Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Όταν ένα σκάνδαλο «βαφτίζεται» ως επιτυχία ( στον Δήμο Πύργου)

Όταν ένα σκάνδαλο «βαφτίζεται» ως επιτυχία ( στον Δήμο Πύργου)



Ανακοινώθηκε «εν χορδαίς και οργάνοις» η δημιουργία ΚΔΑΠ μεΑ Πύργου «Ηλίανθος» και επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του στον  Κούβελο  ο δήμαρχος Πύργου Τ. Αντωνακόπουλος αλλά πίσω από το αναγκαίες υπηρεσίες προς τα άτομα με αναπηρίες κρύβεται με ένα μεγάλο σκάνδαλο.

Το σκάνδαλο συνίσταται στο ότι


  • το  «ΚΔΑΠ μεΑ Πύργου ‘’Ηλίανθος’’» δεν είναι Δημοτικό (δεν ανήκεις τον Δήμο Πύργου), είναι επιχείρηση ιδιωτική-συνεταιριστική (ΚοινΣΕπ) και παράγει κέρδη,
  •  σε αυτή επιχείρηση η δημοτική αρχή Πύργου παρεχώρησε δωρεάν ολόκληρο το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Κούβελο και δεν φτάνει μόνο αυτή η χαριστική παραχώρηση αλλά και
  • επιπλέον δαπάνησε 50.000 ευρώ για να καταστήσει λειτουργικούς τους χώρους του «Κούβελου» για την επιχείρηση αυτή.

Δηλαδή σε μια ιδιωτική/συνεταιριστική επιχείρηση παραχωρώ ένα τεράστιο ακίνητο, στο διαμορφώνω και στο δίνω να το εκμεταλλευτείς …  

Η διαχείριση ΚΔΑΠ μεΑ Πύργου «Ηλίανθος» είναι  από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚοινΣΕπ) δηλαδή είναι μια επιχείρηση  και δεν είναι δημοτική !


  • Είναι μια επιχείρηση  συνεταιρισμένων ιδιωτών με έσοδα  τα λεγόμενα voucher/ αξία τοποθέτησης» δηλαδή επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι οικογένειες από το κράτος και είναι 5.000  ευρώ ανά ωφελούμενο το έτος… και κάθε ομάδα των 25 ατόμων αποφέρει 125.000 €  το έτος (στην ΚοινΣΕπ «Ηλίανθος» ήδη λειτουργούν δυο ομάδες.
  • Σε αυτήν την επιχείρηση  παρεχώρησε δωρεάν ολόκληρο το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Κούβελο (γραφεία, χώρους  εκδηλώσεων, ξενώνες,  βοηθητικοί χώροι, γήπεδο μπάσκετ, ποδοσφαίρου, αύλειο χώρο κλπ… συνολικής έκτασης 12 στρεμμάτων και κτηρίων 1.200 τ.μ.) Η παραχώρηση  ισχύει για 15 έτη, άνευ τιμήματος (άνευ ενοικίου..) / δωρεάν για τα πέντε πρώτα έτη και  μετά τα 5 έτη  νέα συμφωνία … ( χωρίς υποχρεωτική καταβολή ενοίκιο..)

  • Σε αυτήν την επιχείρηση  δίνεται η δυνατότητα ταυτόχρονα να μισθώνει το ακίνητο σε τρίτους μετά τα πέντε χρόνια…!
  • Για αυτό το ιδιωτικό ΚΔΑΠ μεΑ Πύργου ( που δεν είναι δημοτικό)  δαπανήθηκε το ποσό των 50.000    « για την εκτέλεση εργασιών ώστε να καταστεί ο Πολυχώρος Κούβελου ικανός για την φιλοξενία της δομής ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και το  διαχειρίστηκε( !)   η “ΗΛΙΑΝΘΟΣ Κοιν.Σ.Επ.” ….

Τα ερωτήματα μεγάλα γιατί έγινε αυτή η χαριστική παραχώρηση και ανάθεση…


  • Γιατί μια επιχείρηση αφού έχει έσοδα δεν δημιουργεί ή ενοικιάζει χώρους και υποδομές δικές της αφού έχει έσοδα voucher/ επιδοτήσεις όπως ανάλογη ενέργεια έχει κάνει άλλο ΚΔΑΠ που λειτουργεί στον Πύργο ( και δεν εννοώ, ούτε υπαινίσσομαι να δοθεί και σε αυτούς  χώροι και χρήματα..)
  • Γιατί ο Δήμος Πύργου δεν λειτουργεί ( όπως είχε ) ΚΔΑΠ μεΑ  του Δήμου Πύργου ?

Υπογραμμίζω ( γιατί θα πουν τα ΑμεΑ δεν τα συμπονάς και είσαι ενάντια τους)    ότι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία απευθύνονται σε παιδιά / εφήβους / νέους ηλικίας  αλλά και σε ενήλικες με αναπηρία είναι απαραίτητα και βοηθούν τα μέγιστα αλλά και είναι αναγκαία για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και την  δημιουργική απασχόληση σε παιδιά και άτομα  με αναπηρία.


Αλλά άλλο η αναγκαία κοινωνική βοήθεια στα ΑμεΑ και άλλο οι σκανδαλώδεις παραχωρήσεις και χρηματικές επιδοτήσεις…

Υ.Γ.

1. Και ο πολυχώρος Αθλητισμού και πολιτισμού του Κούβελου πάει…

2. Και η ένταξη  του πολυχώρος Αθλητισμού και πολιτισμού του Κούβελου στους αθλητικούς χώρους το υπό διεκδίκηση ΤΕΦΦΑ πάει και αυτή ….?














 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου