Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Ο καρχαρίας της Κυλλήνης που ήταν γαλέος και η υπερβολή που σαμποτάρει τον Τουρισμό

 Ο καρχαρίας της Κυλλήνης που ήταν γαλέος και η υπερβολή που σαμποτάρει τον Τουρισμό

Με τρομακτικές εικόνες και περιγραφές έτσι για ένα φοβερό και τρομερό καρχαρία για να πουλήσουν αναγνωσιμότητα τα μμε της Ηλείας ( και αλλού..) προβάλλαν και τρόμαξαν…
Μόνο που δεν ήταν Καρχαρίας …ήταν γαλέος (το εξηγεί πιο κάτω ο φίλος George Pylarinos) .…και εκτέθηκαν (άλλη μια φορά …)
Έκτος του ψέματος για να «παίξουν» με τον φόβο (…Τα σαγόνια του καρχαρία … Jaws) η κοντόμυαλη «λογική» τους δεν καταλαβαίνει ότι κάνει ζημιά στον Τουρισμό.. όπως φίλοι με ενημέρωσαν υπάρχουν επισκέπτες και τουρίστες που φοβούνται να μπουν στην θάλασσα λόγω καρχαριών..
Ο ΓΑΛΕΟΣ
  • "Αχ καλέ, ένας καρχαρίας... O καρχαρίας που αλιεύεται συνήθως είναι ο (έρμος) ο γαλέος.
Έχει τρυφερό και νόστιμο κρέας, γεγονός που τον οδηγεί σε εξαφάνιση.(Π.χ. το 2001 αλιεύθηκαν 372 τόνοι, το 2002 411,8 τόνοι και το 2003 303 τόνοι.)Στη Μεσόγειο απαντώνται 47 είδη καρχαριών εκ των οποίων περίπου 35, ζουν και στα πελάγη μας.
Όσον αφορά την επικινδυνότητα των καρχαριών στα νερά μας, αρκεί να ειπωθεί ότι στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 14 επιθέσεις τα τελευταία 160 περίπου χρόνια, εκ των οποίων οι 11 θανατηφόρες, αριθμός πολύ μικρότερος από τους θανάτους που προκαλούνται από πνιγμό ή ταχύπλοα σκάφη κάθε καλοκαίρι, όπως επισημαίνει η WWF. Η τελευταία επίθεση καρχαρία έγινε το καλοκαίρι του 1981, στην περιοχή του Παγασητικού κόλπου σε τουρίστα από την Αυστρία. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), περισσότεροι από 350 έως 400 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από πνιγμό ετησίως, με την αναλογία αντρών: γυναικών να είναι 3:1."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου