Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

 Ανοιχτά τα σχολεία στην Ανδρίτσαινα κλειστά όμως  στον Πύργο…

Ούτε χιόνια είχαμε, ούτε αποκλεισμούς, έντονο κρύο ναι, παγετός ναι, εντάξει να κλείσουν οι σχολικές μονάδες  στις αρχές της κακοκαιρίας «Ελπίς» που ήταν αβέβαιη η εξέλιξή της, πιθανά να είναι σωστό  στα ορεινά να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, αλλά να κλείνουν στον

Πύργο, με ηλιοφάνεια και με θερμοκρασίες που ανεβαίνουν (ελαφρώς μεν αλλά ανεβαίνουν…)  πάει πολύ… και βέβαια είναι ανόητο και αντιεκπαιδευτικό !

Και όλες αυτές οι μέρες που χάθηκαν, δεν έπρεπε να χαθούν …Τι είναι αυτό ?,  κάνει κρύο και κλείνουμε τα σχολεία, ενώ έχουμε λιακάδες ….!!!


Αν ήταν έτσι στα ορεινά και τα βόρεια μέρη πρέπει τα σχολεία να είναι κλειστά τις μισές μέρες της σχολικής χρονιάς..

Ευθύνες έχουν όλοι οι Δήμαρχοι και κυρίως η Περιφέρεια που «ελαφρά τη καρδία» έκλεισαν σχολικές μονάδες και τους Παιδικούς Σταθμούς… !

Ναι έκανε κρύο το πρωί, πάντα κάνει τον χειμώνα … Τουλάχιστον μπορούσαν να ξεκινούν τα μαθήματα μετά τις 10:00 όπως σε άλλους Δήμους… (  Δήμος Γόρτυνος…)

Κρύο κάνει, ντύνονται τα παιδιά και πάνε σχολείο, ανάβουν την θέρμανση και κάνουν μάθημα …


Δεν είναι δυνατόν να κάνουν μάθημα στην Ανδρίτσαινα,  την Φιγαλεία, στο Σιμόπουλο,  κλπ., σε όλη την Ηλεία, στην Αρκαδία και να μην κάνουν μάθημα στον Πύργο, τον Άγιο Ηλία, στο Επιτάλιο, στο Κατάκολο κλπ.

Αν ήθελαν τα αστροπελέκια της Δημοτικής αρχής του Πύργου ας έκλειναν τα ορεινά του Δήμου


(Γούμερο κλπ.) όπως κάτι αντίστοιχο έκανε και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας …αν και σε αυτά ακόμα βλέπω μια υπερβολή …

Αλλά στα πλαίσια του λαϊκισμού και του δήθεν «ενδιαφέρομαι για την νεολαία και τα παιδιά» και την αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού (αν είναι έτσι να βγουν να το πούν) τραβάμε μια απόφαση διακοπής και είμαστε(…είναι)  εντάξει… (επικαλούμενοι μάλιστα έγγραφο της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας προ μίας εβδομάδας ..20/01/2022)

Μπορεί βέβαια αυτοί της Δημοτικής αρχής του Πύργου να είναι κρυουλιάρηδες ή να μπάζει βοριάδες το Δημαρχείο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου