Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

«Τις πταίει» για την Ελλάδα και την Ηλεία ;

«Τις πταίει» για την Ελλάδα και την Ηλεία ;Όλοι ομολογούν και συμφωνούν, πως η κατάσταση είναι άσχημη, δε πάει άλλο, αλλά διαφωνούν για το «Τις πταίει» και ποια είναι η λύση.

Σαφώς και δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την κακοδαιμονία της χώρας (αν και μετά από δυόμιση  χρόνιο διακυβέρνησης , με το 3ο  και το 4ο μνημόνιο ..υπό μάλης και τα απανωτά  λάθη και ανεπάρκειες του, παίρνει  ένα πολύ μεγάλο (πια )κομμάτι της  ευθύνης ), είναι ηλίου φαεινότερο ποιος οδήγησε τη χώρα στην άβυσσο της φτώχειας και της σχεδόν χρεοκοπίας.

Ας πάψουν λοιπόν οι άνθρωποι των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), και τα θολά ποτάμια να ωρύονται και να ομιλούν για πολιτική και ηθική ανεντιμότητα στελεχών της κυβέρνησης.

Θα έπρεπε να ντρέπονται όταν σηκώνουν τον δείκτη της ηθικής και πολιτικής ακεραιότητας.

Τέτοια υποκρισία και τέτοιο θράσος προκαλούν τον κοινό νου (παρότι ο τελευταίος συνήθως αποδεικνύεται ότι έχει κοντή μνήμη).

Αυτοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κρίνουν ή ας το κάνουν με συστολή, διότι τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες καταλήστεψαν τον πλούτο της χώρας.
Δεν μπορεί ,
οι βουτηγμένοι  μέχρι το λαιμό στην διαπλοκή, στην υπερδιόγκωση του δημοσίου χρέους, στην τζακοειδή οικογενειοκρατία (Καραμανλέικο, Μητσοτακέικο, Παπανδρέικο κλπ),
οι ευθυνόμενοι για την αναπτυξιακή υστέρηση της Ελλαδας, για τις φούσκες των χρηματιστηρίων, τις ανώμαλες και αντιδημοκρατικές πολιτικές περίοδες, για την διαρκή λιτότητα, τη εισαγωγή των μνημονίων, τον αυταρχισμό,
οι ολετήρες της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας με την πρόσδεση μας σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ, τρόικες
να γίνονται  τιμητές των πάντων  και να παριστάνουν τις αθώες περιστερές
και όχι μόνο, αλλά  να προβάλλονται ως λύση στην καταστροφή που έχει επιφέρει  ΣΥΡΙΖΑ.

Ας μην πάμε μακριά και ας κοιτάξουμε την Ηλεία
·         Ποιος ευθύνεται που η Ηλεία, δεν έχει, Ολύμπια Οδό, Αεροδρόμιο, Σύνδεση με την Αρκαδία, Σιδηρόδρομο, Σχολή ΑΕΙ και αυτόνομο ΤΕΙ, Βιομηχανική Ζώνη ;
·         Ποιος ευθύνεται που η Ηλεία, βρίσκεται σε σπείρα( σπιράλ)  ταχείας οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής;
·         Ποιος ευθύνεται που η Ηλεία, μετεξελίσσεται από νομός σε χώρος, επαρχία και παράρτημα της  Αχαΐας;
·         Ποιος ευθύνεται για την κοροϊδία με το ταμείο Μολυβιάτη  και τη υφαρπαγή των προσφορών  προς τους Ηλείους πυρόπληκτους ;  
·         Ποιος ευθύνεται που στην Ηλεία, κανένα μα κανένα έργο Εθνικής σημασίας να μην έχει εκτελεστεί στην Ηλεία την τελευταία 25ετια ;
·         Ποιος ευθύνεται που στην Ηλεία, για την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή του νομού μας να καταστρέφεται, όπως και το αρδευτικό δίκτυο είναι σε άθλια κατάσταση;
·         Ποιος ευθύνεται που στην Ηλεία η  Εθνική (!) Οδός (!!)  Πάτρα-Πύργος- Κυπαρισσία που μόνιμα επισκευάζεται στα λόγια  από την Περιφέρεια να είναι καρόδρομος και βωμός ανθρωπίνων θυσιών;
·         Ποιος ευθύνεται που η Ηλεία καταρρέει παρά   τις τεράστιες δυνατότητες που κρύβει, που έχουν να κάνουν με το φυσικό περιβάλλον, την ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, την αξιοποίηση του πιο φημισμένου αρχαιολογικού χώρου του κόσμου της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και των άλλων αρχαιοτήτων της, τα πανέμορφα φυσικά αποθέματα του (παραλίες, οικότοποι, ποτάμια κ.λ.π.) που μπορούν να την καταστήσουν πόλο τεράστιας τουριστικής έλξης και βέβαια η ενέργεια τόσο των ΑΠΕ όσο και των υδρογονανθράκων;
·         Ποιος ευθύνεται που η Ηλεία των υπηρεσιών και των ατελείωτων διορισμών, της μείωσης του Πρωτογενούς τομέα , της επιδοματικής λογικής ,των μονοκαλλιεργειών και του ουσιαστικού διωγμού της κτηνοτροφίας , της  συνακόλουθης μείωσης  του Δευτερογενούς Τομέα και του Επιχειρείν, του Τουρισμού της επίσκεψης των λίγων ωρών, των διερχομένων και μη διαμενόντων και μη διανυκτερευόντων, του τουριστικού  μοντέλου της «αρπαχτής», της κρουαζιέρας χωρίς την πλήρη αξιοποίηση της, της ρύπανσης του Περιβάλλοντος, του απέραντου σκουπιδότοπου, των Αυθαιρέτων, της μη ύπαρξης Πανεπιστήμιου, του μεγάλου Χωροταξικού και Πολεοδομικού προβλήματος ,της προσβολής της Αρχ. Ολυμπίας με την μη αξιοποίηση της και της υποβάθμισης της ;
·         Ποιος ευθύνεται που η Ηλεία την τελευταία τεσσαρακονταετία ενώ είχε υπουργούς  και πρωθυπουργούς σε όλες τις κυβερνήσεις, όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκε  κανένα μεγάλο έργο, όχι μόνο δεν απέτρεψαν την οπισθοδρόμηση του νομού μας, αλλά «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι», το αεροδρόμιο (το πήγαν στον Άραξο ), έκλεισαν τον σιδηρόδρομο, υποβάθμισαν τα Λουτρά Καϊάφα, διέλυσαν την αγροτική παραγωγή  και την όποια μεταποιητική/βιομηχανική παραγωγή υπήρχε;

Για όλα αυτά φταίει το παλαιό  πολιτικό σύστημα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και οι εδώ (εν Ηλεία  και φυτευτοί στην Ηλεία ) ουρές, ορντίναντσες, ακόλουθοι, κομματικά καπετανάτα, παράγοντες, Αυτοδιοικητικοί κλπ.
Απολύτως και ολοκληρωτικά (μείον δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ) 

Φταίει και (πολύ) ο ΣΥΡΙΖΑ !
Φταίει γιατί οι «νέοι» «αριστεροί» διαχειριστές της εξουσίας και κάτοχοι πλέον κυβερνητικών θώκων δεν δείχνουν μια νέα ηθική-πολιτική,  ακολουθούν τ’ αχνάρια των προηγούμενων (στην πολιτική και την πρακτική), με προσήλωση μάλιστα θα ‘λεγε κανείς, που δεν ξενίζει απλώς η τέτοια συμπεριφορά και τακτική τους, καταπλήσσει.
Φταίει και ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχουν μεταλλαχτεί  (Έτσι μόνο μπορεί να ερμηνευτεί η διαφορετική συμπεριφορά), ως κάποιος εξουσιαστικός ιός διεισδύει στα κύτταρα (νοϊκά και ψυχικά) και τα μολύνει;
Φταίει γιατί δεν άφησε τίποτα όρθιο από αυτά που προεκλογικά επαγγελλόταν
Φταίει και ο ΣΥΡΙΖΑ που (σαν έτοιμοι από καιρό) είχαν) τέτοιο πάθος να αρπάξουν τις καρέκλες;
Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί εφαρμόζει και ψήφισε το μνημόνιο, κόβει μισθούς και συντάξεις, ξεπουλά την δημόσια περιουσία, καταστρατηγεί την Δημοκρατία, οδηγεί την χώρα στα βράχια, δεν αντιμετωπίζει την φτώχια και την ανεργία, δημιουργεί νέα διαπλοκή, ενισχύει τις Τράπεζες αντί τους  πολίτες, επιβάλλει συνεχώς νέους φόρους, συρρικνώνει την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια.
Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί τίποτα, δεν άλλαξε στα βασικά. Μνημόνιο (το 3ο  και 4ο  ), φτώχεια, ανεργία, λιτότητα, ύφεση, υγεία, πρόνοια, παιδεία στα ίδια χάλια, κλείσιμο επιχειρήσεων, αυτοκτονίες, οι νέοι ξενιτεύονται κ.α.
Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί πρόσθεσε και άλλα, ασφαλιστικό, φορολογικό, εθνικοί κίνδυνοι, προσφυγικό, το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, νέα μέτρα και…
Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί η ζωή χειροτερεύει  ! Χειροτέρευσε !
Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί κατάντησαν ίδιοι με τους προηγούμενους.

Και για την Ηλεία ;
«Μηδέν εις το πηλίκον» και ο νομός ενώπιον μιας ακόμη καταστροφικής περιόδου.
Δεν έχουν κάνει τίποτα.
Δυόμιση  χρόνια τώρα και ούτε ένα έργο.
Ακόμα και αυτό της «Ολυμπίας Οδού», καταστροφή…

Ήρθαν στη εξουσία (ο ΣΥΡΙΖΑ) και δεν είχαν στοιχειωδώς ένα πρόγραμμα, ένα σχέδιο   για την Ηλεία. Τίποτα. Μηδέν.

Και από στελέχη; Κοιτάξτε τους και  κρίνετε τους.
Οι Βουλευτές κάτω του μετρίου (που αν ήταν μαθητές, ακόμη στο παιδικό σταθμό θα ήταν) και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κατηγορούν την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να φωτογραφίζονται, να κάνουν δηλώσεις, να προβάλλουν τα «δι' ενεργειών μου» και βέβαια να ψηφίζουν «ναι σε όλα στη βουλή», απολαμβάνοντας τα οικονομικά και άλλα οφέλη της εξουσίας.
Τα κομματικά στελέχη στην Ηλεία (του ΣΥΡΙΖΑ) κινούνται από το λίγο έως το τίποτα (σε αριθμό  και σε ικανότητες).

Οι ίδιοι φταίνε και όχι όσοι τους κατακρίνουν.
Κάτι επίσης άκομψο είναι ο ειρωνικός τόνος της φωνής τους όταν προβάλλουν το επιχείρημα ότι τον Σεπτέμβριο όλοι γνώριζαν για την υπογραφή του Μνημονίου και άρα, τώρα δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται.

Πρόκειται για αισχρό επιχείρημα, μάλλον για αισχρή ειρωνεία.
Ένα χρόνο τώρα τι άλλαξε ;
Εκτός βέβαια από το ποιοι κάθονται στις κυβερνητικές καρέκλες (αν και πολλοί ανανήψαντες Πασόκοι έχουν στρογγυλοκαθίσει..)
Οι σπασμωδικές κυβερνητικές κινήσεις δείχνουν ότι ήσαν ανέτοιμοι να κυβερνήσουν, ήσαν έτοιμοι μόνο για την υφαρπαγή της εξουσίας.
Μόνο τους μέλημα φαίνεται η κατάκτηση και διατήρηση  του εξουσιαστικού μηχανισμού (έστω και υπό το αβάσταχτο βάρος του Μνημονίου).

Εάν συνεχίσουν να κυβερνούν όπως έχουν κάνει ως  τώρα, και δεν αλλάξουν ρότα -  που δεν το βλέπω - λίγα είναι τα ψωμιά τους ..

Κοιτάς λοιπόν προς το κέντρο όποθεν  τα πολιτικά γεγονότα τεκταίνονται και καθορίζουν τις τύχες (γ… την ατυχία μας !) και η αίσθηση που έχεις, η εικόνα που προσλαμβάνεις είναι πως βλέπεις ένα ενεργό ηφαίστειο ζόφου που εκβάλλει λάβα  και καταστρέφει  την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Παρακολουθείς τους πρωταγωνιστές, και τα εκφέροντα και διατυπούμενα  από, τον Αλέξη (τον ανανήψαντα), τον Κούλη (τον καταστροφέα), την Φώφη  (την ανύπαρκτη), τον Σταύρο (της διαπλοκής), τον Λεβέντη (...και ..), το νεοναζιστικό ζόμπι και  τον Δημήτρη (τον μονάχο και μοναχό) και σε πιάνει σύγκρυο και κρύος ιδρώτας, όταν συνειδητοποιείς ότι αυτές οι εναλλακτικές λύσεις που προσφέρονται ….

Κοιτάς και στην Ηλεία και την Περιφέρεια και σε αυτούς που διαμορφώνουν και καθορίζουν την πορεία του νομού μας και εκτός της υποκρισίας, ανοησίας και ανικανότητας, βλέπεις, γκρεμό, χαράδρα

Όμως τι άλλο υπάρχει;
Τι μπορεί να γίνει ;
Η  απάντηση  είναι μια..

Στην τρύπα που μας χώσανε, ας μην τους αφήσουμε να μας θάψουν κιόλας!

Μπροστά στην οδυνηρή πραγματικότητα, έχουμε έναν και μόνον δρόμο.
Να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε τα πάντα απ' την αρχή.
Να κάνουμε μια νέα αρχή για την περιοχή.

Για όλα αυτά χρειάζονται, νέα μυαλά και νέοι άνθρωποι που να αγαπούν τον τόπο τους  να είναι προοδευτικοί, ελεύθεροι και ελευθερογνώμονες.


Κυρίως χρειάζεται συμμετοχή των πολιτών  της Ηλείας στα κοινά και στους αγώνες και άλλη προσέγγιση  στην επιλογή του κάθε είδους εκπροσώπους τους στους Δήμους, στην Περιφέρεια στην Βουλή.

1 σχόλιο:

  1. ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΣΑΝΕ,,,,, ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ; ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΜΑΣ :

    ΑπάντησηΔιαγραφή