Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Ποιες και που πήγαν οι «αρχές και αξίες» και η «αξιοπρέπεια» της ΝΔ στην Ηλεία; …όταν ο Μητσοτάκης ανακαλεί τη διαγραφή του Πέτρου Δούκα…αυτού που εξευτέλισε τους Ηλείους

 Ποιες και που πήγαν οι «αρχές και αξίες» και η «αξιοπρέπεια» της ΝΔ στην Ηλεία;

  • …όταν ο Μητσοτάκης ανακαλεί τη διαγραφή του Πέτρου Δούκα…αυτού που εξευτέλισε τους Ηλείους
«Παρελθόν αποτελούν οι δηλώσεις του Πέτρου Δούκα για τις τσάντες με τα χρήματα που δόθηκαν ως αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της Ηλείας, το 2007 και ο Μητσοτάκης ανακαλεί την απόφαση διαγραφής του από τη ΝΔ.»
Το Φεβρουάριο του 2022 ο Π. Δούκας (Δήμαρχος Σπάρτης και το 2007 Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών στην κυβέρνηση Κ. Καραμανλή), απίστευτα κυνικός, καυχιέται για τα κατορθώματα του ίδιου και της κυβέρνησης Καραμανλή στις φονικές πυρκαγιές του 2007 και εξευτέλισε τους Ηλείους
Τότε όλοι της Ηλείας αλλά και οι Βουλευτές της ΝΔ, Δήμαρχοι, Εφημερίδες< Περιφέρει συγχάρηκαν τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ως τίμιο, δίκαιο και απονεμητή πολιτικής δικαιοσύνης ..
Ο πρωθυπουργός ανακάλεσε με απόφασή του τη διαγραφή του Πέτρου Δούκα από μέλος της Νέας Δημοκρατίας και πλέον αναμένεται να λάβει κανονικά τη στήριξη του κόμματος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου, σαν να μην μίλησε ποτέ για τις τσάντες με χρήματα που δόθηκαν το 2007 στους πυρόπληκτους της Ηλείας με σκοπό να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές.
Σήμερα όλοι τους και κυρίως η ΝΔ της Ηλείας (βουλευτές, στελέχη, παράγοντες κλπ.) κάνουν πως δεν ακούν, δεν βλέπουν και δεν μιλούν
  • …και οι «αρχές και αξίες» και η «αξιοπρέπεια» τους πήγαν περίπατο
  • …και δε ντρέπονται
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ


Υπενθυμίζεται ότι σε σύσκεψη στις 2 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού, ο Πέτρος Δούκας εμφανίστηκε κυνικός να καυχιέται «πώς γύρισε το παιχνίδι» στις εκλογές του 2007.
….εξευτελίζοντας τους Ηλείους… λέγοντας ότι εξαγοράστηκαν με τα γνωστά τριχίλιαρα …. (υπήρχαν βέβαια τέτοια φαινόμενα αλλά κυρίως ήταν οι πάντα απρόθυμοι για εξαγορά …)
«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε» ακούγεται να λέει προκλητικά ο Πέτρος Δούκας, σε βίντεο – που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones.
«Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» υπερθεματίζει κάποιος από τη σύσκεψη.
«Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι» συνεχίζει ο νυν δήμαρχος Σπάρτης.
«Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα» απαντά ο Σπήλιος Λιβανός. Και η στιχομυθία ολοκληρώνεται με τα τρανταχτά γέλια όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη.
Στις πυρκαγιές του 2007 ο νομός Ηλείας είχε θρηνήσει 49 νεκρούς -συνολικά οι νεκροί ήταν 84- και είχε καταστραφεί.
Τέτοιοι είναι όλοι τους … οι της εξουσίας και έτσι μας βλέπουν οι άθλιοι .. εξαγοράσιμους υποτακτικούς.... χρησιμοποιούν τις φυσικές καταστροφές για ακραία ψηφοθηρία και με αλαζονεία και αναλγησία για μικροκομματική εκμετάλλευση (όλοι θυμόμαστε το μοίρασμα των τριχίλιαρων στην Ηλεία με την ΝΟΔΕ της ΝΔ και βουλευτές …)
… οι Ηλείοι δεν είναι όλοι ίδιοι ... η τρανταχτή πλειοψηφία είναι έντιμοι και αξιοπρεπείς και πρέπει υπερασπιστούμε την τιμή μας ..και θα αγωνιστούν, θα επιδιώξουν να αλλάξουν όλα αυτά !
Σημείωση:
Η πρώτη φωτό είναι από ανάρτηση του Thanasized Consprc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου