Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Μια αποκαλυπτική και συνάμα τραγική «ματιά» της απελπιστικής κατάστασης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Πύργου Ηλείας

 Μια αποκαλυπτική και συνάμα τραγική «ματιά» της απελπιστικής κατάστασης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Πύργου Ηλείας

  • Το κλειστό Κούβελου στην απώτατη εξαθλίωση, το Δημοτικό Κλειστό 4 χρόνια υπό επισκευή κλειστό, το Κολυμβητήριο βατραχότοπος, το Αθλητικό Κέντρο Αγίας Βαρβάρας υπό ανάπλαση κλειστό και το ΤΕΦΑΑ χάθηκε γιατί ποτέ δεν υποστηρίχθηκε … μια πλήρης αποτυχία της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Τ. Αντωνακόπουλου
Του Harry Lolas (κείμενο και φωτογραφίες)
Ενώ αναγγέλλεται για πολλοστή φορά υπογραφή σύμβασης, άμεση έναρξη , επικείμενη ολοκλήρωση έργων στους αθλητικούς χώρους του Πύργου, ας πάρουμε μια γεύση της σημερινής τους εικόνας.
Οι παλιότεροι αθλητές θα θυμούνται το κλειστό Κούβελου, το αναγνωρίζουν;- (στεγάζει τα καρναβάλια, έχει υποστεί ανεπανόρθωτες πλέον βλάβες).
Το Δημοτικό κλειστό για χρόνια πλέον σε υπολειτουργία έως μη λειτουργία (ειλικρινά ελπίζω να γίνει η παράδοση τον άλλο μήνα όπως και πάλι αναγγέλλεται, να δούμε πόσα παιδιά έχουν απομείνει στα αθλητικά σωματεία μετά από περίπου 4 χρόνια απραξίας περιήγησης στους γειτονικούς Δήμους).
  • 600.000-700.000 έργο δεν φαίνεται να ήταν αρκετά για να επισκευαστούν τα σκασμένα εξωτερικά τσιμέντα ώστε να καλυφθούν τα σκουριασμένα σίδερα που έχουν καταστεί εμφανή εδώ και χρόνια.
Μέσα σε όλα αυτά, πώς κρίθηκε σκόπιμο ο τελευταίος `πνεύμονας` άθλησης της πόλης στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας, ο οποίος με εθελοντική προσπάθεια κρατιόταν σε σχετικά καλή κατάσταση, να παρουσιάζει για τέταρτο μήνα αυτή την εικόνα;
  • Αφαίρεση των μπασκετών , σκάψιμο , περίφραξη μέσα σε λίγες μέρες -και μπράβο- και μετά εγκατάλειψη στην κατάσταση που ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει περνώντας από εκεί.
  • Να γίνει η ανάπλαση, μακάρι. Πότε όμως, σε πόσο χρόνο; Υπάρχει χρονοδιάγραμμα; Υπάρχει κάποιος προγραμματισμός;
Ταυτόχρονα όλα εκτός λειτουργίας;
Ο Δήμος Πύργου διεκδικούσε ΤΕΦΑΑ (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) πριν 4 χρόνια, με τους αθλητικούς χώρους σε αυτή την κατάσταση, χωρίς μελέτη κανενός είδους, με ευχολόγια και τάματα.
  • Με τον τρόπο αυτό χάνεις και τις σχολές που έχεις, δεν παίρνεις καινούριες.
Ο τόπος μας μαζί με τον όμορο Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας είναι ο πρώτος που θα έπρεπε να διαθέτει Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
  • Στο Β έτος στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας το βιβλίο μου της Ιστορίας Φυσικής Αγωγής και αθλητισμού είχε στο εξώφυλλο την Αρχαία Ολυμπία.
  • Τον πρώτο μήνα ο καθηγητής κος Β.Γιαννάκης έστειλε όλο το έτος εκπαιδευτική εκδρομή στην Ολυμπία για να γνωρίσουν οι φοιτητές την κοιτίδα του παγκόσμιου αθλητισμού.
  • Για να μπεις να εξεταστείς στο μάθημα έπρεπε πρώτα να γνωρίζεις απ`έξω όλα τα κτίρια στην `Ιερή Άλτη` - μετά σου επιτρεπόταν να μπεις να γράψεις εξετάσεις.
  • Να πούμε για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές από όλες τις γωνιές της γης που θεωρούσαν μέγιστη τιμή να πάρουν το Master τους στην Αθήνα και προσέρχονταν με δέος-αποτέλεσμα της γνώσης τους- να επισκεφθούν το `Στάδιον`;
Με πολιτικά ψέματα , αερολογίες και ύβρεις όμως στη σημερινή εποχή κοροϊδεύεις την κομματική σου πελατεία αλλά όχι αυτούς που θα εγκρίνουν και θα χρηματοδοτήσουν μια ειλικρινή προσπάθεια.


















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου