Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Τα κίνητρα για γιατρούς του ΕΣΥ που θα υπηρετούν σε νησιά και ακριτικές περιοχές, πρέπει να δοθούν και για την Ηλεία !

 Τα κίνητρα για γιατρούς του ΕΣΥ που θα υπηρετούν σε νησιά και ακριτικές περιοχές, πρέπει να δοθούν και για την Ηλεία !

Κίνητρα για τους ιατρούς των δομών του Ε.Σ.Υ. (για θέσεις μόνιμου προσωπικού) που θα υπηρετούν στη νησιωτική Ελλάδα και στις ακριτικές περιοχές, ανακοίνωσε από τη Σύρο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας στις 28/05/2019.

Τα κίνητρα που ανακοίνωσε  ο Υπουργός … «για έναν που τελειώνει την Ιατρική και


παίρνει την ειδικότητά του, να πάει σε μια νησιωτική ή σε μια ακριτική περιοχή, να μπορεί να συνυπηρετήσει με τον σύζυγο ή την σύζυγο από το ευρύτερο Δημόσιο ή τον Στρατό, να έχει οικονομικές απολαβές τέτοιες που να μπορεί να ανταπεξέλθει να ζήσει με την οικογένειά του στην Περιφέρεια, να έχει φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις. Και παράλληλα, μετά από ένα χρονικό διάστημα, 5 ή 7 ετών, στο οποίο de facto δεν θα μπορεί να φύγει από το νησί, να διεκδικήσει έναν ανώτερο βαθμό σε ένα Νοσοκομείο ή μια Μονάδα Υγείας σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο».

Με την επιφύλαξη μήπως αυτό αποτελεί μια αερολογία, το πολιτικό σύστημα της Ηλείας καλό είναι ξυπνήσει από τον μακάριο ύπνο του και να διεκδικήσει τα ανάλογα και ακόμη περισσότερα και συμπληρώνοντας αυτά με επιπλέον  κίνητρα από τους Δήμους και την Περιφέρεια όπως επιδότηση ενοικίου, δωρεάν δημοτικά τέλη και παροχή επίσης δωρεάν υπηρεσιών internet και τηλεφωνίας … Το νομοσχέδιο  του Υπουργείου Υγείας θα δοθεί  σύντομα στην δημοσιότητα … Ας διεκδικήσουν

Τα κίνητρα βέβαια να ισχύσουν και για τους ήδη υπηρετούντες  και για τους συμβασιούχους που πρέπει να μονιμοποιηθούν … αλλά καιγια το νοσηλευτικό προσωπικό…

Με τέτοια προοπτική  ( με την παράλληλη αποπομπή του  γιατροδιώκτη Διοικητή από το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου)  θα καταστούσε ελκυστικά τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ηλείας  με την ταυτόχρονη διεκδίκηση των απαραίτητων θέσεων.

Μπορούν να τα διεκδικήσουν και να το επιτύχουν, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι Δήμοι και οι βουλευτές της Ηλείας ?

…ή θα έχουν τις συνήθεις … «επιτυχίες» τους ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου