Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Αρχαία Ολυμπία.. Τουρίστες εν καμίνω…στο καμίνι ...

 Αρχαία Ολυμπία.. Τουρίστες εν καμίνω…στο καμίνι ...

  • ...η αίθουσα αναμονής είναι κλειστή.., οι τουαλέτες του σταθμού είναι σε αθλία κατάστασή… θέλουμε και Τουρισμό …


Του Γιώργου Νάθενα/ George Nathenas και του Kostas Genidounias  
«Χθεσινες (08/08/2023)φωτογραφιες απο τον σιδηροδρομικο σταθμό της Αρχαιας Ολυμπιας, κορυφαιου τουριστικού προορισμού στη χωρα μας.
Οι επιβατες του τραινου (στη συντριπτικη πλειοψηφια τους ξενοι επισκεπτες-τουριστες, επιβαινοντες στα κρουαζεροπλοια που πιανουν στο λιμανι του Κατακολου), περιμενουν στο υπαιθρο, μεσα στον καυτο ηλιο, επειδη
  • η αιθουσα αναμονης ειναι κλειδωμενη απο τον μισθωτη των κτιριων του σταθμου, στον οποιο τα εχει εκμισθωσει η ΓΑΙΑ-ΟΣΕ.
Εαν καποιος απο την ΓΑΙΑ-ΟΣΕ διαβαζει αυτες τις γραμμες, ας παρεμβει να μεριμνησει η αρμοδια υπηρεσια της να ζητησει απο τον εκμισθωτη του σταθμου να ανοιξει την αιθουσα αναμονης, για το ωραριο που λειτουργουν τα δρομολογια καθημερινα (απο 7.30 - 14.00).
  • Επισης οι τουαλέτες του σταθμου ειναι σε αθλια κατασταση, σπασμενες (οπως και του σταθμου στο Κατακολο) και δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν.
Ειναι ντροπη αυτο που συμβαινει
 και θα πρεπει η επισκευη και επαναλειτουργια τους να προβλεφθει (εστω και με συγκριτικο πινακα) στην τρεχουσα εργολαβια βελτιωσης της γραμμης που χρηματοδοτειται απο την Περιφερεια Δυτικης Ελλαδος (ΠΕΠ) στο πλαισιο της ΟΧΕ Πυργου (ας το εξετασει αμεσα το θεμα αυτο ο ΟΣΕ και ο μηχανικος Γραμμης με εδρα Πατρα, φιλος Χρήστος Οικονόμου).
Οι ξενοι τουριστες-επιβατες των κρουαζεροπλοιων ειναι η κυρια πηγη επιβατικης κινησης της εν λογω γραμμης και πρεπει παση θυσια να περιφρουρηθει η στοιχειωδης ποιοτητα λειτουργιας και παρεχομενων εξυπηρετησεων απο τον Σιδηροδρομο
  • (θα πρεπει επισης η Hellenic Train να επαναλαβει τα προσθετα δρομολογια που εκτελουσε μεχρι και προ 3ετιας για τις καλυτερες δυνατες ανταποκρισεις με τα κρουαζεροπλοια στο Κατακολο - τροχαιο υλικο εκει τουλαχιστον δοξα τω Θεω υπαρχει και μαλιστα σε πολυ καλη κατασταση και καθαρο, χωρις γκραφιττι, χαρη στην πολυ καλη μεριμνα απο το ολιγαριθμο τοπικο στελεχιακο δυναμικο της Hellenic Train στον Πυργο)»

Σιδηροδρομικός σταθμός Αρχαίας Ολυμπίας.

"Ένα μέρος που επισκέπτονται το καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες. Οι εικόνες από τις τουαλέτες του σταθμού , απογοητεύουν και εκθέτουν την χώρα μας
. Εγκατάλειψη. Ο τουρίστας βγαίνοντας από το πλοίο/αεροπλάνο, ψάχνει πάντα το τρένο ως πρώτο μέσο μεταφοράς γιατί έτσι έχει μάθει να ταξιδεύει στην χώρα του. Στην Ελλάδα ο σιδηρόδρομος δεν είναι προτεραιότητα, δυστυχώς. Για το θέμα έχουν γίνει αναφορές από σιδηροδρομικούς. Αλλά ο ΟΣΕ (η διοίκηση του εννοώ) δεν συγκινήθηκε . Θα ενημερώσουμε την πολιτική ηγεσία άμεσα.
  • Σημειώνω ότι οι τουρίστες αφού επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο , περιμένουν το τρένο στο ύπαιθρο καθώς το κτίριο του σταθμού είναι σφραγισμένο. (Οι τουαλέτες είναι εκτός του κτιρίου σε παρακείμενο χώρο).
Ο αγώνας συνεχίζεται.

ΟΛΥΜΠΙΑ Νο 2

Όπως έγραψα χτες, ο σταθμός παραμένει σφραγισμένος & 100 + τουρίστες περιμένουν στο ύπαιθρο και στον ήλιο το τρένο σε ένα από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Τουαλέτες τις είδατε ….Ούτε παγκάκι δεν έχουν 🙃"





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου