Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Είναι και τα πολιτικά κόμματα στην Ηλεία σε καραντίνα ?

 Είναι και τα πολιτικά κόμματα στην Ηλεία σε καραντίνα ?

Ο τόπος μας, η Ηλεία βρίσκεται σε ακραία επικίνδυνη κατάσταση (οικονομική, αναπτυξιακή, υγειονομική, κοινωνική. φτώχια  κλπ.)  και τα κόμματα, στον τόπο μας ως οργανωμένες πολιτικές συλλογικότητες απουσιάζουν, δεν μιλούν, δεν προτείνουν, δεν αγωνίζονται, δεν οργανώνουν τον συλλογικό αναγκαίο αγώνα του ηλειακού λαού, βρίσκονται αλλού ( που?)

Δεν ομιλώ για το κόμμα κυβερνητικό εκπρόσωπο την ΝΔ (Ν.Ο.Δ.Ε./ Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Ηλείας) που απλώς λιβανίζει την κυβέρνηση,  ούτε τα ακροδεξιά και φασιστικά βδελύγματα, αλλά ομιλώ  για την αντιπολίτευση,  τις Νομαρχιακές Επιτροπές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ25 αλλά και των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ, της ΠΛΕΥΣΗΣ.

Δεν υπάρχουν και ίσως να εμφανιστούν σε εσωκομματικές διεργασίες είτε σε εκλογές ως ψηφοσυλλέκτες..

Η πολιτική δράση τους έχει εκπέσει  να λειτουργούν ως ακολουθίες, συνοδοί  των βουλευτών τους ( για τα κόμματα που έχουν εκπροσώπηση στην Βουλή), χειροκροτητές κάποιων πολιτευτών, εξαντλούνται ( και αν)  σε κάποιες ανακοινώσεις , ανέχονται (κόμματα, βουλευτές, κομματικοί παράγοντες) το σύστημα διαπλοκής της Ηλείας, δεν μιλούν για τον απαράδεκτο ρόλο των μέσων ενημέρωσης του νομού μας, δεν κάνουν κριτική στην απαράδεκτη ( και  ύποπτη..) δράση Δημοτικών αρχών και Περιφέρειας…

Ο ρόλος τους όμως είναι  άλλος και κυρίως είναι να υπερασπίζονται τα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, να αντιδρούν, να οργανώνουν δράσεις και αντιδράσεις, να μελετούν τα προβλήματα της Ηλείας, να έχουν προτάσεις και σχέδιο, να αποκαλύπτουν το ρόλο και της λειτουργία του συστήματος (το καθένα μέσα από την δική του ιδεολογική και πολιτική αφετηρία), να αναλύουν το επιμέρους της Ηλείας και να το εντάσσουν στο όλον της Ελλάδας, να μην είναι μόνο διανομείς κεντρικών ανακοινώσεων, να είναι κόμματα της Ηλείας !

Θα μπορούσαν μάλιστα κόμματα στην Ηλεία να έχουν και κοινή δράση ( τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ηλεία εντός και εκτός Βουλής) για θέματα του τόπου μας όπως,  Υγεία, Δρόμος Πάτρα-Πύργος-Μεσσηνία, Σιδηρόδρομος κλπ. …  γεγονός που θα ήταν και υπόδειγμα για κοινή δράση και των άλλων φορέων του νομού μας… Αλλά ..   

Η Ηλεία οπισθοδρομεί, ασθενεί, εκπίπτει  …. τα κόμματα σε αγρανάπαυση,  οι συνδικαλιστικοί φορείς είτε σε «κώμα» είτε σε «ξεψυχισμένες» και άμαζες «δράσεις  και οι Ηλείοι φοβισμένοι και «μεμονωμένοι» …

Κάπως πρέπει να αντιδράσουμε …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου