Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Λίμνη Πηνειού ... η Ελβετία της Ηλείας ..

 Λίμνη Πηνειού ... η Ελβετία της Ηλείας ..

Η Πελοπόννησος συνδυάζει όμορφες ακρογιαλιές, παρθένα δάση, υπέροχα βουνά, και μια μοναδική λίμνη. Είναι ένας τόπος μαγικός που δεν χορταίνεις να τον απολαμβάνεις.
Με ειδυλλιακούς μικρούς παραλίμνιους οικισμούς να αγκαλιάζουν τη γραφική Λίμνη.Κάθε χωριό έχει τις δικές του ομορφιές και τα ιδιαίτερα μυστικά του να αποκαλύψουμε.
  • Η Αετοράχη βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία με απεριόριστη θέα που σαν μπαλκόνι κρέμεται πάνω από το γαλάζιο.
  • Οικισμοί που μπορούν να εξελιχθούν σε τουριστικό θέρετρο. Καλυβάκια, Ξένιες, Νταούτι.
  • Στην Παλαιοχώρα υπάρχει η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που κτίστηκε το 1850.
Γυρνώντας το ρολόι του χρόνου τουλάχιστον 60 χρόνια πίσω, εκεί ένωναν τα νερά τους τα δύο αρχαία ποτάμια της Ήλιδας, τα χωριά αυτά ήταν μικρές πολιτείες, από εκεί περνούσε η ορεινή ιερά οδός Αρχαία Ήλιδα- Αρχαία Ολυμπία.
  • Ευρήματα μιας μικρής αρχαιολογικής έρευνας στην περιοχή αποδεικνύουν την ύπαρξη οικισμών που χάνονται στον χρόνο, τόπος βολεμένος θαυμάσια, ανάμεσα στην Αρχαία πόλη της Ήλιδος - και στην Ηλειακή Πύλο.
  • Αρμάτοβα ένας βωμός της Ελευθερίας και της Ειρήνης για τουλάχιστον 1200 χρόνια.
Ιδεώδη Παγκοσμίου Ενδιαφέροντος.
Τα παρόχθια δάση της λίμνης που διατηρούνται ως ένα βαθμό στο τμήμα του Πηνειού και βρίσκονται πριν από το φράγμα, παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον από χλωριδική άποψη.
  • Είναι ένα από τα λίγα παραποτάμια δάση που έχουν διασωθεί στην Πελοπόννησο και προσφέρονται για δράσεις στον οικοτουρισμό .
Σκηνικό που σε παραπέμπει σε Ελβετικό τοπίο, με ένα από τα πιο όμορφα φιόρδ στην Ελλάδα.
Θυμίζει Ελβετική λίμνη αλλά είναι δίπλα μας.
Σημείωση : Κείμενο, τίτλος και φωτογραφίες είναι της λιμνη πηνειου και της λιμνη πηνειου που είναι μαζί με τους ηλιδα φως ηλειαςμαρια χαβαριωτηAris Kontaris


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου