Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020


Απαράδεκτό και αντιπαιδαγωγικό το Δημόσιο Ευχαριστήριο του 4ου  Λύκειο Πύργου

Ευχαρίστησαν ( θερμά !) με δημόσια ανακοίνωση τους ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών του 4ου ΓΕ.Λ. Πύργου «το Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο και τον Αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας Δημήτρη Μεσσαλά, για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα για την ανακαίνιση του σχολικού κτηρίου το οποίο είχε υποστεί μεγάλες φθορές στην εξωτερική του όψη.»

Τι ευχαρίστησε ο Σύλλογος και ο Διευθυντής του 4ου ΓΕ.Λ. Πύργου ?

Την υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής Πύργου να επισκευάσει και συντηρήσει το κτήριο του Λυκείου ?

  • Δεν είναι καταγέλαστο οι εκπαιδευτικοί να ευχαριστούν  την δημόσια αρχή επειδή έπραξε το καθήκον ? …και που μάλιστα ανήκει σε αυτήν αυτό κτήριο ..
  • Δεν είναι αντιπαιδαγωγικό το «δημόσιο ευχαριστήριο» που υποδειγματοποιεί αντί της δικαίας απαίτησης το κράτος να κάνει το καθήκον του, την υποτέλεια τους τεμενάδες, και τον χατζηαβατισμό ?
  • Δεν είναι «ευεργέτες», επειδή στα πλαίσια των καθηκόντων τους και με δημόσιο χρήμα έκαναν αυτά που υποχρεούνται ένεκα του αξιώματος και της θέσης που κατέχουν αλλά και προεκλογικώς υποσχέθηκαν.
  • Δεν είναι «ευεργέτες» γιατί δεν έβαλαν χρήματα από τα δικά τους, από την τσέπη τους.

Το ευχαριστήριο είναι  απάντηση «στο κατόπιν ενεργειών …», ένα φαινόμενο που ενδημεί στο νομό μας από κάθε είδους πολίτικούς παράγοντες, ένα φαινόμενο που ντροπιάζει αυτούς εκφέρουν και αυτούς που τους ευχαριστούν (που δεν πρέπει να αποδέχονται τέτοιες ενέργειες) .

Οι εκπαιδευτικοί, ο παιδαγωγοί πρέπει να βοηθούν και να προετοιμάζουν  τους νέους, τους μαθητές, στην ανεξάρτητη, ανυπότακτη και περήφανη ζωή και στην κατανόηση πως με τα «ευχαριστήρια» δεν γίνεται τίποτα, παρά μόνο αν ματώσεις, αν διεκδικήσεις μια καλύτερη ζωή, αν απαιτήσεις αυτά που δικαιούσαι… μόνο τότε θα είσαι και άνθρωπος και  ορθόπλωρος …!

…και τα ευχαριστήρια μόνο προς αυτήν κατεύθυνση δεν οδηγούν….

…αλλά στην αντίθετη  ..

Το ευχαριστήριο… «ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών του 4ου ΓΕ.Λ.  Πύργου ευχαριστούν θερμά το Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο και τον Αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας Δημήτρη Μεσσαλά, για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα για την ανακαίνιση του σχολικού κτηρίου το οποίο είχε υποστεί μεγάλες φθορές στην εξωτερική του όψη.Ευελπιστούμε  ότι θα επιδειχθεί ο ανάλογος σεβασμός και η προσπάθεια προστασίας του σχολικού χώρου  από όλους.»Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι η προστασία της δημόσιας περιουσίας είναι χρέος όλων μας!Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών του 4ου ΓΕ.Λ. Πύργου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου