Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Το Πανεπιστημιακό Τμήμα του Πύργου έχει τελειώσει… βάζει λουκέτο…

 Το Πανεπιστημιακό Τμήμα του Πύργου έχει τελειώσει…  βάζει  λουκέτο…



Το  Πανεπιστημιακό Τμήμα του Πύργου δεν λειτουργεί, είναι κλειστό, δεν κάνουν μαθήματα είτε κάνουν ελάχιστα, καθηγητές δεν υπάρχουν, η Μουσειολογία δεν λειτουργεί παντελώς, υπάρχει μη ανακληθείσα απόφαση κατάργησης του Τμήματος Πύργου    

Αλλεπάλληλες και έντονες είναι οι κραυγές αγωνίας γονιών και φοιτητών  και όλο το πολιτικό σύστημα της Ηλείας  και του Πύργου επιδίδεται σε ανέξοδες δηλώσεις και ανακοινώσεις και  ικανοποιεί εαυτούς

Η Κυβέρνηση κρύβεται, 

οι Ηλείοι κυβερνητικοί βουλευτές  κατατρίβονται με την φωτογράφησή τους, …η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών αδιαφορεί, η Περιφέρεια δεν ασχολείται ( ή ασχολείται μόνο με την Πάτρα και το Αγρίνιο), ο Δήμαρχος Πύργου «επαναστατεί» με έγγραφα και με δηλώσεις για να καλύψει την αβελτηρία του και τα μέσα ενημέρωσης της Ηλείας είτε χειροκροτούν πρωτοσέλιδα τον «χαρτοπόλεμο» του Δημάρχου Πύργου και του Περιφερειάρχη

…και όλοι τους είτε λένε και δείχνουν το πρόβλημα κοιτώντας το «δάχτυλό» τους αλλά ποτέ τον υπεύθυνο της τραγικής κατάστασης που έχει περιέλθει το Πανεπιστημιακό Τμήμα του Πύργου και που είναι η κυβέρνηση ... και που φέρει απολύτως και ολοκληρωτικά την όλη ευθύνη..

..και του χρόνου αν δεν υπάρχει Πανεπιστημιακό Τμήμα στον Πύργο θα δούμε που κρυφτούν όλοι τους….

Η Νίκη Γιαννάρου  μητέρα φοιτήτριας ( ατόμου ΑμεΑ)  του τμήματος ΔΟΕΠ&ΤΜ σε ανάρτηση της αναφέρει:

«η κατάσταση που βιώνει η κόρη μου ,οι συμφοιτητές της και οι οικογένειες τους είναι πρωτόγνωρη και απαράδεκτη...

Τα παιδιά είναι σε μια απελπιστική κατάσταση γιατί χάνοντας το τρέχον εξάμηνο, χάνουν την πρακτική τους στο επόμενο, δεν μπορούν να αναλάβουν διπλωματική εργασία είναι παιδιά χρωστούν μόνο ένα μάθημα ή εργαστήρια προηγούμενων εξαμήνων...ακόμα και παιδιά επι πτυχίο.

Το Χειμερινό εξάμηνο άρχισε την 5η Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται την 15η Ιανουαρίου συμπληρώνοντας 13 διδακτικές εβδομάδες. Σήμερα βρισκόμαστε στην 10η εβδομάδα και οι φοιτητές του Ζ΄εξαμήνου στην κατεύθυνση της Επικοινωνίας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ..η κατεύθυνση της Μουσειολογίας αυτοκαταργήθηκε για τον ίδιο λόγο...Στην κατεύθυνση των Τουριστικών διδάσκονται λιγότερα απο τα μισά μαθήματα. Στο σύνολο τους διδάσκονται 13 απο τα 34 μαθήματα σε όλες τις κατευθύνσεις»  Ολόκληρη  η ανάρτηση της Νίκη Γιαννάρου στο τέλος του σημειώματος.

Ο  πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών στο Πανεπιστημιακό Τμήμα του Πύργου, Νικηφόρος Ψυχογιάννης μιλώντας στην ΟΡΤ χαρακτήρισε αρχικά την κατάσταση απελπιστική, και στην «Μουσειολογία έπαψαν να γίνονται μαθήματα λόγω έλλειψης καθηγητών και να οδηγείται ουσιαστικά η κατεύθυνση αυτή προς τη διαγραφή.»

Η  απόφοιτη του τμήματος Μουσειολογίας Πύργου Γιώτα Καρανικόλα μιλώντας στο «ΛΕΤΡΙΝΑ FM» χαρακτήρισε «απίθανα γεγονότα που βίωσαν και βιώνουν οι φοιτητές στον Πύργο του τμήματος της Μουσειολογίας… με αποκορύφωμα αυτό το τραγικό το θέμα της μη αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων.»

Η πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Τμήματος Πύργου Αναστ. Ζαφειροπούλου δήλωσε στην Εφημερίδα «Πρωινή» : « η εισήγηση της Κοσμητείας να καταργηθεί το τμήμα, δεν έχει ανακληθεί  η Επιτροπή Εσωτερικής Αξιολόγησης του Πανεπιστημίου Πατρών θα στείλει στην Εθνική Αρχή Αξιολόγησης (πρώην ΑΔΙΠ) την εισήγηση για «λουκέτο» και απένταξη από το επόμενο μηχανογραφικό»  και «Το Πανεπιστήμιο Πατρών αγνόησε το αίτημα για ανανέωση των συμβάσεων των ακαδημαϊκών υποτρόφων ώστε να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η διδασκαλία του χειμερινού εξαμήνου και δεν επέδειξε ισχυρή βούληση στο να λειτουργήσει η συνδιδασκαλία μαθημάτων από καθηγητές άλλων μαθημάτων»

Ο Σύλλογος Φοιτητών πρώην Τμήματος «Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων» σε επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας υπογραμμίζει «Η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει είναι ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ.»

 

Ολόκληρη  η ανάρτηση της Νίκη Γιαννάρου :

«ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ......

Το 2017 η Χριστίνα μου έγινε φοιτήτρια του τμήματος ΔΟΕΠ&ΤΜ της πόλη μας. Στην φωτογραφία είναι η πρώτη της μέρα στην σχολή και το πρόσωπό της λάμπει απο χαρά .Απο εκείνη την ημέρα και για 2 ολόκληρα χρόνια η Πρόεδρος του τμήματος μας κα  Anastasia Zafeiropoulou  και εγώ κάναμε έναν αγώνα δρόμου για να λειτουργήσει το ασανσέρ της σχολής, ώστε να κάνει η Χριστίνα μου τα μαθήματά που γίνονταν στους επάνω ορόφους. Από την μια η Πρόεδρος έστελνε έγγραφα στους αρμοδίους, από την άλλη εγώ ήμουν σε συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Πρυτανεία του τότε ΤΕΙ και τον υφυπουργό Παιδείας για τον λόγο αυτό. Σε αυτά τα 2 χρόνια ο καθηγητής της κος   Γιώργος Παναγιωτόπουλος ανέβαζε την κόρη μου και φοιτήτρια του στον επάνω όροφο, που ήταν η αίθουσα τον μαθημάτων του,στα χέρια με την βοήθεια άλλων καθηγητών για να μην χάσει τα μαθήματά της έκδηλο τον κίνδυνο ατυχήματος. Ωσπου μια Τρίτη ,στο δεύτερο έτος η Χριστίνα μου είχε εργαστήριο στον δεύτερο όροφο και εννοείται δεν μπορούσε να ανέβει...Εκεί έβαλε τα κλάματα και εγώ υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί. Την ίδια στιγμή επικοινώνησα με τον κ Πρύτανη του ΤΕΙ και τον ενημέρωσα ότι αν και την επόμενη Τρίτη που η κόρη μου είχε εργαστήριο δεν λειτουργούσε το ασανσέρ εγώ θα απευθυνόμουν στον Εισαγγελέα και σε όλα τα κανάλια γιατί αυτό ήταν απάνθρωπο. Έτσι λειτούργησε το ασανσέρ και θεωρήσαμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά στην φοιτητική ζωή του παιδιού μου.

Φτάνοντας όμως στο σήμερα ...στα τέλη του 2020 και όχι πριν εκατό χρόνια η κατάσταση που βιώνει η κόρη μου ,οι συμφοιτητές της και οι οικογένειες τους είναι πρωτόγνωρη και απαράδεκτη...

Τα παιδιά είναι σε μιά απελπιστική κατάσταση γιατί χάνοντας το τρέχον εξάμηνο, χάνουν την πρακτική τους στο επόμενο, δεν μπορούν να αναλάβουν διπλωματική εργασία είναι παιδιά χρωστούν μόνο ένα μάθημα ή εργαστήρια προηγούμενων εξαμήνων...ακόμα και παιδιά επι πτυχίο.

Το Χειμερινό εξάμηνο άρχισε την 5η Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται την 15η Ιανουαρίου συμπληρώνοντας 13 διδακτικές εβδομάδες. Σήμερα βρισκόμαστε στην 10η εβδομάδα και οι φοιτητές του Ζ΄εξαμήνου στην κατεύθυνση της Επικοινωνίας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ..η κατεύθυνση της Μουσειολογίας αυτοκαταργήθηκε για τον ίδιο λόγο...Στην κατεύθυνση των Τουριστικών διδάσκονται λιγότερα απο τα μισά μαθήματα. Στο σύνολο τους διδάσκονται 13 απο τα 34 μαθήματα σε όλες τις κατευθύνσεις

ΟΙ σύλλογος φοιτητών ,τα παιδιά μεμονωμένα και όλοι οι γονείς έχουμε αποστείλλει άπειρα email και έχουμε κάνειαμέτρητες τηλεφωνικές επικοινωνίες προς το Τμήμα ,την Κοσμητεία ,την Πρυτανεία αλλά και το Υπουργείο Παιδείας ώστε να πάρουμε μια σαφή απάντηση από τις αρχές Νοεμβρίου για το τι θα συμβεί εμ το εξάμηνο αυτό.

Το Τμήμα έχει ήδη απο τις 16 Ιουλίου για τις ελλείψεις του αρμόδίως ,όπως επίσης και ο Αντιπορόεδρος έχει εκφράσει την αγωνία του με επιστολές που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το Τμήμα δεν έχει ιδίους πόρους ώστε να προσλάβει προσωπικό.

Η Κοσμητεία δεν έχει κάτι να απαντήσει..

Η Πρυτανική αρχή απαντά ότι απο την στιγμή που δεν έχει πιστώσεις καταλαβαίνουμε οτι δεν μπορεί να προσλάβει προσωπικό...

Το γραφείο της κ Υπουργού δεν υπογράφει ούτε καν τις 2 θέσεις ΕΔΙΠ απο το καλοκαίρι ,οι οποίες δεν επιβαρύνουν τον οικονομικό προϋπολογισμο με πρόσθετες δαπάνες.

Οι Γενικοί Γραμματείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης απαντούν, ο ένας ότι είναι απόφαση της Υπουργού να δώσει έκτακτες πιστώσεις και ο άλλος λυπάται αλλα δεν είναι θέμα της αρμοδιότητας του.

Το γραφείο του κ Υφύπουργού είναι γνώστης του θέματος αλλά επι της ουσίας καμία εξέλιξη που να αφορά το πρώην τμημα ΔΟΕΠ&ΤΜ υπάρχει.

Προχθές δώθηκαν επιπλέον 16 εκατομμύρια στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ,απο τα οποία το Πανεπιστήμιο Πατρών πήρε 1.276.800 αλλά όπως μου εξήγησε σήμερα ο κ Πρύτανης απο αυτά δεν μπορεί να προσλάβει διδακτικό προσωπικο αφού είναι για λειτουργικά έξοδα.

Απο τις πιστώσεις που δώθηκαν τον Οκτώβριο το 1.8 δώθηκε στο τμήμα του Πύργου ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ.

Στο Τμήμα υπάρχουν μονο 2 μέλη ΔΕΠ μόνιμο προσωπικό δηλαδή από το περασμένο έτος,παρόλαυτα τα μαθήματα και οι εξεταστικές των παιδιών πραγματοποιήθηκαν άψογα.

Εμείς και τα παιδιά μας ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΜΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΜΕΣΑ...Δεν ξέρουμε ποιος έχει την ευθύνη και δεν μας αφορά άλλωστε ,δεν είμαστε εμέις που θα το κρίνουμε αυτό.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ,ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΥΘΥΝΗ.

'Οποιος είναι αρμόδιος ας κοιτάξει στα μάτια την

Χριστίνα Παπαχρήστου-Γιαννάρου

μου και τους συμφοιτητές της  Νάντια Κργν/ Αναστασία Μανικά/ Marietta Alexopoulou /   Marios Beqiri /  Αρετή Τσιρώνη/  Ηλιας Καλαμαρας / Αντώνης Κωνσταντόπουλος  /  Σέβη Τσουρουνάκη  /  Ευτυχία Λέσση  /  Νίκος Ρηγάκης  /  Κωστας Πολυγενης  / Anthi Koutsaimani

και να τους απαντήσει

ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ......

Συγνώμη παιδιά αλλά είστε τόσοι πολλοί..     «    

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου