Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Ένα άρθρο για την Διεύθυνση Μεταφορών» & Επικοινωνιών Ηλείας (και ολίγα τινά δικά μου)

 Ένα άρθρο για την Διεύθυνση Μεταφορών» & Επικοινωνιών Ηλείας (και ολίγα τινά δικά μου)

  • Τα ψεύτικα λόγια του ελάχιστου αντιπεριφερειάρχη ...
  • Ο «Πόλεμος των Ρόουζ» και των Κλόουν στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας της ΠΔΕ … (αυτά δικά μου μετά το άρθρο ..στο τέλος..)
«Ζητώ συγγνώμη για την μακροσκελή ανάρτησή μου, αλλά....
Με αφορμή τη δήλωση-«ηχηρή παρέμβαση» του Αντιπεριφερειάρχη κ.Κοροβέση, αναφορικά με την «ολοκληρωτική αναδιάρθρωση για την ολική επανεκκίνηση της Διεύθυνσης Μεταφορών» & Επικοινωνιών Ηλείας, η οποία κατά την άποψή του, τα τελευταία χρόνια υπολειτουργούσε, δημιουργώντας προβλήματα σε πολίτες, παραθέτω τα εξής:
  • -Στη Διεύθυνση Μεταφορών, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 υπηρετούσε Διευθυντής ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε.
  • -Στο Τμήμα Αδειών Οδήγησης υπηρετούσε Προϊστάμενος μέχρι το Δεκέμβριο του 2023 ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε.
  • -Στο Τμήμα Μεταφορών & Επικοινωνιών Αμαλιάδας υπηρετούσαν δύο τεχνικοί υπάλληλοι μέχρι το Δεκέμβριο 2023, όταν ο ένας από αυτούς συνταξιοδοτήθηκε, ενώ για τον άλλον έληξε η σύμβασή του.
Έχοντας υπηρετήσει στην συγκεκριμένη Διεύθυνση για οκτώ χρόνια, ήταν διαπιστωμένο ότι υπήρχε έλλειψη προσωπικού-υπαλλήλων και όχι Προϊσταμένων, κάτι για το οποίο τόσο οι προηγούμενοι προϊστάμενοι, όσο και εμείς οι υπάλληλοι, είχαμε διαμαρτυρηθεί είτε εγγράφως, είτε με προσωπικές παραστάσεις σε όλες τις εκάστοτε ηγεσίες του Νομού από ετών. Ακόμα και ο ίδιος από τη θέση του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη που κατείχε μέχρι προσφάτως, είχε ενημερωθεί για τις ανάγκες αυτές.
Συμπεραίνω λοιπόν, ότι με τις συγκεκριμένες κινήσεις, δεν βελτιώνεται η κατάσταση που υπάρχει στη Διεύθυνση, απλά αναπληρώνονται οι συνταξιοδοτηθέντες υπάλληλοι, όπως ούτως ή άλλως προβλέπεται από τον Υπαλληλικό Κώδικα και τον Οργανισμό Λειτουργίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεπώς με αυτά που ανακοινώθηκαν δεν προστίθεται επιπλέον προσωπικό ώστε να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα.
Επιπροσθέτως επισημάνω ότι στη συγκεκριμένη Διεύθυνση, οι υπάλληλοι που υπηρετούσαν και αυτοί που ακόμα υπηρετούν, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την εξυπηρέτηση του Ηλειακού Λαού, από τον οποίο ελάμβαναν πολλά συγχαρητήρια, γιατί διαπίστωναν και οι ίδιοι οι πολίτες, ότι κάτω από αντίξοες συνθήκες -λόγω έλλειψης προσωπικού- εξυπηρετούνταν χωρίς καθυστέρηση.
  • Με αυταπάρνηση οι υπάλληλοι όλων των Τμημάτων (εργαζόμενοι εκτός ωραρίου, Σαββατοκύριακα και αργίες, ακόμα και μη λαμβάνοντας την κανονική άδεια που από το νόμο δικαιούνται), είχαν καταφέρει να εξυπηρετούν το κοινό, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καλύπτοντας αντικείμενα εργασίας για τα οποία απαιτούνται πλέον του ενός υπαλλήλου και ουδέποτε έδωσαν δικαιώματα σε ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Θεωρώ λοιπόν ανήθικο, εκ μέρους όλων των αιρετών, να παίζουν τα πολιτικά τους παιχνίδια στις πλάτες των υπαλλήλων, που πραγματικά δουλεύουν υποδειγματικά. Πολιτική δεν ασκείται με λόγια. Από αυτά έχουμε χορτάσει. Αλλά με πραγματικά έργα.
Παρόλα αυτά παραμένω ρομαντική και αισιόδοξη με την ελπίδα ότι, ΟΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟ
Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΡΟΟΥΖ» ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΟΟΥΝ (ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ)
  • Το Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας που τελεί και λειτουργεί ως υποβαθμισμένο υποκατάστημα της ΠΔΕ (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) ουσιαστικά αποτελεί πεδίο «μάχης» και ανταγωνισμού αυτών των μικροτήτων που παριστάνουν τους αντιπεριφερειάρχες, χρησιμοποιείται ως πασαρέλα και φωτογραφικό φόντο από αυτούς που νομίζου ότι είναι κάτι…
  • Ο νυν αντιπεριφερειάρχης Ηλείας (που φωτογραφίζεται ακατάπαυστα και ταξιδεύει σε Αθήνα συνεχώς για να φωτογραφηθεί) θεωρεί και χρησιμοποιεί την καρέκλα του αντιπεριφερειάρχη ως εφαλτήριο για βουλευτική υποψηφιότητα και παριστάνει τον Ηλειάρχη (τρομάρα του..)..
  • Οι τσακωμοί συχνοί και φωνές των διαπληκτισμών (του πλακώματος..) με τον αντιπεριφερειάρχη (και υποβαθμισμένο ..) της τεχνητής νοημοσύνης ..ΑΙ.. υποδηλώνουν επόμενα δυσάρεστα…
  • Η αντιπαράθεση του με τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Ηλείας (και που και αυτός επιδιώκει βουλευτική υποψηφιότητα) έντονη (ουσιαστικά δεν μιλιούνται) και οι επικαλύψεις οι … εισπηδήσεις αρμοδιοτήτων, είναι ανάλογες φαρσοκωμωδίας και προσομοιάζουν σε Commedia dell'arte (ξεχωριστές και αντιπαρατιθέμενες επισκέψεις σε υπουργεία, φωτογράφηση επειδή τοποθέτησε καθρέπτη δρόμου
  • Οι Υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, το προσωπικό ελάχιστο (μόνο 120 άτομα), σοβαρές υπηρεσίες (πχ, Οικονομικών) έχουν μεταφερθεί στη Πάτρα ..
  • Η τελευταία ανακοίνωση περί « Επανεκκίνησης της Διεύθυνσης Μεταφορών της Π.Ε. Ηλείας» και για «Διευθύντρια στην Διεύθυνση Μεταφορών τοποθετείται η μέχρι πρότινος Διευθύντρια Διοικητικού Οικονομικού, Σίσσυ Νικολάου η οποία αναλαμβάνει να επανεκκινήσει το Τμήμα και να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα.» είναι σε όλους ότι αποτελεί εξοστρακισμό κα υποβάθμιση της συγκεκριμένης υπαλλήλου με έντονο στο στοιχείο της εκδικητικότητας..
  • … για δε την χηρεύουσα θέση «Διευθυντή Διοικητικού Οικονομικού»… πολύπαθη θέση που έχει πολλούς με μπάρμπα … στην Περιφέρεια άσχετους με το αντικείμενο (Διοίκηση και Οικονομικά), έχει δει και αρχαιολόγους και μπορεί και θεολόγους..
Είναι μια ωραία ατμόσφαιρα..
… και όλα αυτά στης Ηλείας (στου κασίδη) το κεφάλι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου