Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

….διαμαρτυρία των Ηλείων μόνο εκεί, στην Αρχ. Ολυμπία και στον Μητσοτάκη…

 ….διαμαρτυρία των Ηλείων μόνο εκεί, στην Αρχ. Ολυμπία και στον Μητσοτάκη…


Το να κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου συνέλευση ενώ την ίδια μέρα (Τετάρτη 10 Νοεμβρίου) θα βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία ο Πρωθυπουργός και να μην επιδιώκει συνάντηση μαζί του μάλλον είναι υπεκφυγή διαμαρτυρίας
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας αντίθετα (και σωστά) αφενός κλείνει τα καταστήματα της Αμαλιάδας ( ούτε καφέ ούτε ψωμί να μην διατίθεται…) και αφετέρου κινεί για την Αρχαία Ολυμπία και επιδιώκει συνάντηση για να διαμαρτυρηθεί….
  • Αυτό δεν πρέπει να κάνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου ( που του έχει κατατεθεί από επαγγελματίες ανάλογη πρόταση) αλλά και της Αρχαίας Ολυμπίας, της Γαστούνης, της Κρέστενας, της Ζαχάρως, των Λεχαινών, της Ανδραβίδας και όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι του Νομού ?
  • Αυτό δεν πρέπει κάνουν οι Σύλλογοι Εστίασης, το Επιμελητήριο ?
Αντί για ψηφίσματα (μόνο) και δηλώσεις μετά φωτογραφιών στα μέσα ενημέρωσης, δεν πρέπει να διαμαρτυρηθούν, να κινητοποιηθούν, να κάνουν συγκεντρώσεις ? ( στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, πορεία και είχαν μαύρα μπαλόνια)
Η διαμαρτυρία όλων προς αυτόν( τον πρωθυπουργό) που έβαλε λουκέτο στην αγορά και τις επιχειρήσεις δεν είναι μονόδρομος ?
  • Κάθε άλλη μη δράση ουσιαστικά αναιρεί το ρόλο αυτών των φορέων που είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών τους…
Αλλά δεν είναι οι φορείς των επιχειρηματιών που πρέπει να διαμαρτυρηθούν, να συγκεντρωθούν και να απαιτήσουν επίλυση των προβλημάτων ..
  • Είναι οι Δήμοι, η Περιφέρεια, οι Αγρότες, οι εργαζόμενοι, όλοι οι Ηλείοι πρέπει να κινητοποιηθούν εκεί στην Αρχαία Ολυμπία απαιτώντας την κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου « Πάτρα-Πύργος-Μεσσηνία», την επαναλειτουργία του Σιδηροδρόμου, τις σχολές ΑΕΙ, σχέδιο ανασυγκρότησης για την Ηλεία, ουσιαστικά μέτρα για τους πυρόπληκτους….
Αυτά δεν θα έπρεπε να γίνουν ?
Αυτά δεν πρέπει να απαιτηθούν ?
Έτσι δεν πρέπει να διεκδικηθούν ?
Υ.Γ.
Τα μέσα ενημέρωσης θα κινηθούν από απλή παρουσίαση της καθόδου του Κ. Μητσοτάκη και γλειφτικά δημοσιεύματα έως μελό του στυλ ελεείστε μας …. παλιά η συνταγή και ωφέλιμη για τους ιδιοκτήτες …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου