Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί τώρα η προεδρική εκλογή;

Γιατί τώρα η  προεδρική εκλογή;

Με απόλυτο δεδομένο ότι οι  εξελίξεις καθορίζονται υπό το βάρος των απαιτήσεων της τρόικας και σε πλήρη συμφωνία με αυτήν, η ¨διαφωνία¨ και η ¨διαπραγμάτευση¨ με τη τρόικα ήταν η εξής:
Η τρόικα δεν ήταν βέβαιη ότι θα έπαιρνε τα λεφτά της και για αυτό σκλήρυνε την θέση της, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα νέα μέτρα.
Η κυβέρνηση αντέτεινε ότι, αν τα έπαιρνε τώρα, δεν θα μπορούσε να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές. Αυτό ήταν και το περιεχόμενο των «σκληρών διαπραγματεύσεων» των τελευταίων εβδομάδων: όχι αν, αλλά πότε θα ληφθούν τα νέα μέτρα.
Δίνοντας ένα χέρι βοηθείας η  τρόικα στον Α. Σαμαρά  του επέτρεψε χωρίς νέα μέτρα τώρα, να επιχειρήσει να συγκεντρώσει 180 βουλευτές, παρατείνοντας έτσι την ζωή της κυβέρνησης παραχωρώντας  την δίμηνη παράταση του μνημονίου.
Η πολιτική σταθερότητα* ήταν λοιπόν το ζητούμενο για τους ξένους, τους τροϊκανούς, προκειμένου να κλείσουν την διαπραγμάτευση και όχι τόσο τα τεχνικά ζητήματα. Δηλαδή η συνέχιση της διακυβέρνησης της χώρας από την συγκυβέρνηση, με την οποία και έχουν γίνει όλες οι συμφωνίες, αποφεύγοντας το «ατύχημα» που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι λοιπόν πρώτα η εκλογή (;) Προέδρου και μετά τα μέτρα.
Για να πετύχουν το σκοπό τους, θα χρησιμοποιήσουν κάθε δυνατό μέσο. Θα δουμε πάρα  πολλά (δεν έχουμε ακόμη δει τίποτα)ανάμεσα στην πρώτη και τις άλλες δύο ψηφοφορίες. Μπορεί η τρόικα  να έδωσε στην κυβέρνηση της μια τελευταία ευκαιρία, αλλά εμείς δεν έχουμε ακόμη δει τίποτα. Ντόπια και ξένα Τηλεοπτικά κανάλια, Εφημερίδες , παράγοντες  χειραγωγημένοι από το Βερολίνο , ένα  μεγάλο  και πανίσχυρο   σύστημα   που έζησε και κυριαρχεί μέσα από τοξικά τραπεζικά συστήματα, από την κερδοσκοπία ,θα συσπειρωθούν και επιτεθούν με κάθε μέσο Ο κρυφός πανικός τους όμως είναι μήπως η  αλλάξει κατεύθυνση ,μήπως αλλάξουν οι πολιτικές που γέμισαν τα ταμεία τους, μήπως ανατραπεί το σύστημά «τους».
Τώρα αν εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Στ. Δήμας, εκλογές δεν πραγματοποιούνται, αλλά πραγματοποιούνται οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης στην τρόικα, νέα μέτρα, λιτότητα, μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, αυταρχισμός και αστυνομοκρατία και το … λουρί της μάνας και όποιος αντέξει(άραγε ποιοί;).
Η περίοδος μέχρι τις εκλογές θα είναι πολύ σκληρή, τόσο που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και θα υπάρξει πόλωση και κινδυνολογία.
Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας θα έχουμε εκλογές, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά χωρίς συμφωνία οικονομικής στήριξης από τους θεσμικούς πιστωτές και χωρίς τα 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ, χωρίς καν τα 1,8 δισ της δόσης από τον EFSF που εκκρεμεί και με δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας  (λήξεις δανείων και ομολόγων που κατέχουν οι επίσημοι δανειστές)  το 2015, που φτάνουν στο ποσό των 15,1 δισ. ευρώ και με την απειλή διακοπής ρευστότητας  από την ΕΚΤ .
 Έτσι οι  δανειστές θέλουν να βρουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς σε πλήρη οικονομική αδυναμία ώστε, να διαπραγματευτούν (να εκβιάσουν δηλαδή ) από θέση ισχύος, να την συντρίψουν να την πανικοβάλλουν , ώστε να συνεχιστεί η λογική του μνημονίου.

Ντόπια και ξένα Τηλεοπτικά κανάλια, Εφημερίδες , παράγοντες  χειραγωγημένοι από το Βερολίνο , ένα  μεγάλο  και πανίσχυρο   σύστημα   που έζησε και κυριαρχεί μέσα από τοξικά τραπεζικά συστήματα, από την κερδοσκοπία ,θα συσπειρωθούν και επιτεθούν με κάθε μέσο Ο κρυφός πανικός τους όμως είναι μήπως η  αλλάξει κατεύθυνση ,μήπως αλλάξουν οι πολιτικές που γέμισαν τα ταμεία τους, μήπως ανατραπεί το σύστημά «τους», διότι θεωρούν δε ως αστάθεια, την αλλαγή πολιτικής  και έτσι θα  κινδυνολογούν ασύστολα, θα απειλούν τον ελληνικό λαό με δεινά, θα εκβιάζουν και θα απαιτούν σωφρονισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου