Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Εκδήλωση Θύμησης και Τιμής για τον Γιάννη Σεφερλή (Μας λείπεις, Σύντροφε και Φίλε !)

 Εκδήλωση Θύμησης και Τιμής για τον Γιάννη Σεφερλή (Μας λείπεις, Σύντροφε και Φίλε !)

ΘΥΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΦΕΡΛΗ

  • Του Δημήτρη Δεσύλλα
Υπάρχουν κάποια αγαπημένα πρόσωπα, που όταν φεύγουν από κοντά μας, γίνεται ηχηρή η απουσία τους, στο μυαλό και στην καρδιά μας. Ταυτόχρονα όμως γίνεται πιο βαθιά και πιο ζωντανή η παρουσία τους. Ζούνε μέσα μας, στον τίμιο αγώνα για «να ανθρωπέψει ο άνθρωπος», για του κοινωνικού ανθρώπου την ολόπλευρη Ελευθερία.
Ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν ο αξέχαστος φίλος και σύντροφος ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ. Περιφρονούσε τα πλούτη και έδινε απλόχερη αλληλεγγύη στη φτώχεια. Αγαπούσε τους τίμιους και λοιδορούσε τους υποκριτές. Με καθαρό βλέμμα, άδολη ντομπροσύνη και πηγαίο χιούμορ. Ενωτικός στο κίνημα και μετωπικός στην πολιτική. Στοργικός στους φίλους, στις παρέες και στα ατέλειωτα γλέντια, αυστηρός και απαιτητικός από τους συντρόφους του, στις συνεδριάσεις του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ο σύντροφος ΓΙΑΝΝΗΣ πίστευε βαθιά ότι το δίκιο και η ομορφιά θα νικήσουν τη χυδαιότητα και τον κοινωνικό μεσαίωνα που ζούμε σήμερα. Ότι με ένα σύγχρονο σχέδιο μηχανικού – ποιητή τη «σεισμόπληκτη πολιτεία» θα γκρεμίσουμε και ένα μεγάλο, στέρεο και όμορφο σπίτι κοινοκτημοσύνης θα ξαναχτίσουμε. Γι’ αυτό ήταν πάντα συνεπής στον αγώνα για την κατάργηση κάθε εκμετάλλευσης και καταπίεσης, αποξένωσης και αλλοτρίωσης, γνήσιο υπόδειγμα σύγχρονου ανθρώπου, αγωνιστή και κομμουνιστή.
Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα θυμόμαστε πάντα με ξεχωριστή τιμή τον σύντροφο ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΦΕΡΛΗ. Του δίνουμε υπόσχεση ότι θα αναπληρώσουμε την απώλεια του, δυναμώνοντας τον αγώνα μας για τα ευγενικά ιδανικά στα οποία ο ίδιος αφιέρωσε όλη τη ζωή του. Για την εργατική χειραφέτηση και τη σύγχρονη κομμουνιστική απελευθέρωση.
18/4/2024 Δημήτρης Δεσύλλας

«Σύντροφε και Φίλε Γιάννη Σεφερλή

Πάλεψες, πάντα αγωνιζόσουν, σε νίκησε, δεν ηττήθηκες …
Παλικάρι πάντα ήσουν, επίμονος, ασυμβίβαστος και ανυποχώρητος αγωνιστής της Αριστεράς και του Κομμουνισμού και αθεράπευτος Ολυμπιακάκιας..
Ξεκουράσου Σύντροφε και Φίλε.. παιδεύτηκες πολύ…
Κρατάμε την εκρηκτικότητα σου, τα κρασιά που ήπιαμε, τις κουβέντες που κάναμε, τις διαφωνίες και τους κοινούς μας αγώνες, τα γέλια και τις αγωνίες μας για ένα άλλο αύριο, των λαών και του λαού, για την κοινωνία της ισότητας, της ειρήνης και του σοσιαλισμού …
Θα είσαι πάντα στις καρδίες μας και στους αγώνες του λαού !
Πορεύτηκες με ήθος, τιμιότητα και αξιοπρέπεια και πάντα με τον λαό και σταθερά στην κόκκινη όχθη
Μας λείπεις, Σύντροφε και Φίλε !» (Μαρίνος Οδυσσέας Λάμπρος»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου