Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

«Ουκ εν τη Δημοτική αρχή Αρχαίας Ολυμπίας το ευ κείμενον είναι, αλλά το κάκιστον»

 «Ουκ εν τη Δημοτική αρχή Αρχαίας Ολυμπίας το ευ κείμενον είναι, αλλά το κάκιστον»

Η παράφραση των λόγων του αυλητή Καφισία «οὐκ ἐν τῷ μεγάλῳ τὸ εὖ κείμενον εἶναι, ἀλλὰ ἐν τῷ εὖ τὸ μέγα» που αναγράφηκαν στο τίτλο του άρθρου αρμόζει απολύτως στα έργα και τις ημέρες του Δημάρχου  Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλου που προέβη σε πολιτική εξαγορά δημοτικών συμβούλων με τίμημα έμμισθους αντιδημαρχιακούς θώκους και  δια τούτη την ενέργεια λάβρος επιτίθεται προς αυτόν ο πρώην Δήμαρχος Θύμιος Κοτζάς

Ο Θ. Κοτζάς «λούζει»

  • τον δήμαρχο Γ. Γεωργιόπουλο ουσιαστικά για πολιτική ανηθικότητα, ότι αποτελεί ««ξένο σώμα» για την Ολυμπία μας, την Ολυμπία όπου γεννήθηκαν οι πανανθρώπινες αξίες της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι», για ματαιοδοξία, για Μακιαβελικές τακτικές, για  «εξαγορασθέντες Δημοτικούς Συμβούλους»,
  • τους δε «εξαγορασθέντες» Δημοτικούς Συμβούλους ότι «ξεπουλώντας με τον πλέον ανήθικο τρόπο την ψήφο που τους εμπιστεύθηκαν οι συμπολίτες μας» «εντελώς απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα αναλάβατε θέσεις ευθύνης επί πληρωμή, ξεπουλώντας έτσι χυδαία με την σειρά σας όλους αυτούς που μας στήριξαν και με την ψήφο τους μας κατέταξαν στην αντιπολίτευση. Ας είναι λοιπόν άξιος ο μισθός σας και σε καλή μεριά»
  • και καταλήγει αναφέροντας «Θα καταλάβετε όμως πολύ σύντομα ότι η Ολυμπία μας δεν αντέχει άλλους πανούργους στην δημόσια ζωή, δεν αντέχει άλλους ανενδοίαστους αριβίστες, δεν συγχωρεί υπερφίαλες συμπεριφορές και ξεπουλημένες συνειδήσεις.»

Η πλήρης ανακοίνωση του Θύμιου Κοτζά πρώην Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας είναι η εξής:

« «

«Νέα ήθη στην Ολυμπία των Αξιών»

Του  Θύμιου Κοτζά

Δύο και πλέον χρόνια έχουν περάσει από την ανάληψη των καθηκόντων του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεωργιόπουλου και ο ίδιος καθημερινά φροντίζει να μας υπενθυμίζει με τις ενέργειές του και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως αποτελεί «ξένο σώμα» για την Ολυμπία μας, την Ολυμπία όπου γεννήθηκαν οι πανανθρώπινες αξίες της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Οι ίδιες τεχνικές που χρησιμοποίησε για να αναρριχηθεί στον Δημαρχιακό Θώκο είναι ακριβώς οι ίδιες ανήθικες τεχνικές που χρησιμοποιεί για να διατηρηθεί στην καρέκλα του. Αν και ευαγγελιζόταν ότι η έλευσή του θα σηματοδοτούσε το νέο, εντούτοις αποδεικνύεται καθημερινά με τον πιο εύγλωττο τρόπο ότι ο κ. Γεωργιόπουλος εκφράζει όχι απλά το παλιό αλλά το πολύ παλιό, το ξεπερασμένο.

Δήμαρχε, η διεύρυνση που επικαλείστε δεν είναι ο πλέον δόκιμος όρος, εμείς θα το λέγαμε «αυγάτεμα» με την προσχώρηση των δύο Δημοτικών Συμβούλων μας και βέβαια με αντάλλαγμα δύο θέσεων έμμισθων Αντιδημάρχων σε σημαντικούς τομείς του Δήμου. Αν αυτό δεν είναι εξαγορά τότε τι είναι;

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς αυτό το ανενδοίαστο πολιτικό αλισβερίσι, την φθηνή αυτή συναλλαγή , το «τι μου δίνεις για να σου δώσω» , το οποίο δεν τιμά ούτε εσάς τον ίδιο, ούτε τους εξαγορασθέντες Δημοτικούς Συμβούλους ούτε την παράταξή σας.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά προκειμένου να εξασφαλίσετε αντίστοιχες θέσεις Αντιδημάρχων σε σημαντικούς τομείς του Δήμου, θυσιάσατε 

  • τον πρώην Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών ο οποίος και τα προσόντα είχε αφού είναι Πτυχιούχος Οικονομολόγος και την εμπειρία αφού έχει διατελέσει επί σειρά ετών Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πύργου και τον στείλατε να φυλάει την Κάπελη. Αλήθεια έχουμε πολλούς τέτοιους στο Δημοτικό Συμβούλιο;
  • Ομοίως και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας ο οποίος κατά την διάρκεια της θητείας του στον αντίστοιχο τομέα είχε κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη πορεία, τον στείλατε να κάνει περιπολίες!
  • Τον δε Αναπληρωτή Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού τον στείλατε στο σπίτι του παρότι και αυτός εργάστηκε με ζήλο και αποτελεσματικότητα στον τομέα του.
  • Στον νέο Αναπληρωτή Αντιδήμαρχο δώσατε μόνο τον τίτλο χωρίς κανένα άλλο ουσιαστικό αντικείμενο. Με λίγα λόγια τον αδειάσατε.

Κύριε Δήμαρχε, μέχρι σήμερα υπήρξαμε συναινετικοί στο έργο της αντιπολίτευσης που μας εμπιστεύθηκαν οι συνδημότες μας, γεγονός που και εσείς ο ίδιος επανειλημμένα έχετε παραδεχθεί, πλην όμως αντί να εκτιμήσετε αυτή μας την στάση προσπαθείτε με τακτικές Μακιαβελικές, με τακτικές «Διαίρει και Βασίλευε» να καταλύσετε τα πάντα. Είστε ματαιόδοξος κύριε Δήμαρχε όχι φιλόδοξος και η μάσκα που φοράτε αντί να σας κρύβει, σας προδίδει.

Κύριε Δήμαρχε, από ότι φαίνεται θέλετε να παραμείνετε μόνος σας χωρίς αντίπαλο. Δε θα σας κάνουμε όμως την χάρη.

Αλήθεια Κύριε Δήμαρχε το μήνυμα το λάβατε κατά τις δημαιρεσίες που τρείς δικοί σας σύμβουλοι δεν ψήφισαν τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου;

Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για τους εξαγορασθέντες Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι προτίμησαν την θαλπωρή της έμμισθης αντιδημαρχίας ξεπουλώντας με τον πλέον ανήθικο τρόπο την ψήφο που τους εμπιστεύθηκαν οι συμπολίτες μας.

  • Κύριε Γιαννακόπουλε και κύριε Κωσταριά, θα μπορούσα να σας δικαιολογήσω αν εκφράζοντας την διαφωνία σας για τον τρόπο που λειτουργούσαμε ως αντιπολίτευση παραμένατε ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, εσείς όμως εντελώς απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα αναλάβατε θέσεις ευθύνης επί πληρωμή, ξεπουλώντας έτσι χυδαία με την σειρά σας όλους αυτούς που μας στήριξαν και με την ψήφο τους μας κατέταξαν στην αντιπολίτευση. Ας είναι λοιπόν άξιος ο μισθός σας και σε καλή μεριά.

Θα καταλάβετε όμως πολύ σύντομα ότι η Ολυμπία μας δεν αντέχει άλλους πανούργους στην δημόσια ζωή, δεν αντέχει άλλους ανενδοίαστους αριβίστες, δεν συγχωρεί υπερφίαλες συμπεριφορές και ξεπουλημένες συνειδήσεις.

Και επαναλαμβάνω: Ρε Δήμαρχε, με το παρντόν δηλαδή, αλλά και εσείς οι δύο και κάποιοι άλλοι, έχετε καταλάβει σε ποιο Δήμο έχετε εκλεγεί;

Θύμιος Κοτζάς πρώην Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας

»»

Σημείωση:

Χτες  είχαμε γράψει σχετικό σημείωμα

«Ο εκπεσμός της πολιτικής και εν Ηλεία μεταγραφές …»

https://odisseasml.blogspot.com/2022/01/blog-post_11.html

https://www.facebook.com/groups/404687456394742/permalink/1765861306944010/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου