Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Στην Ηλεία, σε Δήμους, δεν υπάρχουν σκάνδαλα ???

  • …και μερικά άλλα τινά (που πρέπει να ειπωθούν) …

Ενώ αλλού
  • υπάρχει παρέμβαση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) μετά από αίτημα Δημάρχου διότι σε Δήμο και σε προηγούμενη χρήση, υπήρξαν «υπόνοιες εικονικότητας προμήθειας» σχετικά με δαπάνες, έγιναν «..απευθείας αναθέσεις για την προμήθεια … συνιστώντας τεχνητή κατάτμηση της προμήθειας με αποτέλεσμα την αποφυγή διενέργειας διαγωνιστικών διαδικασιών» και η ΕΑΔ, ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο του πρώην δημάρχου ... και τη διενέργεια σχετικής ΕΔΕ & το πόρισμα συσχετίστηκε με δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών….
Στην Ηλεία (πχ. στον Δήμο Πύργου, στον Δήμο Ήλιδας κλπ.) που τόσα έχουν γραφεί, τόσα έχουν καταγγελθεί (& απo τους νυν Δημάρχους..),
  • για αμαρτωλές, υπέρογκες και πολλές απευθείας αναθέσεις, περίεργες προσλήψεις, έργα και εργασίες που υπερκοστολογήθηκαν, για ευνοηθέντες, για πονηρές συμβάσεις και με εκπτώσεις 5% (Λατομείο Ελαιώνα, Διυλιστήριο Πηνειού, 1.400.000 Πύργος, 1.800.000€ Ήλιδα ..), για φουσκωμένες μελέτες, για καταχρεώση των Δήμων και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος (και συνεπακόλουθα των Δημοτών), για ρύπανση του περιβάλλοντος (πχ. παράνομες χωματερές), για εγκληματική παραμέληση Δημοτικής Περιουσίας (αθλητικές εγκαταστάσεις), για χαριστικές συμβάσεις (πχ. ΚΔΑΠ Κούβελος), για προβληματική διαχείριση δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών (ΔΗΚΕΠ,Δ.Ε.Π.Α.Ε.-Ο.Τ.Α., Λιμενικό Ταμείο κλπ.) και τόσα άλλα …,
αυτά δεν πρέπει να ελεγχθούν, να αποδοθούν και καταλογιστούν τυχόν ευθύνες (τουλάχιστον οι πολιτικές..), να ενημερωθούν οι Δημότες ?
…ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ (που πρέπει να ειπωθούν)
Επίσης δεν πρέπει να προσεχτούν τα συνήθη τρωκτικά και απομυζητές του Δημοτικού κορβανά, που επανήλθαν εγγύς και επιδιώκουν να συνεχίσουν τις «δουλειές» τους (με όχημα τα μέσα ενημέρωσης κλπ.), «φλερτάρουν» ξεδιάντροπα για νέες οικονομικοπολιτικές συνευρέσεις, ?
Η Δημοκρατία, η Περηφάνεια και η Αξιοπρέπεια στους Δήμους μας, η αλλαγή σελίδας τους, η Ανάπτυξη, το ξεπέρασμα της μιζέριας και της απαξίωσης του τόπου, προϋποθέτει και απαιτεί, …
  • Διαφάνεια, Δημόσια Ενημέρωση των Πολιτών, όχι κουκούλωμα, αποφυγή λαθών του παρελθόντος και
  • Όχι απλή διαχείριση των Δήμων αλλά Σχέδιο Ανάταξής τους που να είναι συνολικό, δομημένο, ενιαίο και ανά τομέα δράσης και χρονικά και χωρικά κατανεμημένο, ίσως να κάνω λάθος αλλά τέτοιο δεν υπάρχει… αλλά δράση ..βλέποντας και κάνοντας.. (δυστυχώς ..)
  • Διεκδίκηση ..!!!
Υ.Γ.
Είχα γράψει πριν την ανάληψη των Δημοτικών Αρχών από τους νέους…
«Οι επόμενοι της Δημοτικής Αρχής να προσέξουν,
  • διότι πολλά γίνονται και ακούγονται … «Αχός βαρύς ακούεται, πολλά …», η πεπατημένη, οι επαφές (πολιτικά περίεργες και εκδοτικά προβληματικές..) είναι οδός αποτυχίας …, οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις ίσως εκθέσουν, τα αιτήματα πολλά, οι δυνατότητες κάλυψης περιορισμένες, η επαναχρησιμοποίηση καιροσκόπων και πολιτικών τυχοδιωκτών θα εκθέσει, το σχέδιο ανάκαμψης του Πύργου και διεκδίκησης των αναγκαίων για αυτήν δεν είναι ορατό (ίσως και ανύπαρκτο..), το κουκούλωμα προβληματικών και παράνομων καταστάσεων (όχι μόνο της απερχόμενης δημοτικής αρχής αλλά και της (προ) προηγούμενης και οργανισμών .. Λιμενικό Ταμείο, ΔΗΚΕΠ, κλπ.) θα βλάψει …, οι θωπείες με Κυβέρνηση και Περιφέρεια πρέπει να έχουν το όριο ότι συμφέρει τον Δήμο Πύργου.. (και όχι αυτούς) …και τέλος η αχαριστία και η αγνωμοσύνη είναι κακή ιδιότητα ..
  • Ελπίζω να διαψευστούν οι ανησυχίες μου.. Οψόμεθα …»
Αλλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου