Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Οι συνεχείς μικροδιακοπές και πτώσεις τάσεων της ΔΕΗ στα Επαρχία Ολυμπίας Ηλείας (και αλλού)

 Οι συνεχείς μικροδιακοπές και πτώσεις τάσεων της ΔΕΗ στα Επαρχία Ολυμπίας Ηλείας (και αλλού)

Μακρίσια, Καλλίκωμο και σε άλλα χωριά της Επαρχίας Ολυμπίας αλλεπάλληλες και συνεχείς είναι οι μικροδιακοπές και OI πτώσεις τάσεων του ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα την αναστάτωση των κατοίκων και η καταπόνηση των ηλεκτρικών συσκευών, Υπολογιστών κλπ. και οι εκτεταμένες βλάβες τους….

Καμία ενημέρωση από τους υπευθύνους ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ και καμία ανάληψη ευθύνης και ούτε ένα συγνώμη… και ..έχουμε και τους υπερφουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος
Ενδεικτική είναι ανάρτηση του Antonis Kaoukis
«Μακρίσια 2022 Ρεύμα από χθες κάνει τα τρελά του. Σήμερα όλο το πρωί μετά από πολλά (τσάφ τσούφ) ήρθε το μεσημέρι.τώρα το βράδυ πάλι το κλασικό τσάφ τσούφ και το μισό χωριό έχει χαμηλή τάση... Ήδη οι πρώτες ηλεκτρικές συσκευές (ρούτερ κλπ) παρέδωσαν πνεύμα και έχουμε συνέχεια, η νύχτα είναι μεγάλη......Εκείνο με το hastag μόνο για το Μητσοτάκη είναι η και για τη ΔΕΗ???»
Καθώς και τα σχόλια φίλων του
  • Αλίμονο δεν θα μείνει τίποτα!!!!
  • Η ΔΕΗ πρέπει να βγάλει ανακοίνωση ΧΘΕΣ πως θα αποζημιώσει τα νοικοκυριά για το τσαφ τσουφ γιατί όπως γνωρίζουμε οι μ@@@@@@ς πληρώνονται!
  • Στα προηγούμενα τσαφατσουφα πλακέτας ψυγείο και κουζίνα τρέχουμε πανικόβλητοι να κατεβάζουμε ασφάλειες
  • Να σε παρηγορήσω λέγοντας ότι δεν είχαμε νερό από δευτέρα 21:00 μέχρι και Τρίτη 18:00.το ρεύμα είναι πολυτέλεια
  • Μια από τα ίδια Καλλίκωμο 2022
Ξαφνικές διακοπές ρεύματος, αυξομειώσεις της τάσης που προκαλούν βλάβες σε οικιακές αλλά και παραγωγικές μονάδες, συνιστούν «λόγο αποκατάστασης των οικονομικών συνεπειών», ώστε να μην πληρώνει τα... καμένα ο καταναλωτής και αυτό οφείλει να πράξει η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ
ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ…
Η μια αιτία οι καιρικές συνθήκες αλλά η κύρια αιτία το ασυντήρητο ηλεκτρικό δίκτυο ελέω ιδιωτικοποίησης (στην αυστραλιανή Macquarie) του ΔΕΔΔΗΕ/διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, που διαχειρίζεται ένα δίκτυο μήκους 240.000 χιλιομέτρων και σχεδόν 8 εκατομμύρια πελάτες και στο βασικό της στόχο που είναι κερδοφορία και … μειώνει προσωπικό (λείπουν πάνω από 1.000 τεχνίτες), δεν συντηρεί επαρκώς το ηλεκτρικό δίκτυο(Υπερυψηλής, Μέσης και Χαμηλής Τάσης), οι επενδύσεις στο δίκτυο μεταφοράς μειώθηκαν τα τελευταία χρόνια στο μισό, παρότι μεγάλο τμήμα του θεωρείται πεπαλαιωμένο, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις υλικών που επιδεινώνουν περαιτέρω την κατάσταση(κολόνες, μετρητές, ασφάλειες, καλώδια παροχών κ.λπ) και ετσι όταν αντιμετωπίζεται μια καταστροφή και δεν υπάρχει τεχνίτες και εξοπλισμός για την αποκατάσταση των βλαβών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου