Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Τα … οράματα … του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη

 Τα … οράματα …  του Περιφερειάρχη  Νεκτάριου Φαρμάκη


Πριν τις εκλογές είδε όραμα (για την Ηλεία), στον Καϊάφα και πάλι είδε όραμα (για την Ηλεία),  στις πυρκαγιές του καλοκαιριού (τότε του κάηκε η μισή Ηλεία και αυτός έβλεπε εμπρηστές) ξανά είδε όραμα (για την Ηλεία), στις πλημμύρες  πριν λίγο καιρό ( όταν ό τόπος μας είχε μετατραπεί σε λίμνη) ματαείδε όραμα (για την Ηλεία)..


Γενικώς όταν ζορίζεται ο Περιφερειάρχη  Νεκτάριου Φαρμάκη το ρίχνει(βλέπει ..) οράματα, όνειρα κα έχει μεγαλόπνοα  σχέδια για την Ηλεία…  

  • … αλλά ο Περιφερειάρχης συγχέει τα  οράματα ως μέθοδο ενός μέντιουμ, μιας χαρτορίχτρας, αυτής που διαβάζει το φλυτζάνι του καφέ … και την μυθιστορηματική φαντασία με την πολιτική πραγματικότητα

Επί θητείας  κανένα σοβαρό, μεγάλο και εθνικό έργο υποδομής δεν έχει κατασκευαστεί, μελετηθεί   για την Ηλεία

  • Επί θητείας του χάθηκαν οι Πανεπιστημιακές Σχολές, δεν έχει ξεκινήσει ο Σιδηρόδρομος, η « Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα» είναι στην εξαγγελία, το «Πύργος-Ολυμπία» και «Ολυμπία -Αρκαδία» στο μηδέν, το Φυσικό Αέριο θα φτάσει στην Παταρά αλλά όχι στην Ηλεία,  μιλιά για το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, ο εκσυγχρονισμός  του αρδευτικού δικτύου στα αζήτητα, κάποια έργα που ξεκίνησαν σταμάτησαν ( παράκαμψη Αγίου Ιωάννη, έργα χερσαίου χώρου στο Κατάκολο κλπ.), η αξιοποίηση της Αρχαίας Ολυμπίας έχει μείνει στα λόγια,  η ανάπτυξη του Πρωτογενούς  τομέα της  Οικονομίας έχει μείνει στα λόγια συμπάθειας και συμπαράστασης, όπως τα παχιά λόγια για βοήθεια προς τους πληγέντες από τις πρόσφατες κακοκαιρίες , το ίδιο και η ανάπτυξη του Δευτερογενούς  τομέα της  Οικονομίας, το ίδιο και η  αναγκαία κατασκευή  σχολικών υποδομών που θα αντικαταστήσουν το αίσχος των προκάτ  αιθουσών… και τόσα άλλα  


Το όραμα τους που ως έννοια είναι « ο εξιδανικευμένος στόχος, στον οποίο επικεντρώνονται οι ελπίδες ή αποβλέπουν οι ενέργειες ενός ατόμου ή συνόλου» η ηγετική ομάδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το προσεγγίζουν ως   «κατάσταση έκστασης που συνοδεύεται από οράματα/όνειρα και παραληρήματα» και έχει καταντήσει αυτό εφιάλτης , μνημείο ανικανότητας  για το παρόν και το μέλλον της  Ηλείας.

Αυτοί  οι ολετήρες  και κοροϊδευτές  του νομού μας βρίσκουν και τα κάνουν.

Βρίσκουν  και τα κάνουν, όταν  τα μέσα ενημέρωσης  του τόπου μας (κυρίως τα τρία Π..), δεν ασκούν κριτική, έλεγχο, δεν υψώνουν «φωνή» ,  και κάθε μέρα έχουν ανακοινώσεις  «δραστηριότητας» της ηγετικής ομάδας της Περιφέρειας .

  • Πάει ο Περιφερειάρχης  Ν. Φαρμάκης στα Βάρδα εξάστηλο δημοσίευμα. Μίλα ο  Φαρμάκης για ..οτιδήποτε  εξάστηλο δημοσίευμα . Υπογράφει ένας Αντιπεριφερειάρχης ένα έγγραφο για κάτι , ποζάροντας σε φωτογραφία, πεντάστηλο δημοσίευμα. Στρώνουν μια «φλοίδα»  άσφαλτο ποζάρει άλλος Αντιπεριφερειάρχης εξάστηλο δημοσίευμα.
  • Κόβουν την Ηλεία από προγράμματα, από έργα, «πνίγουν» το αεροδρόμιο, την οδική σύνδεση με Αρκαδία,  μιλιά. Ούτε μονόστηλο.
  • «Ρίχνουν»  την Ηλεία στις πιστώσεις, σε έργα, σε δράσεις, αυτοί εκθειάζουν τον Φαρμάκη, γράφουν για οράματα ..
  • Κάνει απολογισμό η ΠΔΕ  ο Φαρμάκης,  δεν τον ρωτούν ποια είναι η κατανομή ανά νομό της Περιφέρειας.
  • Παίρνουν κάποια ολοσέλιδη διαφήμιση, χειροκροτούν έξαλα..

Αλλά και οι Δήμαρχοι;

Και αυτοί μιλιά.

  • Μιλιά για τα μεγάλα και αναγκαία έργα υποδομής, λες και η «Ολυμπία Οδός» δεν αφορά τον Δήμο Πύργου, Ήλιδας, Πηνειού, Ανδραβίδας-Κυλλήνης   ή  η συνδέσει της Ηλείας με την Αρκαδία δεν αφορά τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.
  • Βολεύονται με κάνα μικροεργάκι, μόνιμα με απλωμένο το χέρι, σαν ζήτουλες .
  • Δεν τολμούν να διαμαρτυρηθούν, ελπίζοντας την εύνοια του «μεγάλου»  του Φαρμάκη.
  • Ο χορός των μίζερων και υποταγμένων

Αλλά και εμείς (όχι όλοι ) οι πολίτες,  μιλιά !

Συνεχίζουμε να οραματιζόμαστε … σαν σε κώμα και σε  αφασία..

Μας περιγελούν και δεν συμβαίνει τίποτα !

Μας κοροϊδεύουν και το διασκεδάζουμε !

Μας «κλέβουν» και τους επιβραβεύουμε !

Ελπίζω να κάνω λάθος στα γραφόμενα μου και να διαψευστώ !

 Αλλά πιστεύω πως όχι, δεν κάνω λάθος !

Η  Ηλεία χρειάζεται, σχέδιο εξόδου από τον  βάλτο την υποανάπτυξης  και οπισθοδρόμησης, διαρκή αγώνα διεκδίκησης, ικανούς και τίμιους ανθρώπους να ηγηθούν και τους Ηλείους ενωμένους και αποφασισμένους !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου