Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Σπιάντζα μια τριτοκοσμική παραλία, σε πλήρη απαξίωση, προσβλητική και άσχημη για του Πυργιώτες (και τους επισκέπτες)

 Σπιάντζα μια τριτοκοσμική παραλία, σε πλήρη απαξίωση, προσβλητική και άσχημη για του Πυργιώτες (και τους επισκέπτες)



Μπάζα, σπασμένα τσιμέντα, χαλίκια (πέρυσι έριξε ό Δήμος αμαξιές…), διάβρωση της ακτής (που εντείνεται και θα βαθαίνει…), μια αποκρουστική εικόνα, με μηδαμινές οι διευκολύνσεις για τους λουόμενους (δεν υπάρχουν αποδυτήρια παραλίας, ντους, ούτε νερό, ούτε πρόσβαση για ΑμεΑ, τα παγκάκια
είναι…), άνευ καντίνας (ακόμη) …κάποτε υπήρχε το νταραβέρι ..

  • … σε μια άναρχη παραλιακή πολιτεία που κανείς δεν επεμβαίνει να δώσει λύσεις, με τεράστια προβλήματα (υγιεινής, εξυπηρετήσεων, καθαριότητας, πρόσβασης στην παραλία, δημοσίων χώρων κλπ.
    )
Μια δημοτική αρχή (διαχρονικά..) που απλώς κοιτά (τελώντας εν υπνώσει), ή απλώς φρεζάρει τις ακτές… και θα κάνει κάνα πανηγυράκι … για να διασκεδάσει την απραξία και την ανικανότητα της και του οικιστές…

  • …και υπάρχει ένας μοναδικός πολίτης, που καθαρίζει, ασπρίζει, καλλωπίζει, κλπ., όπως νομίζει, όπως μπορεί, με την δική του αισθητική…, όσο ..όπως … και όποιο είναι το αποτέλεσμα.. (αυτά που έπρεπε ό Δήμος να …)
Όπως έγραψε ο Κωνσταντίνος Βέρρας στην ομάδα Πύργος, η πόλη της καρδιάς μας :
  • «Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης στις παραλίες του Πύργου, η μοναδική απόλαυση που έχει απομείνει στον νομό μας. Σημερινές εικόνες από την παραλία της ΣΠΙΑΤΖΑΣ στο περίπτερο»
Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι του Κωνσταντίνος Βέρρας και άλλου φίλου..





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου