Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Ντροπή ! Ειδικό Σχολείο και κόβεται το ρεύμα και πλημμυρίζει και χωρίς θέρμανση και σε κοντέινερ και με τρύπια δάπεδα και πάλι Ντροπή τους !

 Ντροπή ! Ειδικό Σχολείο και κόβεται το ρεύμα και πλημμυρίζει και χωρίς θέρμανση και σε κοντέινερ και με τρύπια δάπεδα και πάλι Ντροπή τους !

  • Κάποιοι πρέπει να είναι πολύ άθλιοι, πολύ αναίσθητοι, πολύ τίποτα για την κατάσταση που έχει περιέλθει ΕΕΕΕΚ (Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης)
Οι σχολικές μονάδες (τα κτίρια και οι λειτουργικές τους ανάγκες) είναι στην ευθύνη του Δήμου και εν προκειμένω του Δήμου Πύργου (που δεν ντρέπεται..), αλλά και η Υπηρεσία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής τι πράττει, γιατί δεν επεμβαίνει ?
  • Ιδού τι καταγγέλλει η «Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση (Α.Ρ.ΠΑ) καθηγητών Ν. Ηλείας
« ΤΟ ΕΕΕΕΚ, ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΡΟΛΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ
  • Είναι δυνατόν να γίνεται διακοπή ρεύματος, λόγω έλλειψης χρημάτων, σε δημόσιο σχολείο εν έτει 2023; ΕΙΝΑΙ.
  • Είναι δυνατόν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να περνούν αρκετές ώρες καθημερινά μέσα σε αίθουσες γεμάτες υγρασία ή που πλημμυρίζουν όταν βρέχει; ΕΙΝΑΙ.
  • Είναι δυνατόν να υπάρχουν σχολικές αίθουσες με τρύπια δάπεδα; ΕΙΝΑΙ.
  • Είναι δυνατόν να λειτουργεί σχολείο χωρίς θέρμανση μέσα στο χειμώνα, γιατί δεν επαρκούν τα χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα; ΕΙΝΑΙ.
  • Είναι δυνατόν να λειτουργεί σχολείο Ειδικής Αγωγής σε κοντέινερ για 15 ολόκληρα χρόνια; ΕΙΝΑΙ.
Τα παραπάνω δεν αποτελούν εικονική πραγματικότητα. Είναι η ωμή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει το ΕΕΕΕΚ (Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης) Πύργου και την οποία μας μετέφεραν ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου, όταν επισκεφθήκαμε η Α.Ρ.ΠΑ μαζί με τον Ακρίτα Καλούση, εκπρόσωπο των Παρεμβάσεων και μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, τη σχολική μονάδα.
Τι να προλάβουν να κάνουν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί: να διδάξουν, να φροντίσουν τους μαθητές τους, να τους παρηγορήσουν, να τους αφηγηθούν ιστορίες κατευναστικές, όταν τα νερά λιμνάζουν και τα κρύο παγώνει τις καρδιές; Δεν είναι μάγοι και ταχυδακτυλουργοί. Είναι δάσκαλοι.
Είναι ολοφάνερο ότι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους παλεύουν μόνοι.
Οι υπεύθυνοι φορείς συνεχίζουν το μακάριο ύπνο τους, επιδεικνύοντας την ανάλγητη αδιαφορία τους απέναντι στα ειδικά σχολεία, τα οποία δεν ζητούν κάτι παραπάνω από τα άλλα, αλλά το αυτονόητο: αξιοπρεπείς συνθήκες λειτουργίας σε σύγχρονα κτίρια. Εν τω μεταξύ το δημόσιο σχολείο «αναβαθμίζεται», σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ενώ στην πραγματικότητα ζούμε όλοι καθημερινά την άνευ προηγουμένου υποβάθμισή του!
Ως Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση απαιτούμε, για μια ακόμη φορά, την αύξηση της χρηματοδότησης (αίτημα που διαχρονικά προβάλλει και διεκδικεί η ΕΛΜΕ Ηλείας) για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των δημόσιων σχολείων και ειδικά των σχολείων στα οποία φοιτά το πιο ευάλωτο μαθητικό δυναμικό.
Απαιτούμε εδώ και τώρα, χωρίς αναβολές και εμπαιγμούς, να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο ΕΕΕΕΚ Πύργου που θα κάνουν τη λειτουργία του στοιχειωδώς ανθρώπινη.
  • Και επιτέλους να δρομολογηθεί η στέγασή του σε κτίριο αντίστοιχο με τις ανάγκες του, κι όχι πια σε κοντέινερ. ΑΙΔΩΣ, ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ!
Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική ΠΑρέμβαση (Α.Ρ.ΠΑ) καθηγητών Ν. ΗΛΕΙΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου