Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Αμαλιάδα …η μετατροπή ενός Πάρκου(κυκλοφοριακής αγωγής) σε δάσος…

 Αμαλιάδα …η μετατροπή ενός Πάρκου(κυκλοφοριακής αγωγής) σε δάσος…

  • …η πως 400.000 €  μεταβάλλονται σε δέντρα…

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Κουρούτα , δημιουργήθηκε/κατασκευάστηκε το 2002 από τον Δήμαρχο Λυμπέρη (στην πρώτη του θητεία), δαπανήθηκαν 400.000€, βρίσκεται σε  δημόσιο κτήμα 53 στρ. βόρεια του Δημοτικού Camping και εγγύς του δάσους Μαραθιάς και της παραλιακής ιδιοκτησίας του δημάρχου, έχει εγκαταλειφθεί πλήρως, ότι υπήρχε εκεί λεηλατήθηκε (σίδερα, κολώνες, σήματα οδικής σήμανσης, ηλεκτρολογικά κλπ.), ο εξοπλισμός του (αμαξίδια κλπ.) σαπίζουν σε κάποια αποθήκη του δήμου ..αν υπάρχουν..

και πια μετατράπηκε σε δάσος, καλάμια, δέντρα, βάτα, οι δρόμοι χάθηκαν, εξαφανίστηκε και το ίδιο το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Αμαλιάδας

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.. για τα παιδιά, για να μάθουν πώς να κινούνται με ασφάλεια, πώς να περνούν ένα δρόμο από τη διάβαση ελέγχοντας αν υπάρχει κίνδυνος, πώς να κινούνται σε ένα δρόμο που δε διαθέτει πεζοδρόμιο και πώς να συμπεριφέρονται όταν είναι επιβάτες σ’ ένα όχημα, να αναγνωρίζουν τις πινακίδες και τα σήματα που ρυθμίζουν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, να βρεθούν στη θέση του οδηγού, έτσι ώστε να καταλάβουν πώς λειτουργεί ο οδηγός αλλά και πώς κινδυνεύει ο πεζός από τα οχήματα που κυκλοφορούν στο δρόμο.

…. αλλά όλα αυτά σε άλλες πόλεις και Δήμους… όχι στο Δήμο Ήλιδας, όχι στην Αμαλιάδα..




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου