Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

«Αρχαία Ολυμπία, Ηλεία, Μπορείς να αντιδράσεις ?» ...τάσεις υποτίμησης της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και της Αρχαίας Ολυμπίας ...


«Αρχαία Ολυμπία, Ηλεία, Μπορείς να αντιδράσεις  ?»
...τάσεις υποτίμησης της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και της  Αρχαίας Ολυμπίας ...


Δεν έφτανε η «κολοβή» λαμπαδηδρομία που εξαιρεί όλο τον Κάμπο της Ηλείας  (Δύο Δήμους και μεγάλες πόλεις , Γαστούνη, Ανδραβίδα, Λεχαινά, Βάρδα),
έχουμε και μια διαφαινόμενη προσπάθεια να υποβαθμιστεί η ίδια η τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία και ταυτόχρονα  της αναβάθμισης ως κυρίας τελετής αυτής  της παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο στους Ιάπωνες Διοργανωτές της 32ης Ολυμπιάδας…


Μετά την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λωζάνη 2020» στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 17/09/2019 και  όχι στην Αρχαία Ολυμπία,
έχουμε την μη προβολή της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία…



...αλλά αυτής της τελετής  ( και μόνο..)  για την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο (Ελλάδα μπορείς) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Tokyo 2020» όπως παρουσιάζεται στο  τηλεοπτικό spot/κάλεσμα πολύ γνωστών αθλητών και καλλιτεχνών  για την συμμετοχή των πολιτών στο Παναθηναϊκό Στάδιο  χωρίς να υπάρχει κάτι αντίστοιχο κάλεσμα συμμετοχής  για την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία ( https://youtu.be/K58eqPyhrgQ  )

Η Δράση «Ελλάδα Μπορείς (Ellada Mporeis)» μάλιστα στην σελίδα της ψευδώς αναφέρει ότι:

Αυτή  ( η παράδοση της φλόγας στο Καλλιμάρμαρο ) «θα σηματοδοτήσει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων» !!!
…και ψευδώς συνεχίζει «Η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας είναι μία στιγμή μοναδικού συμβολισμού και υπερηφάνειας για την Ελλάδα»

 ενώ η Αφή της Ολυμπιακής φλόγας γίνεται πριν από κάθε Ολυμπιάδα στο χώρο της αρχαίας Ολυμπίας, αυτή και μόνο αυτή αποτελεί μοναδικό στον κόσμο γεγονός με την τελετή εκείνη που αναγγέλλει παγκόσμια το γεγονός την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ενώ η τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο είναι ο τελευταίος απλά σταθμός της φλόγας εντός της Ελλάδας  για την χώρα και πόλη τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων

..και όπως σωστά αναφέρει Konstantinos-Livon Antonopoulos  σε ανάρτησή του στο Facebook
«...σύμφωνοι, να έρθουμε, αλλά το ερώτημα είναι γιατί δεν προσκαλείται το κοινό και στην Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, στις 12 Μαρτίου; .. προς τι αυτή η επιλεκτική προβολή της Τελετής Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο; ... υπάρχει σκοπιμότητα ή είναι μια ακόμη τρανταχτή και αδικαιολόγητη αβλεψία; ...το ίδιο συνέβη και στο αντίστοιχο σποτ του 2016 .. κανείς δεν είχε αντιδράσει τότε και ιδού τα αποτελέσματα.. μήπως πρέπει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ή η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας να δημιουργήσει το δικό της σποτ;»

Υποβαθμίζεται ακόμη περαιτέρω η Αρχαία Ολυμπία… και τίθεται το  ερώτημα :

«Αρχαία Ολυμπία, Ηλεία, Μπορείς να αντιδράσεις» ?

  • Ή  το πολιτικό σύστημα της Ηλείας και της Περιφέρειας  είναι μόνο για ταξιδάκια στη Λωζάνη και για χαμόγελα με όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται και κερδίζουν αμύθητα ποσά  από την αισχρή εκμετάλλευση και εμπορευματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων.?                
  • Θα διεκδικήσει η Αρχαία Ολυμπία αυτά που της αναλογούν  ή θα αρκείται  με ψίχουλα που δίνουν στην Ολυμπία ( θα δώσουν 13 εκ. ευρώ για  ανακαίνιση των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας/ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία όταν τα έσοδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής /ΔΟΕ είναι 10αδες  δισ. Ευρώ) ?                                                                 
  • Θα διεκδικήσουν το ο Ολυμπιακό Μουσείο (Musée olympique) που βρίσκεται στη Λωζάνη της Ελβετίας  να έρθει στην Αρχαία Ολυμπία ?                          
  • Θα απαιτήσουν έναν αναβαθμισμένο ρόλο στην Αρχαία Ήλιδα πρωτεύουσα του κράτους των Ηλείων και διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων επί μία χιλιετία και πλέον και να μην μένουν ικανοποιημένοι με μια ολιγόλεπτη επίσκεψη της ολυμπιακής φλόγας  ?                                         
     
  • Θα διεκδικήσουν η Ολυμπιακή Φλόγα και η Λαμπαδηδρομία θα διαβεί όλη τη Ηλεία ( και τον Κάμπο) και να μην κάνει «όπισθεν» μετά την Αρχαία Ήλιδα ? Και παρεμπιπτόντως αν η επιστροφή της λαμπαδηδρομίας ακολουθήσει την ψευτοδιαδρομή του «Δρόμου της Εκεχειρίας θα είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ ( γιατί αυτό φαίνεται στον ανεπίσημο χάρτη της διαδρομής της Λαμπαδηδρομίας )   
  • Θα ανέχονται να μην έχει ρόλο η Ηλεία, η Αρχαία Ολυμπία, η Ήλιδα, αλλά όλο αυτή η παρασιτική αγέλη των χρυσοκάνθαρων της ΔΟΕ ( που μάλιστα η σχεδόν το σύνολο των «αθανάτων» δεν έχει επισκεφτεί καν την Αρχαία Ολυμπία !-όπως το ομολογεί η ίδια ΕΟΕ σε ανακοίνωσή της ) ?                     
  • Θα διεκδικήσουν να διεξαχθεί  στην Αρχαία Ολυμπία και όχι στην Αθήνα η «Σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής»  και η «Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών» που θα  πραγματοποιηθούν  στη Ελλάδα  το 2021 ?                                                                                   
  • Πόσο θα ανέχονται την ψευτοδιαδρομή του «Δρόμου της Εκεχειρίας» από την Αρχαία Ήλιδα προς την Αρχαία Ολυμπία και όχι την πραγματική με βάση τις  ιστορικές πηγές διαδρομή την επονομαζόμενη «Ιερά Οδό», την κλασική, πεδινή διαδρομή συνολικού μήκους 300 σταδίων (περίπου 57 χλμ) η οποία ένωνε τους δυο πυλώνες του Ολυμπισμού. Πρόκειται για την διαδρομή, που με αφετηρία την πόλη της Ήλιδας, ακολουθούσε κάθε τέσσερα χρόνια και για δυο ημέρες η μεγαλοπρεπής Ιερά Πομπή, μέχρι την άφιξή της στο Ιερό της Ολυμπίας γεγονός που σηματοδοτούσε την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ?

Ερωτήματα έθεσα… 
Απαντήσεις δεν θα πάρω…
Το πολιτικό σύστημα της Ηλείας έχει δώσει τις απαντήσεις του με τον χατζηαβατισμό του… τη αποδοχή των πάντων…( θυμηθείτε δρόμος «Πατρών-Πύργου», Σιδηρόδρομος, Αεροδρόμια κλπ..) αρκεί να κάθεται στην καρέκλα της μικροεξουσίας τους…

Σημειώσεις/Υπογραμμίσεις  :
1.
Η συνολική αναφορά παραχάραξη  αναφέρει:
«η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας για κάτι μοναδικό και θετικό. Για μια ώρα ο κόσμος στρέφει την προσοχή του στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου η Ελλάδα θα σηματοδοτήσει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας είναι μία στιγμή μοναδικού συμβολισμού και υπερηφάνειας για την Ελλάδα, και πολύ περισσότερο σήμερα που η χώρα μας το έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ.» (https://www.facebook.com/pg/ElladaMporeis/about/?ref=page_internal)

2.

Κάποια από τα Ηλειακά Μέσα Ενημέρωσης ( ?) άς κρύψουν  την  υποτελή και γλειφτική στάση τους ..προσβάλουν τους Ηλείους ( οι ίδιοι δεν προσβάλλονται ... άλλους  στόχους έχουν… καμιά ανάθεση έργου…ίσως και καμιά θέση στο συμβούλιο της ΔΟΑ ..όπως παλιά ..)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου