχαρη, βουβή, χωρίς καμία πολιτιστική ή αθλητική εκδήλωσηπου να της  δώσει πνοή, ζωντάνια, κίνηση, χαρά (το καλοκαίρι δεν έγινε  τίποτα, ανθεστήρια κάποτε  πραγματοποιούντο, χώροι εκδηλώσεων δεν υπάρχουν,γήπεδα και γυμναστήρια κλειστά  και εγκαταλελειμμένα  κλπ)
..το μόνο που βλέπουν τα  τοπικά ΜΜΕ είναι οι σχέσεις τους(..τρίτου –και τέταρτου – τύπου…)  με τον Δήμαρχο, τον κάθε Δήμαρχο και οι κάθε είδους ωφέλειες  τους…

Φταίνε και το σύνολο των υποψηφίων Δημάρχων ( που σε λίγο καιρό θα θελήσουν την ψήφο των Πυργιωτών για να γίνουν Δήμαρχοι στην θέση του Δήμαρχου…)  
Στάση μπούλας τηρούν …,
όλοι τους για να έχουν την εύνοια ή την ανοχή του διοικητή της  εκκλησιαστικής μητροπολιτικής περιφέρεια Ηλείας και της επιρροής του στο εκλογικό σώμα…,
και κάποιοι από αυτούς για να μην στεναχωρήσουν  το Λιατσέικο επιδιώκοντας να καρπωθούν/ κληρονομήσουν την εκλογική του πελατεία τώρα που δεν κατέρχεται …
Μόκο κάνουν όλοι… !

Όλα και όλοι σε μια στενή  αλληλοβοηθητική αδελφότητα και σε ένα δούναι και λαβείν κάθε είδους

Φταίνε και οι Δημότες του Πύργου που τα ανέχονται, που θα τους ακολουθήσουν…. Που θα τους ψηφίσουν
…και ο Πύργος θα συνεχίζει να μαραζώνει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου