Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Καϊάφας …μια εξοργιστική, προκλητική και μεθοδευμένη εγκατάλειψη …

 Καϊάφας …μια εξοργιστική, προκλητική και μεθοδευμένη εγκατάλειψη …

  • Οι Ιαματικές Πηγές σταμάτησαν να αναβλύζουν, τα έργα σταμάτησαν, τα κτίρια καταρρέουν, η Καζάρμα γκρεμίστηκε …


Καϊάφας…όλα σε απαξίωση, σε διάλυση, ρημαδιό..
  • Ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών & αποκατάστασης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της Λίμνης Καϊάφα, με προϋπολογισμό 10 εκατ. € εγκαταλείφθηκε, τα έργα που ξεκίνησαν (η Α΄ Φάση) σταμάτησαν χρόνια τώρα ..
  • Ο Πύργος Καζάρμα μετατρέπεται σε σωρό από πέτρες και σε λίγο δεν θα υπάρχει πιά..
  • Οι Ιαματικές Πηγές σταμάτησαν να αναβλύζουν τόσο στο σπήλαιο Ανυγρίδων Νυμφών που χρησιμοποιείται για λουτροθεραπεία, όσο και στο σπήλαιο ποσιθεραπείας (και εισπνοθεραπείας & ρινοπλύσεων) Γερανίου ή Ατλαντίδων Νυμφών ..το φαινόμενο είχε ξεκινήσει από το 2023 αλλά το 2024 έχει πάψει ολοκληρωτικά η ανάβλυση ιαματικού νερού.. τώρα τα νερά είναι θολά, κρύα, αναπτύσσεται άλγη, είναι βρώμικα δύσοσμα …
  • Τα κτίρια των Ξενοδοχείων, Εστιατορίων, Καφέ κλπ., καταρρέουν, φαντάσματα του παρελθόντος, των παλιών εποχών, που επισκέπτες συνέρρεαν και έδιναν ανάσα ζωής και οικονομικής ανάπτυξης..
Τον εγκατέλειψαν (τον Καϊάφα), τον αφήνουν να ρημάζει και αφού διαμορφωθεί -τεχνηέντως-  μια κοινωνική αντίληψη «αφού είναι άχρηστοι και ανίκανο το Δημόσιο, να το πάρουν Ιδιώτες για να έλθει ανάπτυξη..» (παλιά συνταγή..). να παραδοθεί κοψοχρονιά σε ιδιώτες…
Χωρίς κανείς να αντιλέγει στην συμμετοχή του Ιδιωτικού Τομέα και της Επιχειρηματικότητας (με πραγματικές και ισχυρές οικονομικά επενδύσεις) αλλά να εγκαταλείπεις, απαξιώνεις, καταστρέφεις ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης (που κάποτε ήκμαζε) που συνδυάζει τα πάντα (Ιαματικές Πηγές, Λίμνη, Βουνό, Δάσος, Παραλία) είναι προμελετημένο «Έγκλημα».
  • Υπουργείο Πολιτισμού, ΕΤΑΔ, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Περιφερειάρχης και ο κάτοικος Ζαχάρως αντιπεριφερειάρχης Ηλείας), οι βουλευτές ( η ασχολούμενη με τους Ωκεανούς είναι από την Ζαχάρω..), ο Δήμος Ζαχάρως (ο νυν δήμαρχος παλαιότερα ήταν λαλίστατος…) έχουν την ευθύνη… και τους έμειναν οι φωτογραφικές πόζες τα μεγάλα λόγια..
Οι φωτογραφίες είναι Dimitris Kanellopoulos (Καζάρμα), Giannis Filippopoulos (Ξενοδοχείο «Αρήνη»), Nikos Moraitis (σπήλαιο Ανυγρίδων Νυμφών)









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου