Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Αίσχη κατά του νεκρού Αμαλιαδίτη μηχανοδηγού στα Τέμπη Γιώργου Κουτσούμπα ..Εξώδικο της οικογένειας του

 Αίσχη κατά του νεκρού Αμαλιαδίτη μηχανοδηγού στα Τέμπη Γιώργου Κουτσούμπα ..Εξώδικο της οικογένειας του

  • Εξεταστική για τα Τέμπη: Δεν σέβονται ούτε το ιατρικό απόρρητο των νεκρών
  • Προκλητικές μεθοδεύσεις Ν.Δ. να στραφεί η έρευνα στο νεκρό μηχανοδηγό και τη ΡΑΣ
  • Εξώδικο της οικογένειας του Γιώργου Κουτσούμπα μετά τα «γαλάζια» αίσχη
  • Η διαρροή της ντροπής που δείχνει την ξεκάθαρη στόχευση της πλειοψηφίας να θαφτούν οι πολιτικές ευθύνες • Η προσβολή Τσαβδαρίδη με το ιατρικό απόρρητο των νεκρών • Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.
  • Τι θέση παίρνει ο Αμαλιαδίτης βουλευτής (& νυν υφυπουργός) και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη Αντρέας Νικολακόπουλος ?

Προσωπικά δεδομένα ιατρικού χαρακτήρα του νεκρού μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών παρουσίασε ο βουλευτής της Ν.Δ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, καταπατώντας το ιατρικό απόρρητο σε live μετάδοση.
  • Ο βουλευτής της κυβερνώσας παράταξης προκάλεσε χθες ορυμαγδό αντιδράσεων παρουσιάζοντας προσωπικά δεδομένα του νεκρού σε ζωντανή μετάδοση και υπονοώντας ότι δεν θα έπρεπε για λόγους υγείας να βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση.
  • Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ομόφωνη απόφαση για να πέσει «μαύρο» στην Εξεταστική και να συζητηθούν off camera τα απόρρητα ιατρικά δεδομένα για τον μηχανοδηγό που βρήκε τραγικό θάνατο.
  • Στόχος του Λ. Τσαβδαρίδη να αποδείξει πως ο μηχανοδηγός δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση λόγω βεβαρημένου παρελθόντος σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του. Ο εισηγητής της ΝΔ προσπάθησε να αποδώσει ευθύνες στη ΡΑΣ για την επιλογή του προσώπου.
Το σχέδιο της «γαλάζιας» πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή να βάλει στο κάδρο των ευθυνών τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων είχε διαφανεί από την περασμένη εβδομάδα με βασικό στόχο να μειωθούν και να κρυφτούν οι πολιτικές ευθύνες για την τραγωδία (βλ. Ζουμάρουν στη ΡΑΣ για να βγάλουν... λάδι το υπουργείο).
Η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου, με τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Λάζαρο Τσαβδαρίδη, να καταπατά το ιατρικό απόρρητο σε ζωντανή μετάδοση, επιχειρώντας να παρουσιάσει στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο του νεκρού μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας.
  • Ο στόχος ήταν ξεκάθαρα να αποδειχθεί ότι ο μηχανοδηγός δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση λόγω θεμάτων υγείας, αλλά και να ασκηθεί πίεση προς την πρόεδρο της ΡΑΣ, Ιωάννα Τσιαπαρίκου, η οποία κατέθεσε σήμερα. Η κ. Τσιαπαρίκου έδωσε σήμερα τα σχετικά ιατρικά πιστοποιητικά, με την πλειοψηφία να τα κρίνει ελλιπή και να περνά στο επόμενο βήμα μεθόδευσης.
ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
«Μπούμερανγκ» γυρνούν στη Ν.Δ. οι άθλιες μεθοδεύσεις στα όρια της σκύλευσης νεκρού για το έγκλημα στα Τέμπη. Καταπέλτης η οικογένεια του νεκρού μηχανοδηγού κατά Τσαβδαρίδη.
Την έντονη αντίδραση των συγγενών του μηχανοδηγού που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα των Τεμπών προκάλεσαν οι μεθοδεύσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, με την καταπάτηση κάθε ιατρικού απορρήτου και μια διαρροή-ντροπή στα όρια της σκύλευσης νεκρού.
Η σύζυγος και οι τρεις κόρες του μηχανοδηγού απέστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία κατηγορώντας τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Λάζαρο Τσαβδαρίδη, για παραβίαση του ιατρικού απορρήτου.(το εξώδικο παρατίθεται πλήρες..)
Η οικογένεια σημειώνει
  • «από την πλευρά μας αντέξαμε τον πόνο που μας προκάλεσε ο άδικος θάνατος του συζύγου και πατέρα μας, θρηνήσαμε τον άνθρωπό μας.
  • Πιστεύετε ότι δεν θα αντέξουμε και δεν θα απαντήσουμε στην πολιτική απρέπεια και ανηθικότητα κάποιων; Κάνετε λάθος» και προσθέτει «η πολιτική και ηθική ανεπάρκεια κάποιων δεν μπορεί να καταργήσει το δικαίωμά μας να πενθήσουμε το δικό μας άνθρωπο. Ένα τους ζητάμε μόνο: Να σεβαστούν τη μνήμη του και να λένε αλήθειες».
Σε άλλο σημείο της διαμαρτυρίας τους υπογραμμίζουν
  • «διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την άνω συμπεριφορά του ανωτέρω Βουλευτή και όσων συμμετείχαν στην παραβίαση του ιατρικού απορρήτου και κυρίως στην αλλοίωση του περιεχομένου των ιατρικών εγγράφων και τους καλούμε να παύσουν εφεξής κάθε αντίστοιχη μειωτική πράξη αναφορικά με τον θανόντα συγγενή μας, ιδίως δε, όταν τα λεγόμενά τους δεν συνοδεύονται από αντίστοιχα αποδεικτικά στοιχεία».
Αφήνουν, ακόμη, σαφείς αιχμές και για την κάλυψη της υπόθεσης από τα ΜΜΕ τονίζοντας ότι προετοίμασαν το έδαφος για τη συγκεκριμένη στοχοποίηση και «”λησμόνησαν” να αναφέρουν δημοσίως ότι στα έγγραφα αυτά ο πατέρας και σύζυγος ημών, κρινόταν απολύτως ικανός».



 

Με στοιχεία από την Εφημερίδα Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου