Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Δρόμος σκάνδαλο η συνδετήρια οδός μεταξύ ΕΟ Πύργου-Κυπαρισσίας και ΕΟ Πύργου-Ολυμπίας


Δρόμος σκάνδαλο η συνδετήρια οδός μεταξύ ΕΟ Πύργου-Κυπαρισσίας και ΕΟ Πύργου-Ολυμπίας

Σε άθλια κατάσταση ( για άλλη μια φορά)  η συνδετήρια οδός μεταξύ ΕΟ Πύργου-Κυπαρισσίας και ΕΟ Πύργου-Ολυμπίας με ατέλειωτες και βαθιές λακκούβες που κάνουν την οδήγηση επικίνδυνη για οδηγούς  και ζημιογόνα για τα οχήματα.
   
Αποτελεί σκάνδαλο μεγάλου μεγέθους γιατί επισκευάστηκε  και παραδόθηκε σε κυκλοφορία  το 2017 ( τον Ιούνιο) και σε τρία(3) χρόνια έχει διαλυθεί σε πολλαπλά σημεία.

Ένας δρόμος που δημοπρατήθηκε   το Μάιο του 2016 από τη δημοτική αρχή ( Γαβρίλη Λιατσή) με προϋπολογισμό 670.000 ευρώ ανατέθηκε σε με ποσοστό έκπτωσης 59,19% ήτοι 273.419,96€ με ΦΠΑ και συνολική προθεσμία εκτέλεσης δέκα (10) μήνες με τίτλο έργου «Αποκατάσταση βατότητας της συνδετήριας οδού Ε.Ο. Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας με την Ε.Ο. Πύργου- Κυπαρισσίας»


Παραδόθηκε στις 14.06.2017  ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής πήγε ..»επί τόπου» και  είπε « ..«Ήταν μια πληγή αγιάτρευτη για την πόλη μας…. έχει εκτελεστεί αλλά όχι ακριβώς σύμφωνα με τη μελέτη, διότι έγιναν περικοπές λόγω οικονομικών δεδομένων. Το έργο εκτελέστηκε από τον δήμο του Πύργου και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια. Πιστεύω ότι θα αντέξει στο χρόνο και θα είναι έργο του οποίου θα φανούν γρήγορα οι ευεργετικές δυνατότητες για λογαριασμό της πόλης μας».

Από το 2018 την επόμενη  χρονιά της παράδοσης άρχισε να σπάει  και να κρατηροποιείται…

Το 2019 έγινε μια προσπάθεια μπαλώματος …αλλά η πληγή είναι βαθιά ..όπως και τα χρήματα είναι πολλά που έγιναν Λακούβες…


Ο δρόμος είναι ο μοναδικός που ενώνει, εκτός κατοικημένης περιοχής, τις δύο εθνικές οδούς και η χρήση του εξυπηρετεί την κυκλοφορία βαρέων και μη οχημάτων με κατεύθυνση τη νότια Ηλεία, τη Μεσσηνία ή τη νέα εθνική οδό Καλαμάτας-Τρίπολης-Κορίνθου, αλλά εξυπηρετεί  άλλους διερχόμενους ( τουρίστες, ντόπιους κλπ) που θέλουν αποφύγουν την κίνηση και την χρονοτριβή από την διέλευση του Πύργου…

Το 2020 είναι  πάλι για επισκευή …. γιατί είναι άθλιος δρόμος και επικίνδυνος…

Πως είναι δυνατόν δρόμος προϋπολογισμού 670.000€/273.000€(με την έκπτωση)  να διαλύεται ?






Τα ερωτήματα πολλά και επικίνδυνα ( σαν τον δρόμο) και με βάθος ( όπως οι λακκούβες..):

  • Φταίει η μελέτη ( λέγεται ότι υπήρξε τροποποίηση της μελέτης που προέβλεπε ενίσχυση του υποστρώματος..) ?
  • Φταίει η κατασκευή ? ..και αν ναι πως έγινε η επίβλεψη και  η παραλαβή του έργου ?
  • Γιατί δεν έχουν αναζητηθεί ευθύνες  από την Δήμο που εκτέλεσε( και με τις δύο έννοιες)  ?
  • Η Περιφέρεια που χρηματοδότησε το έργο αυτό γιατί δεν ελέγχει ?


Πάντως σίγουρα κάποιος και  κάτι φταίει, κάποιοι ευθύνονται και κάποιοι πρέπει να τιμωρηθούν..!!!

Πρόκειται για καραμπινάτο σκάνδαλο κακοτεχνίας και διασπάθισης δημόσιου χρήματος  με  ερώτημα αν αυτό το χρήμα  έπεσε στο δρόμο ή πήρε μέρος του άλλους δρόμους.
Τέλος πέρα της αναζήτησης αιτιών και ευθυνών απαιτείται να επισκευαστεί άμεσα για να σταματήσει ο κίνδυνος κα η ταλαιπωρία  για τους οδηγούς και  η φθορά των οχημάτων…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου