Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

…εν τω μεταξύ ( πίσω από το παραβάν του ανασχηματισμού …) Αυξήσεις – φωτιά έως 50% στους λογαριασμούς ρεύματος…

 …εν τω μεταξύ ( πίσω από το παραβάν του ανασχηματισμού …) Αυξήσεις – φωτιά έως 50% στους λογαριασμούς ρεύματος…


Όλα πάνε πρίμα…  


Ναυάγησε η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης και τη νύφη τη πληρώνουν τα μικρομεσαία και φτωχά νοικοκυριά μαζί με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε δυσάρεστη θέση θα βρεθούν αρκετοί καταναλωτές όταν θα πάρουν στα χέρια τους τον λογαριασμό του ρεύματος, καθώς θα αντικρίσουν αυξήσεις της τάξης του 35%-50%, ανάλογα τις τιμές αγοράς και τα συμβόλαια που διαθέτουν.

Τους φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που (ήδη) λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, με την κορύφωση να αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου.

  • Τα μικρά εισοδήματα θα πληγούν σφοδρά  και  θα περισκοπούν είδη πρώτης ανάγκης και βέβαια θα έχουμε εκτεταμένες αποκοπές ρολογιών/μετρητών ρεύματος …  
  • Οι αυξήσεις αυτές που καθιστούν αδύνατη τη βιωσιμότητα και των επιχειρήσεων έρχονται να προστεθούν στο κύμα ανατιμήσεων μιας σειράς αγαθών και πρώτων υλών που έκαναν την εμφάνιση τους από τον περασμένο Μάιο και όπως επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας), την ώρα που η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα βρίσκεται «στην εντατική», οι αυξήσεις στην ενέργεια έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή.


Οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας προχώρησαν στην ενεργοποίηση των σχετικών ρητρών που συνδέονται με το χονδρεμπορικό κόστος, το οποίο τους τελευταίους μήνες έχει παρουσιάσει αύξηση εξαιτίας της ανόδου του κόστους των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων διοξειδίου του άνθρακα, την αύξηση του κόστους του φυσικού αερίου και την αυξημένη -λόγω της εποχής- ζήτηση για ρεύμα.

Από τις αρχές Αυγούστου οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας μετακυλίουν ο ένας μετά τον άλλο το κόστος αυτό στα τιμολόγια των πελατών τους, με αποτέλεσμα ήδη οι επιχειρήσεις αλλά και τα νοικοκυριά να διαπιστώνουν ανατιμήσεις στους λογαριασμούς τους.

Με δεδομένο ότι από τον Μάρτιο του 2020 οι εταιρείες προμήθειας ανανέωσαν τις συμβάσεις της μέσης τάσης (επιχειρήσεις βιομηχανία, σουπερμάρκετ) που διέθεταν και τις συνέδεσαν με την τιμή της χονδρεμπορικής αγοράς, οι αυξήσεις στην τιμή της χονδρεμπορικής τον Αύγουστο επιβαρύνουν πλέον άμεσα τα τιμολόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου