Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Λιμάνι Κυλλήνης … μια ρυπαρή κατάσταση, μια άθλια πραγματικότητα…

Λιμάνι Κυλλήνης … μια ρυπαρή κατάσταση, μια άθλια  πραγματικότητα…

Διακινούνται περί τους 1.500.000 επιβάτες και 500.000 οχήματα τον χρόνο από και προς την Κυλλήνη , Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά και τα έσοδα που εισπράττει το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης που διαχειρίζεται το Λιμάνι προσεγγίζουν το 1.500.000 €  και αντί να βελτιώνεται το Λιμάνι, να είναι καθαρό, εξυπηρετικό και φιλικό προς το επισκέπτες και τους διακινούμενους  επιβάτες και οχήματα, η κατάσταση είναι αποκρουστική, προσβλητική, βρόμικη και απωθητική ..

Λιμάνι Κυλλήνης … η πύλη του Ιονίου

Σκουπίδια παντού, αφροντισιά, αισχρές WC, ακαθάριστά πεζοδρόμια, εγκαταλελειμμένα καταστήματα, παγκάκια της συμφοράς, σκοτάδια το βράδυ, κατάσταση τριτοκοσμική, αποτρεπτική και προσβλητική..

Τα έσοδα εισρέουν στο Λιμενικό Ταμείο,

  •  εκρέουν προς τα που ?,  προς τι ? και γιατί ? (ένας απολογισμός εσόδων-εξόδων θα είναι διαφωτιστικός…) και είναι αναγκαίο να επενδυθούν στο Λιμάνι , στην Παραλία, στον Οικισμό, στην γύρω περιοχή … Η ανάγκη τα οικονομικά οφέλη από το Λιμάνια  να διαχέονται στο Λιμάνι, στον εγγύς Τόπο, και την Κοινωνία και όχι να χέονται μονοδρομικά και αμφίβολα είναι θέμα ηθικής, νομιμότητας και υποχρέωσης …   

Η ντροπή αυτή πρέπει άμεσα να εξαλειφθεί (να καθαριστεί το Λιμάνι), να ομορφύνει ο χώρος  (δηλαδή να έλκει  ..& όχι να απωθεί) 


















 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου