Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Πήραν ..έχασαν τρεις Σχολές ΑΕΙ και πήραν ένα πρόγραμμα σπουδών και θριαμβολογούν…

 Πήραν ..έχασαν τρεις Σχολές ΑΕΙ και πήραν ένα πρόγραμμα σπουδών και θριαμβολογούν…

  • ..σβησμένη από το Πανεπιστημιακό χάρτη η Ηλεία
Θριαμβολογούν για την ίδρυση «Προπτυχιακού Προγράμματος Ολυμπιακών Σπουδών» (& όχι Σχολής ΑΕΙ ) στην Αρχαία Ολυμπία, αυτοί που εξοβέλισαν τις Πανεπιστημιακές Σχολές (κυβερνητικοί βουλευτές Ηλείας και Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών)και αυτοί που φάνηκαν ανίκανοι να κρατήσουν-υπερασπιστούν τις Σχολές ΑΕΙ της Ηλείας (Περιφερειάρχης.. που βέβαια μερίμνησε για την Αιτωλοακαρνανία, την πατρίδα του)
Επαίρονται και καμαρώνουν για κάποια Σχολή «Ολυμπιακών Σπουδών» , σύμφωνα με μια «ανεπίσημη πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας», με ασαφές περιεχόμενο και πρόγραμμα σπουδών, ακαθόριστο αριθμό «Φοιτητών», που τοποθετείται κάπου στο έτος 2025-2026, που είναι κάτι παρόμοιο με αυτά τα προγράμματα που διοργανώνει η ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία)
  • … όπως ήταν και η αναγγελία «εν χορδαίς και οργάνοις» το 2022 για το περιβόητο «Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών» ,στην Ολυμπία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, του Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη και των κυβερνητικών βουλευτών (ιδιαίτερα της ντόκτορ..)
..κάτι το ολίγον & αβέβαιο για τους ιθαγενείς Ηλείους..
  • Ειρωνεία αποτελεί, ότι την ώρα που θριαμβολογούν (για να κρύψουν τις πομπές τους) σε απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σε βουλευτή της Ηλείας, ενημερώνει ότι η ΕΘΑΑΕ( Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης) ενέκρινε την μεταφορά σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία των Σχολών Μουσειολογίας και Γεωπονίας και την κατάργηση του ΤΕΦΑΑ.. (η απόφαση στις σημειώσει και φωτογραφία)
..εν τω μεταξύ ο χάρτης των σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών τα λέει και τα δείχνει όλα, η Ηλεία δεν υπάρχει ( από διαφήμιση του Πανεπιστημίου Πατρών στον τοπικό τύπο)
Σημείωση:
Η ΕΘΑΑΕ( Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης)
  • «ενέκρινε το προτεινόμενο στρατηγικό σχέδιο του Ιδρύματος στο οποίο είχε προταθεί από το ίδιο το Πανεπιστήμιο (απόφαση Συγκλήτου 184/22.3.2021), μεταξύ άλλων, α) η απορρόφηση του Τμήματος Μουσειολογίας (με έδρα τον Πύργο) από το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας με ταυτόχρονη μεταφορά της έδρας του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας στην Πάτρα και β) η συνένωση των Τμημάτων …., «Γεωπονίας» με έδρα την Αμαλιάδα και «Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής» με έδρα το Μεσολόγγι σε «Τμήμα Γεωπονίας» με έδρα το Μεσολόγγι» &
  • «.. απέστειλε εισήγηση στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,…την …αναστολή λειτουργίας Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Παν. Πατρών (Πύργου). Το εν λόγω σε αναστολή λειτουργίας Τμήμα του Παν. Πατρών, το οποίο ιδρύθηκε με τον ν. 4610/2019, παρέμεινε ανενεργό κατά το διάστημα των τεσσάρων και πλέον ετών από το 2019 έως σήμερα, καθώς δεν υπήρξε ούτε εισαγωγή φοιτητών ούτε διαθέσιμο διδακτικό προσωπικό, λόγω της μη έναρξης της εκπαιδευτικής του λειτουργίας.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου