Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Τα κάγκελα λόγχες στην Πλατεία του Πύργου είναι επικίνδυνα, τραυματίζουν και πρέπει να αφαιρεθούν

 Τα κάγκελα λόγχες  στην Πλατεία του Πύργου είναι επικίνδυνα, τραυματίζουν και πρέπει να αφαιρεθούν


«Σοβαρό ατύχημα στο Επαρχείο, στην Κεντρική Πλατεία Πύργου Ηλείας ..Ένα αγοράκι περίπου 12 ετών τραυματίστηκε σοβαρά όταν κάνοντας ποδήλατο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καρφώθηκε με το χέρι σε κάγκελο, στο ύψος του αγκώνα και μεταφέρθηκε με το κάγκελο στο χέρι του στο νοσοκομείο Πύργου μετά από επέμβαση της Πυροσβεστικής (που έκοψε το κάγκελο)»

Ελπίζοντας και ευχόμενοι το παιδί γίνει καλά, τίθεται το μέγα ερώτημα : « Τι χρειάζονται λογχοφόρα κάγκελα σε κοινοχρήστους χώρους και δη στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου  όπου συχνάζουν και παίζουν παιδιά»

 


Μα λόγχες !, είναι δυνατόν! ?? ,  μια  επικίνδυνη περίφραξή του εκεί  παίζουν καθημερινά πολλά παιδιά και ελλοχεύει έτσι ο κίνδυνος, είτε επειδή ποδηλατούν, είτε μπορεί να ξεφύγουν της προσοχής των γονέων τους και επιχειρώντας να υπερβούν το κιγκλίδωμα (πχ. για να πιάσουν την μπάλα τους ή κάποιο άλλο παιχνίδι)

Λόγχες … κάγκελα με βέργα μασίφ σίδερο και απόληξη λόγχης είναι δυνατόν, στην Πλατεία, στο Επαρχείο, δίπλα μάλιστα σε Παιδική Χαρά ? Πόση ανοησία πια !


Εκεί πρέπει να έχει προβλεφθεί να μην υπάρχει τίποτα που να είναι επικίνδυνο, τίποτα που να είναι πρόβλημα, αλλά τα πάντα να δημιουργούν μια συνθήκη προφύλαξης, ηρεμίας και μη επικινδυνότητας…

Άμεσα πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα το υπάρχον κάγκελο από την Κεντρική


Πλατεία  με άλλο λιγότερο επικίνδυνο ή τουλάχιστον να αφαιρεθούν οι επικίνδυνες αιχμές (βέλη) που βρίσκονται στην κορυφή του ή να κολληθεί περιμετρικά μία λάμα και αυτό πρέπει να γίνει εκεί στην Πλατεία  και όπου  υπάρχουν ( σε Δημοτικούς χώρους…) λογχοειδή κάγκελα ή άλλα παρόμοια επικίνδυνα.. προς αποφυγή και άλλου ατυχήματος που ενδέχεται να αποβεί μοιραίο …

Στην Κεντρική Πλατεία θα έπρεπε η Δημοτική Αστυνομία Πύργου να περιπολεί να περιφρουρεί και να συμβουλεύει, ιδιαίτερα αυτήν την χρονική περίοδο που πραγματοποιούνται  και έργα ανακατασκευής της Πλατείας και άρα υπάρχουν πολλά σημεία επικινδυνότητας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου