Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Δαφνούλα Ολυμπίας Ηλείας .... μια Παιδική Χαρά, Χάλι και κίνδυνος … η εγκατάλειψη…

 Δαφνούλα Ολυμπίας Ηλείας .... μια Παιδική Χαρά, Χάλι  και κίνδυνος … η εγκατάλειψη…


Η κατάσταση στην Παιδική Χαρά αποτυπώνει πλήρως την απαξία του Δήμου Κρέστενας-Ανδρίτσαινας για τα ορεινά χωριά

Στην ομάδα «ΔΑΦΝΟΥΛΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ,ΗΛΕΙΑΣ» οι φωτογραφίες και τα σχόλια μιλούν και λένε…:


… «Δ
αφνουλα Αύγουστος 2021! Πάρτι γενεθλίων στο σκοτάδι με μια λάμπα και εκτεθειμένα σίδερα αντί για κούνιες»

…. «Φύγαμε από τα σπίτια μας καλοκαιριάτικα, μετά από δύσκολο χειμώνα για όλους. Θελήσαμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας διακοπές στο χωριό που μεγαλώσαμε και επιθυμούμε να αγαπήσουν και να απολαύσουν και τα ίδια στη ζωή τους. Πριν δύο χρόνια το παιδί μου έκανε


κούνια σε μια αυτοσχέδια που είχε φτιάξει ο νονός της (όχι Δαφνουλαίος) σε δύο μέρες που επισκέφθηκε το χωριό μας. Και αυτό γιατί όλες οι κούνιες ήταν κατεστραμένες, χωρίς κάποιος να νοιάζεται. Σήμερα, δύο χρόνια μετά όχι μόνο δεν υπάρχουν κούνιες, αλλά ο τόπος είναι γεμάτος με σίδερα και

σκουπίδια. Μόνο ντροπή μπορώ να νιώσω για την εικόνα που αντικρίζει τόσο το δικό μου παιδί, όσο και των φίλων μου.

Σκουπίδια, επικίνδυνα σίδερα, χωρίς φώτα σε ένα έρημο τοπίο, που κάποτε γιορτάζαμε τα πανηγύρια του χωριού μας! Ντροπή μόνο!!!!!»


… «Μόνο για άλλα έρχεστε στα χωριά μας και όχι για έργα... Ντροπή σας!!!»

…. «Απαραδεκτη και ντροπη η αδιαφορια του δημαρχου που δεν ενδιαφερεται για τα χωρια να κανει κατι να ερχονται οι νεοι στο χωριο να μην εχει μια παιδικη χαρα να παιξουν τα παιδακια και οχι μονο αυτα που ερχονται απο Αθηνα η αποδηποτε αλλου και για αυτα που μενουν στο χωριο πως θα αγαπησουν το χωριο μονο ντροπη και στεναχωρια αισθανομαι οταν περνω απο εκει και βλεπω αυτο το χαλι😡»...

….. «Παιδάκια να παίζουν δίπλα από σανίδες και σίδερα γιατί "κάποιος" επενέβη για να σταματήσουν τα έργα.. λάμπες που δεν ανάβουν και κολώνες που δεν πρέπει να ακουμπήσουν γιατί θα χτυπήσουν. ενας παρατημένος


χώρος, πλέον, λόγω πολιτικών διαφορών. Το μόνο που θέλουμε απ' τον δήμαρχο είναι να φτιάξει ΑΜΕΣΑ την παιδική χαρά του χωριό μας. Δεν γίνεται να προσπερνά αυτό το χάλι!»

…. «Είναι κρίμα τα παιδιά να μην έχουν κάπου να παίξουν με ασφάλεια και αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Ελπίζω να βρεθεί μια λύση σύντομα.»

…»Ντροπή!!! Είναι κρίμα να μην νοιάζεται κανείς για τα μικρά παιδιά του χωριού, ειδικά για τα μόνιμα. Κάντε κάτι επιτέλους!!!😡😡»

… «Ντροπή στον Δήμο για την κατάσταση αυτή βάλανε και 2ξυλα γιατί; κοροϊδία και μόνο άμεσα ζητάμε να γίνει η παιδική χαρά αυτή την στιγμή υπάρχουν 50 παιδάκια τουλάχιστον που δεν έχουν πού να παίξουν.»


…. «Ντροπή!!! 2 χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα. Εκθέτουμε τα παιδιά σε κίνδυνο και αυτό γιατί επιλέγουμε να έρθουμε στο χωριό μας!!! Υπάρχουν και παιδιά που μένουν μόνιμα στο χωριό και τα υποχρεώνεται να μένουν κλεισμένα στο σπίτι»

…. «Μας έχουν κουράσει τόσα χρόνια και οι δήμαρχοι και οι κοινοτάρχες!!!! Πρέπει δλδ να βγαίνουμε και να το λέμε συνεχεία??? Ας κάνουν μια φορά μετά από 30 χρόνια σε αυτό το χωριό αυτό που πρέπει!!»

.... «Και στο δικό μου χωριό την Θεισόα τά ίδια ξήλωσαν την παιδική χαρά από τόν χειμώνα για νά φτιάξουν καινούργια ακόμα τίποτα  Αναμένουμε??!!»

Μια η λύση … άμεσα επιδιόρθωση… στην Δαφνούλα και σε όλα τα χωριά !

… και παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι  

Κοίτα Σάκη μου το χάλι της/και ας την αδιαφορία και τα μπερδέματα/ Κοίτα Σάκη μου το χάλι της/κι άλλαξε απόφαση, βρες πρόφαση και διόρθωση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου